Apartments for sale Kuopio

 

Olemme koonneet myytävät asunnot Kuopio -sivullemme kaikki Kuopiossa sijaitsevat myytävänä olevat uudiskohteemme. Löydät sivuiltamme myös kohteita, jotka ovat vasta tulossa varattaviksi.

Käymme tällä sivulla läpi myös sitä, kuinka kustannustehokas rakentamistapamme mahdollistaa kohtuuhintaisten kaupunkikotien valmistamisen kasvukeskusten keskeisimmille paikoille. Lisäksi esittelemme Kuopiota kaupunkina, ympäristönä ja asuinpaikkana.

Tutustu rauhassa! Lataa esite tai pari (tai vaikka kaikki!). Lehto Asuntojen Myytävät asunnot Kuopio -listauksesta löydät laadukkaita koteja monenlaisiin asumistarpeisiin ja monille eri budjeteille. Kaikille Lehto Asuntojen kodeille on yhteistä loistava hinta-laatusuhde, joten minkä tahansa asunnon valitsetkin, voit luottaa siihen, että olet tehnyt erinomaisen valinnan.

 

Joko bongasit Lehdon myytävät asunnot Kuopiossa? 

Kun edessä on oman tai sijoitusasunnon ostaminen Kuopiosta, Lehto Asuntojen laadukkaat uudisasunnot ovat varma valinta. Mutta minkälainen asuinpaikka Kuopio on? 
Lue lisää Kuopion palveluista, asuinalueista, asuntomarkkinoista sekä vapaa-ajanmahdollisuuksista tästä!

 

Kuopio asuinpaikkana

118 000 asukkaan Kuopio kimmeltävän Kallaveden rannalla on viihtyisä ja kasvava yliopistokaupunki keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Muualla Suomessa Kuopio tunnetaan paitsi opiskelijakaupunkina myös taidetapahtumista ja urheilusta: Kuopio tanssii ja soi sekä nykytaiteen festivaali ANTI ovat monelle tuttuja kuten myös mäkihypyn maailman-cup, KuPSis ja KalPa. Kuopion tori, kalakukko ja Puijon torni ovat myös tunnettuja kuopiolaisuuden symboleja. Vaan tiesitkö, että Kuopiossa oli vuonna oli vuonna 2017 Kuntaratingin mukaan 20 Suomen suurimman kaupungin joukosta tyytyväisimmät asukkaat?

Kuopiolaisten tyytyväisyyteen on monia syitä, varmasti yhtä monia kuin asukkaitakin. Paikalliset asukkaat kiittävät Kuopiossa muun muassa luonnonläheisyyttä, nuorekasta ilmapiiriä ja luovan alan yrityksiä, kauniita maisemia sekä monipuolisia harrastus- ja vapaa-ajanmahdollisuuksia. Kuopioon muuttaneiden mielestä Kuopiossa palvelut toimivat, paikalliset ovat mukavia (savolaisittain lupsakoita) ja heihin on helppo tutustua. Monipuoliset tapahtumat elävöittävät kuopiolaisten arkea sekä kesäisin että talvisin. Joukkoliikennettä ja pyöräilyreittejä kiitetään toimiviksi. Kaupunkiin suuntautuvan alati kasvavan muuttoliikkeen ansiosta Kuopio myös kehittyy koko ajan, katsoo eteenpäin ja uudistuu. 

 

Yhteydet Kuopiosta muualle Suomeen 

Kuljetpa sitten autolla, junalla, bussilla tai lentäen, Kuopiosta on toimivat kulkuyhteydet joka puolelle Suomea. Lähimmät suuret kaupungit ovat Jyväskylä ja Joensuu alle kahden tunnin ajomatkan päässä kumpainenkin. Lahti ja Oulu sijaitsevat Kuopiosta katsoen molemmat 284 kilometrin päässä, Tampere 293, Mikkeli 164 ja Helsinki 382 kilometrin päässä. Helsinkiin nopein yhteys on lentäen: Kuopion lentokentältä Helsinkiin lentää 50 minuutissa ja lentoliput voi parhaimmillaan napata netistä hyvinkin edullisesti. 

VR tarjoaa myös nopeita ja lompakkoystävällisiä yhteyksiä Kuopiosta ympäri Suomen. Suorilla yhteyksillä pääsee junalla Helsingin, Oulun sekä Turun suuntiin. Pendolinot kulkevat Helsinkiin sekä Tampereen että Kouvolan kautta. Vaihtoyhteydet ovat toimivat länteen ja itään eli muun muassa Jyväskylään, Tampereelle ja Joensuuhun. Linja-auton kyydissä pääsee mukavasti esimerkiksi Jyväskylään, Kajaaniin, Joensuuhun, Vaasaan, Seinäjoelle, Helsinkiin ja Ouluun. Bussiyhteydet ovat tietysti myös hyvät Savon ja Pohjois-Karjalan lähikaupunkeihin. 

 

Suosittuja asuinalueita Kuopiossa

Jos tarkastellaan toteutuneiden asuntokauppojen keskimääräisiä neliöhintoja, Kuopion halutuimmat asunnot myydään ja ostetaan keskustassa, Puijonlaaksossa ja Saaristokaupungissa (lähde: Asuntojen hintatiedot -sivusto). Keskustan asukkaat pääsevät nauttimaan ydinkeskustan loistavasta palvelutarjonnasta, puistoista, kätevistä liikenneyhteyksistä sekä työ- ja opiskelupaikkojen läheisyydestä. Kaupat, ravintolat, kahvilat, museot ja elokuvateatteri ovat melkeinpä kotiovella. Puijonlaakso puolestaan on viihtyisä asuinalue hyvillä kulkuyhteyksillä noin kahden kilometrin päässä keskustasta. Alueen suosiota selittää osaltaan Kuopion tiedepuisto, jonka alueella on jo 9 000 opiskelijaa ja 10 000 työpaikkaa. Saaristokaupunkiin Kuopion etelälaidalla kuuluvat Lehtoniemi, Rautaniemi, Savolanniemi ja Pirttiniemi. Alue dominoi etenkin suurempien asuntojen neliöhintalistan kärkeä. Uudistuva Saaristokaupunki onkin erityisen suosittu pientaloasujien keskuudessa. 

 

Kannattaako sijoitusasunnon ostaminen Kuopiosta?

Entäpä onko sijoitusasunnon hankkiminen Kuopiosta kannattavaa? Lyhyesti sanottuna: kyllä on! Suomen vuokranantajat ja Pellervon taloustutkimus rankkasivat Kuopion vuonna 2018 alueellisten kehitystekijöiden mukaan maan vahvimpien asuntosijoituskaupunkien viiden kärkeen. Muuttovoitto on kasvussa ja joka neljäs Kuopioon muuttavista on opiskelija. Asuntojen hinnat ovat olleet laskussa viime vuodet, mikä on tietysti hyvä uutinen asuntosijoittajalle, varsinkin kun vuokrakehitys on samaan aikaan vauhdittunut. Kaupungista löytyy myös vireää tuotekehitystoimintaa sekä erikoistunutta opetusta. Kuopiossa on myös meneillään laajoja investointeja, mikä tietää hyvää kaupungin tulevaisuudelle. 

Opiskelijakaupunkina Kuopio on yksi maan vilkkaimmista, mikä on tietysti valtava plussa asuntosijoittajan näkökulmasta. Kuopiossa sijaitsevat Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Sibelius-Akatemian Kuopion osasto, Pelastusopisto, sekä Savon ammatti- ja aikuisopisto, Palvelualan Opisto Kuopio, Kuopion konservatorio, Pohjois-Savon opisto sekä Humanistinen ammattikorkeakoulu. Yhteensä opiskelijoita kaupungissa on noin 10 000!

Psst! Kiinnostaako sijoitusasunnon ostaminen Kuopiosta? Lehto Asuntojen kohteet ovat erinomaisia sijoituskohteita keskeisen sijaintinsa ja kilpailukykyisen hinnoittelunsa ansiosta. Katso Myytävät asunnot Kuopiossa -listauksemme yltä ja laita salkkusi tuottamaan kasvavassa yliopistokaupungissa!

 

Liikkuminen Kuopiossa – Onko oma auto tarpeen?

Vaikka Kuopiossa asuu yli satatuhatta ihmistä, on kaupungin keskusta hyvinkin inhimillisen kokoinen ja helposti haltuunotettavissa vaikka kävellen. Kaupungin sydämenä voidaan pitää Kuopion toria, kauppahallia ja niiden lähikortteleita. Torin ympäristöstä löytyvät muun muassa pankit, tavaratalot, elokuvateatteri sekä kauppakeskukset Vihtori, Aapeli, Minna, H-talo, Sektori sekä IsoCee. Torin ja kauppahallin alle rakennettiin muutama vuosi sitten maanalainen kauppakäytävä, samalla kun maanalaista toriparkkia laajennettiin. 
Torin vieressä kulkee viiden korttelin mittainen kävelykatu, jonka varrelta löytyy muun muassa suurin osa keskustan ravintoloista. Keskustassa on tarjolla myös kulttuurielämyksiä muun muassa kaupunginteatterissa, kaupunginkirjastossa, Kuopion musiikkikeskuksessa, palkitussa tanssiteatteri Minimissä, Kuopion taidemuseossa sekä Kuopion museossa. Nämä kaikki ovat helpon kävelyetäisyyden päässä toisistaan. Alle kilometrin päästä torilta löytyvät myös Kuopion rautatieasema ja linja-autoasema sekä myös liikunnan ystävien Kuopio-halli ja Niiralan uimahalli.

Kesäisin kuopiolaiset tapaavat toisiaan niin ikään keskustan tuntumassa sijaitsevassa matkustajasatamassa Kallaveden äärellä. Sataman terasseilta on mukava katsella järvimaisemista nauttivia kävelijöitä, torikauppiaiden kesäkiireitä sekä risteilyalusten rantautumista. Satamasta on kesäkaudella parikymmentä risteilylähtöä Heinävedelle, Savonlinnaan tai Kuopion omiin järvimaisemiin. Täällä järjestetään joka kesä myös noin 35 000 kävijää houkuttelevat viinijuhlat, joilla voi maistella paitsi kulloisenkin teemamaan viinejä, myös herkkuja kyseisestä maasta, tunnettujen artistien tiivistäessä tunnelmaa. 
Kuopiolaiset kiittävät julkista liikennettään toimivaksi: lähiöistä tulee vuoroja keskustaan mukavasti. Myös pyöräilyreitit ovat kattavia. Näin ollen oma auto on välttämätön vasta kaukana keskustasta ja sitä ympäröivistä asuinalueista.

 

Luontoa ja liikuntaa

Liikunnan ystäville Kuopio tarjoaa kosolti mahdollisuuksia virkistyä ja hoitaa samalla kuntoaan. Kävely-, juoksu- tai hiihtolenkit sujuvat vaihtelevassa luonnonkauniissa maastossa. Talvella luistelemaan pääsee Kallaveden Finland Ice Marathon -radalle kaupungin edustalle. Talviurheilua voi harrastaa myös Puijon talviurheilukeskuksessa parin kilometrin päässä keskustasta. 

Viikonloppuisin vaihtelunhaluiset voivat hurauttaa vähän pidemmälle Tahkovuoren matkailukeskukseen, missä lajitarjontaa riittää laskettelusta, luistelusta ja lumilautailusta hiihtoon sekä maastopyöräilystä ratsastukseen, luontomelontaan, veneilyyn ja kalastukseen. Golfia taas pääsee kokeilemaan naapurikunta Siilinjärven viheriöillä.

 

Lapsiperheiden Kuopio 

Lapsiperheet viihtyvät Kuopiossa, mistä kertoo jo kaupungin nuorekas ikärakennekin. Kotona hoidetut pienet ja heidän vanhempansa tapaavat toisiaan kerhoissa, avoimessa päiväkodissa, Kuopion perheentalolla sekä tietysti kaupungin monissa leikkipuistoissa. Kerhoja on monipuolisesti eri-ikäsiille lapsille, joten kaikille löytyy varmasti mieluista leikkiseuraa! 

Peruskouluja Kuopiossa on peräti 40, joten lähikoulu löytyy todennäköisesti hyvinkin läheltä. Kieliä tarjotaan koulusta riippuen ruotsista ja englannista saksaan, ranskaan, venäjään ja espanjaan. Tietyissä kouluissa tarjolla on myös yksi viikkotunti varhennettua englantia jo luokilla 1 ja/tai 2. 

Painotettua opetusta tarjotaan joissain Kuopion peruskouluissa 3-6 -luokkalaisille kuvataiteessa, liikunnassa, musiikissa, tanssissa ja matemaattis-luonnontieteellisissä aineissa. 7-9 -luokkalaiset voivat hakea kuvataidetta, liikuntaa sekä urheilua painottavaan opetukseen. Koulupäivän jälkeen digitaalisesta pelaamisesta pitävät nuoret voivat suunnata Pelitalo Muikkuun Petoselle. Siellä voi pelata yhdessä muiden peliharrastajien kanssa, kokeilla virtuaalitodellisuus -laseja tai osallistua E-Sport -ryhmään.

Lapsille suunnattuja tapahtumia Kuopiossa järjestetään oikein mukavasti. Viikonloppuisin voi katsoa tapahtumakalenterista mitä on meneillään tai suunnata luonnontieteelliseen museoon, Kuopion eläinpuistoon, HopLopiin, Rauhalahden kylpylään, elokuviin tai Kuopion kaupunginteatterin lasten näytäntöön. 

Psst! Etsitkö unelmiesi perheasuntoa Kuopiosta? Katso Myytävät asunnot Kuopio -listauksemme yltä ja tee elämäsi asuntokaupat! Lehto Asuntojen koti on erinomainen valinta perheelliselle, sillä kaikki kohteemme sijaitsevat viihtyisillä alueilla lähellä palveluja ja vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi kohtuuhintaiset asuntokaupat säästävät rahaa muuhun mukavaan!

 

Kuopio lukuina

Väkiluku: 118 727 (jouluk. 2018), Suomen 9. suurin

Ikäjakauma (2016):

  • 0-14-v. 15,0 %

  • 15-64-v. 61,5 %

  • yli 64-v. 19,8 %

Kunnallisveroprosentti: 20,5 %, 207.nneksi suurin (2019)

Äidinkieli:

  • suomenkielisiä 96,3 %

  • ruotsinkielisiä 0,1 %

  • muut 3,6 %

Kiinnostaako oman tai omistusasunnon ostaminen Kuopiosta? Etsi oma unelmakotisi Myytävät asunnot Kuopio -listauksestamme ja ota rohkeasti yhteyttä Lehdon asiakaspalvelutiimiin! Kerromme mielellämme lisää kaupungista sekä Lehto Asuntojen vapaista asunnoista Kuopiossa.

Send a message

captcha