Sijoitusasunnon ostaminen

Yhdeksän askelta tuottaviin asuntokauppoihin

Sijoitusasunnon ostaminen on tekniikkalaji, ei sen enempää eikä vähempää! Tässä artikkelissa avaamme onnistuneen sijoitusasunnon ostoprosessin vaihe vaiheelta niin, että aloittelevanakin asuntosijoittajana tiedät tarkalleen miten toimia, mitä etsiä ja mitä odottaa. Myös Lehto Asuntojen asuntotiimi auttaa mielellään, joten jos jokin asia sijoitusasunnon ostamisessa tai valinnassa askarruttaa, ota ihmeessä yhteyttä!

 

1. Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty! Tee asuntosijoitussuunnitelma

Itse sijoitusasunnon kaupantekoprosessi on usein hektinen. Sijoitusasunnot liikkuvat markkinoilla nopeasti, joten on tärkeää olla hyvin valmistautunut. Kun oma tavoite ja strategia on kirkkaana mielessä, voit toimia heti kun sopiva asunto tulee vastaan ja sijoitusasunnon ostaminen sujuu mutkitta! Siksi kenties tärkein osa koko sijoitusasunnon ostoprosessissa on suunnitelman teko. Ota siis rauhassa ja hio suunnitelmasi huippukuntoon ajan kanssa.

Mitä kaikkea sijoitussuunnitelmaan sitten kannattaa listata? Ainakin pitkän tähtäimen tavoitteesi eli se, onko tähtäimessäsi yhden sijoitusasunnon ostaminen vai kenties laajemman salkun rakentaminen. Merkitse ylös myös sijoitusstrategiasi eli se, tavoitteletko sijoitusasunnollasi pääasiassa vuokratuloja, arvonnousua vaiko kenties molempia. Kirjaa ylös myös millaista asuntoa etsit, millaiselta alueelta ja millaisella tuotolla. Paljonko sijoitusasuntosi saa maksaa? Paljonko sen realistinen vuokra eli siitä saatavien tulojen tulee olla? Huomaathan, että myös arvonnousulle perustuva sijoitusstrategia edellyttää, että asunto maksaa itsensä takaisin vuokratulojen avulla! Vuokratuloilla tulee siis voida kattaa sekä asunnon vastikkeet että lainanlyhennykset, ainakin ennen veroja.

 

2. Hae lainalupaus pankista

Kun strategia on selvillä, varaa aika lainaneuvotteluihin pankista. Neuvotteluissa apuna ovat  sijoitussuunnitelmasi sekä sijoitusasunnolle laatimasi tuottolaskelmat. Kerro pankille avoimesti tavoitteistasi: Oletko ostamassa vain yhtä sijoitusasuntoa, vai siintääkö mielessäsi useampi? Millaista lainanlyhennysohjelmaa toivot? Miten olet järjestänyt lainan omarahoitusosuuden: säästöillä vai vakuuksilla? Pankkia kiinnostavat neuvotteluissa myös tulosi, menosi, varallisuutesi sekä mahdolliset velat ja lainojen hoito. Jos olet hoitanut raha-asiasi mallikkaasti, sinulla on huolellisesti laaditut laskelmat ja tarvittava omarahoitusosuus, on hyvin todennäköistä että kävelet ulos lainalupaus taskussasi!

 

3. Valitse sijoitusasunto parhaalla tuotolla

Ihanteellinen sijoitusasunto sijaitsee kasvavalla alueella, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Lehto Asuntojen kohteet ovat kaikki sijoittajaystävällisiä, kiitos sijainnin, laadun ja hinnoittelun! Kaikki kohteemme valmistuvat kasvaville, dynaamisille alueille hyvien kulkuyhteyksien ääreen. Tuottoprosentit on useimmiten kohteisiimme laskettu jo valmiiksi ja vastikkeet niin ikään laskettu sijoittajaystävällisiksi. Mikä tärkeintä, rakennusprojektit valmistuvat ajallaan, jolloin myös vuokratulot alkavat kertyä silloin kun pitääkin!

Sijoituskohteemme ympäri Suomea löydät helposti asuntohaku-sivustoltamme. Tarjolla on satoja laadukkaita uudisasuntoja kohtuuhintaan ja erinomaisella tuotolla! Jos mieleistä ei heti löydy, kannattaa liittyä Lehdon Sisäpiiriin. Sisäpiiriläisenä saat tiedot kaikista ennakkomarkkinointiin tulevista uudiskohteistamme heti, ja pääset valitsemaan upeista kohteistamme kaikkein sinulle sopivimman sijoitusasunnon heti päältä. Myös asuntomyyjämme auttavat mielellään.

 

4. Varaa asunto

Kun se oikea löytyy, toimi nopeasti! Voit varata asunnon itsellesi asuntolistauksen kautta tai asuntomyyjämme avulla ja maksamalla varausmaksun. Ennakkovaraus ei vielä ole sitova.

 

5. Hae pankista sijoitusasuntolaina

Jos sinulla on jo lainalupaus ja olet valinnut sijoitusasunnon huolellisesti, lainapaperit voidaan yleensä allekirjoittaa nopeastikin. Psst! Huolehdithan, että pankki kirjaa lainan oikein tulonhankintalainaksi tavallisen asuntolainan sijaan. Tulonhankintalainan korot kun ovat kokonaan vähennettävissä verotuksessa!

 

6. Allekirjoita kauppapaperit

Virallinen ja sitova kaupantekotilaisuus järjestetään Lehto Asuntojen asuntomyymälässä. Kaupanteossa käydään läpi kauppakirja sekä ostajalle luovutettavat asiakirjat.

 

7. Etsi vuokralainen ja allekirjoita vuokrasopimus

Useimmat vuokra-asuntoa etsivät käyttävät nykyään netin erilaisia ilmoituskanavia. Voit järjestää joko yhden yhteisen näytön kiinnostuneille, tai tavata heidät asuntonäytöissä yksitellen. Jälkimmäinen tapa saattaa viedä hiukan enemmän aikaa, mutta antaa paremman mahdollisuuden tutustua vuokralaiseen, mikä on usein paras alku hyvälle vuokrasuhteelle. Vuokrasopimuksen voitte allekirjoittaa myös jo ennen asunnon valmistumista. Silloin vuokralaiselle voi lähettää esimerkiksi Lehdon sähköisen esitemateriaalipaketin asuntoon tutustumista varten. Voit kertoa tulevalle vuokralaisellesi, että Lehdon kohteet valmistuvat ajallaan, joten hän voi luottavaisin mielin suunnitella muuttopäiväänsä! 

 

8. Vakuuta sijoitusasuntosi

Koska vuokralaisen kotivakuutus saattaa päättyä tietämättäsi, sijoitusasunnolle kannattaa aina myös erillinen vuokrantantajan vakuutus.

 

9. Muista verovähennykset!

Sijoitusasunnon tuoton kannalta on tärkeä muistaa ilmoittaa verottajalle paitsi vuokratulot, myös sijoitusasunnosta sinulle koituvat kulut. Niistä suuren osan voi nimittäin vähentää verotuksessa! Lue vinkkimme sijoitusasunnon verotuksesta täältä (linkki Sijoitusasunnon verotus- artikkeliin) ja sijoitusasunnon verovähennyksistä täältä (linkki Sijoitusasunnon verovähennykset -artikkeliin.

 

10. Huolettaako vuokralaisen löytyminen?

Uusi Lehto Profit takaa sinulle 24 kk tuottotakuun!
Lehto Profit -vuokratuottotakuu auttaa sinua pysymään suunnitellussa tuottotavoitteessasi. 
Saat säännöllisen ja varman kassavirran ostamastasi asunnosta.

Lehto Profit takaa sijoitusasunnon ostajalle katkeamattoman 24 kuukauden vuokratuoton asunnon hallinnan luovutuksesta lukien. Myyjä vastaa vuokralaisen hankkimisesta ja niinä kuukausina, jolloin asunto ei ole vuokrattuna ja ostajalle ei synny vuokratuottoa, maksaa myyjä ostajalle vuokratakuun syntymättä jääneestä vuokratuotosta. Vuokratakuun suuruus on markkinahintainen vuokra, jonka määrittelee Lehto Asunnot Oy:n yhteistyökumppani.

Lehto Profitiin voit tutustua täällä.

Lisätietoja Lehto Asuntojen asuntomyyjiltä. Myyntitiimin yhteystiedot löydät täältä.

Lähetä viesti

captcha

Liity Sisäpiiriin ja saat ensimmäisenä tietää uusista kohteista - Saat myös Osta, vuokraa ja vaurastu - verkkovalmennuksen ilmaiseksi (ovh. 149€)!