Apartments for sale in Jyväskylä

 

Löydä unelmiesi koti Myytävät asunnot Jyväskylä -sivultamme

Tutustu rauhassa! Lataa esite tai pari (tai vaikka kaikki!).

Lehto Asuntojen Myytävät asunnot Jyväskylä -listauksesta löydät laadukkaita koteja monenlaisiin asumistarpeisiin ja monille eri budjeteille. Kaikille Lehto Asuntojen kodeille on yhteistä loistava hinta-laatusuhde, joten minkä tahansa asunnon valitsetkin, voit luottaa siihen, että olet tehnyt erinomaisen valinnan.

 

Joko bongasit Lehdon myytävät asunnot Jyväskylässä? 

Lue lisää Jyväskylän palveluista, asuinalueista, asuntomarkkinoista sekä vapaa-ajanmahdollisuuksista tästä!

Kun edessä on oman tai sijoitusasunnon ostaminen Jyväskylästä, Lehto Asuntojen laadukkaat uudisasunnot ovat varma valinta. Mutta minkälainen asuinpaikka Jyväskylä on? 

 

Jyväskylä asuinpaikkana

Noin 140 000 tuhannen asukkaan Jyväskylä on innovatiivinen yliopistokaupunki, jonka katukuvaa somistavat vesi, valo ja Alvar Aalto. Kunnan alueella on jopa 330 järveä ja rantaviivaa on peräti 1500 kilometrin verran – enemmän kuin koko Suomen rannikolla! Sadan valaistun sillan, julkisen taideteoksen tai rakennuksen ansiosta Jyväskylä on ansaitusti myös Suomen Valon kaupunki. Kun vielä katukuvaa komistavat siellä täällä Alvar Aallon upeat rakennukset, on Jyväskylä ilman muuta yksi mielenkiintoisimmista ja viihtyisimmistä kaupungeistamme.

Tiesitkö, että Jyväskylän vanha lempinimi on Suomen Ateena? Kutsumanimi juontaa Jyväskylän koulutus- ja sivistyskaupunkitaustasta, joka elää ja voi hyvin edelleen. Jyväskylää voi myös hyvällä syyllä tituleerata Suomen liikuntapääkaupungiksi: täällä toimii koko maan ainoa liikuntaiteteellinen tiedekunta sekä kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus. Kaupunkilaisten arjessa liikunnan arvostus näkyy kaupungin panostuksena liikuntareitteihin, -paikkoihin ja -tarjontaan. Jyväskylässä on helppo viihtyiä ja elää aktiivista elämää!

 

Liikenneyhdet Jyväskylästä muualle Suomeen 

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Jyväskylä tarjoaa asukkailleen nopeat yhteydet useimpiin Suomen suurimmista kaupungeista. Valtatie 4 kulkee Jyväskylän kautta niin Lahteen ja Helsinkiin kuin Ouluun, Rovaniemelle ja  Utsjoellekin. Valtatie 9 puolestaan vie nopeasti muun muassa Tampereelle, Kuopioon, Joensuuhun ja Turkuun. Jyväskylästä on myös hyvät tieyhteydet Mikkeliin ja Lappeenrantaan, Vaasaan ja Seinäjoelle sekä esimerkiksi Poriin. Lähimmät suuret kaupungit Kuopio (144 km), Tampere (149 km) ja Lahti (169 km) sijaitsevat kukin noin parin tunnin ajomatkan päässä.

Jyväskylä on myös junaliikenteen risteysasema, henkilöliikennettä lähtee kolmeen eri ilmansuuntaan. Suorilla vuoroilla pääsee Tampereen kautta Helsinkiin ja Turkuun, Pieksämäen kautta Kuopioon sekä Seinäjoen kautta Vaasaan. Junaa vaihtamalla avautuvat yhteydet myös muun muassa Pohjois-Suomeen. Linja-autolla Jyväskylästä pääsee suoraan lähes kaikkiin Suomen maakuntakeskuksiin. Junaa nopeammin pääsee vaihdottomalla yhteydellä esimerkiksi Ouluun, Lahteen ja Lappeenrantaan. Jyväskylän omalta lentokentältä matka Helsinki-vantaalle vie vain vaivaiset 50 minuuttia. 

 

Suosittuja asuinalueita Jyväskylässä

Jos tarkastellaan kerrostaloasuntojen toteutuneita kauppoja, Jyväskylän halutuimmat neliöt löytyvät Asuntojen hintatiedot -sivuston tietojen mukaan etupäässä keskustasta. Keskustan vetovoimaa selittävät tietysti loistavat palvelut ja helppo kulkeminen paikasta toiseen: koko kaupunki on ikään kuin kynnyksellä. Kerrostalokaksiot ovat kysyttyjä keskustan lisäksi Jyväsjärven rannassa Lutakossa, kolmiot ja sitä suuremmat asunnot näiden kahden lisäksi esimerkiksi Keljolla ja Tourulassa. 

 

Kannattaako sijoitusasunnon ostaminen Jyväskylästä?

Entäpä onko sijoitusasunnon hankkiminen Jyväskylästä kannattavaa? Lyhyesti sanottuna: kyllä on! Suomen vuokranantajien ja Pellervon taloustutkimuksen ennusteen mukaan yksiöiden kokonaistuotto vuosina 2018-2022 olisi Jyväskylässä toiseksi suurinta koko maassa. Kaksioiden ja kolmioiden kohdallakin Jyväskylä yltää ennusteen mukaan komeasti kolmannelle sijalle. 

Jyväskylän sijoitusta suomalaisilla vuokramarkkinoilla selittää sekä yleinen väestönkehitys että korkeakouluopiskelijoiden korkea lukumäärä. Asukasluvun kasvutahti on Jyväskylässä Suomen nopeimpia, ja toisen ja kolmannen asteen opiskelijoita on yhteensä noin 42 000, eli peräti kolmannes väkiluvusta! Yliopistossa opiskelijoita on kirjoilla 15 000. Tämän lisäksi Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus pitävät pienten asuntojen vuokramarkkinat etenkin keskustan ja kampusten tuntumassa erittäin vireinä. 

Psst! Kiinnostaako sijoitusasunnon ostaminen Jyväskylästä? Lehto Asuntojen kohteet ovat erinomaisia sijoituskohteita keskeisen sijaintinsa ja kilpailukykyisen hinnoittelunsa ansiosta. Katso Myytävät asunnot Jyväskylä -listauksemme yltä ja laita salkkusi tuottamaan kasvavassa koulutuskaupungissa!

 

Liikkuminen Jyväskylässä – Onko oma auto tarpeen?

Jyväskylän keskusta on mittakaavaltaan varsin inhimillisen kokoinen. Kaupungin sydän on kävelykatu, jonka varrella tavaratalot, kauppakeskukset, erikoisliikkeet, kahvilat ja ravintolat palvelevat vieri vieressä. Ydinkeskustasta löytyvät myös muun muassa teatterit ja museot, kirjasto, keskustan terveysasema sekä kesäkaupungin suosituin ajanviettopaikka Kirkkopuisto terassikahvioilneen. Jyväskylän yliopiston eri tiedekunnat ja kirjasto ovat myös sijoittuneet aivan keskustan tuntumaan. 

Julkisen liikenteen reittikartta Jyväskylän ja naapurikuntien alueella on melko kattava. Mitä lähempänä keskustaa ollaan, sitä vaivattomampaa julkisilla liikkuminen on. Kauempana vuoroja kulkee hiukan harvempaan, mutta toisaalta pyöräilyreitit ovat hyvät talvisinkin. Jyväskylässä on panostettu kevyen liikenteen väyliin ja välimatkat ovat verraten lyhyitä. Keskustassa pyöräilijöille on jo omia kaistojakin. Työmatkapyöräily on siis Jyväskylässä aivan varteenotettava vaihtoehto autoilulle.

 

Kulttuuria ja liikuntaelämyksiä Jyväskylässä

Jyväskylällä on paljon annettavaa niin kulttuurin kuin liikunnankin saroilla. Kaupungissa toimii muun muassa sinfoniaorkesteri, kaupunginteatteri, harrastajateatteri, elokuvakeskus, luovan valokuvauksen keskus, tanssin keskus, taiteen edistämiskeskus, useita taidegallerioita sekä 10 mielenkiintoista museota. Liikunnan saralla kaupunkilaisia palvelevat yli 450 kaupungin omaa sisä- ja ulkoliikuntapaikkaa sekä yli 200 liikunta- ja urheiluseuraa! Täällä voi harrastaa vaikka ja mitä, parkourista laskuvarjohypyn kautta golfiin.

 

Ihaninta Järvi-Suomea

Jyväskylän pinta-alasta peräti viidesosa on vettä. Eipä ihme siis, että Jyväsjärvi, Päijänne ja lukemattomat pienemmät järvet ovat erottamaton osa jyväskyläläisten vapaa-aikaa. Jyväsjärveä kiertävällä 13 kilometrin mittaista rantaraittia kelpaa kesäpäivänä pyöräillä ja pysähtyä vilvoittelemaan yhdelle monista Jyväsjärven uimarannosita.  Kaupungin ylläpitämiä uimarantoja on eri järvien rannoilla yhteensä 35 kappaletta. Laukaan Tupaswillassa sijaitseva Mahtisavusauna on yksi maailman suurimpia, ellei peräti suurin savusauna.

Jyväskylän parhaimmat melontareitit löytyvät Jyväsjärven, Tuomiojärven, Palokkajärven, Alvajärven ja Luonetjärven alueilta. Sup-lautoja voi vuokrata jäätelökioskilta keskustan kupeesta Lutakosta tai Tuomiojärven Kivelänrannasta. Tuomiojärvellä ja Köhniönjärvellä voi rentoutua kalastuksen merkeissä. Talvella paikalliset suuntaavat luistelemaan, potkukelkkailemaan tai retkihiihtämään kaupungin edustalle Jyväsjärven jäälle. Laajavuoren talviurheilukeskus ja Bikepark, Hippoksen liikuntapuisto sekä vesiliikuntakeskus AaltoAlvari tarjoavat liikunnan ystäville lisää virikkeitä vaikka joka viikonpäivälle.

 

Lapsiperheiden Jyväskylä 

Lapsiperheille Jyväskylä on turvallinen, viihtyisä ja luonnonläheinen kaupunki kasvaa. Kaupunki on sopivan iso jotta tekemistä ja virikkeitä löytyy kaikille perheenjäsenille, mutta sopivan pieni jotta liikkuminen on helppoa ja arki sujuvaa. 

Kotona hoidetut pienet vanhempineen voivat tutustua toisiinsa vauva- ja perhekerhoissa, avoimessa päiväkodissa, lukuisissa hauskoissa leikkipuistoissa ja harrastuksissa. Puistoista mainittakoon Suomen ensimmäinen perhepuisto, jonka lelut ovat lainattavissa arkisin aamusta iltapäivään saakka. Päiväkodeissa löytyy niin kunnallista kuin yksityistä liikunta-, tai taide ja kulttuuripainotteistakin vaihtoehtoa, ruotsin- ja englanninkielisiä päiväkoteja sekä päiväkoti, jonka arjessa mukana ovat suloiset päiväkotikoirat.

Jyväskylän peruskoulut ovat edelläkävijöitä kerhotoiminnan tuomisessa osaksi perusopetusta. Kerhoihin osallistuminen on lapsille maksutonta ja vapaaehtoista. Kerhoja löytyy moneen lähtöön, upeana esimerkkinä Taidelaturi-harrastekerhot jyväskyläläisissä lähikouluissa. 

Psst! Etsitkö unelmiesi perheasuntoa Jyväskylästä? Katso Myytävät asunnot Jyväskylä -listauksemme yltä ja tee elämäsi asuntokaupat! Lehto Asuntojen koti on erinomainen valinta perheelliselle, sillä kaikki kohteemme sijaitsevat viihtyisillä alueilla lähellä palveluja ja vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi kohtuuhintaiset asuntokaupat säästävät rahaa muuhun mukavaan!

 

Jyväskylä lukuina

Väkiluku: 140 240 (huhti 2018), Suomen 7. suurin

Ikäjakauma (2016):

  • 0-14-v. 16,0 %

  • 15-64-v. 66,7 %

  • yli 64-v. 17,3 %

Kunnallisveroprosentti 20 %, 250.nneksi suurin (2019)

Äidinkieli:

  • suomenkielisiä 95,0 %

  • ruotsinkielisiä 0,2 %

  • muut 4,7 %

 

Kiinnostaako oman tai omistusasunnon ostaminen Jyväskylästä? 

Etsi oma unelmakotisi Myytävät asunnot Jyväskylä -listauksestamme ja ota rohkeasti yhteyttä Lehdon asiakaspalvelutiimiin! Kerromme mielellämme lisää kaupungista sekä Lehto Asuntojen vapaista asunnoista Jyväskylässä.