Ensiasunnon ostaminen - löydä unelmiesi asunnon

Ensiasunnon ostaminen - löydä unelmiesi asunnon

30.01.2019 Asunnon ostaminen, Ensiasunto, Lehto Raha Aino

Ensitreffit Alttarilla -sarja ihastuttaa ja puhuttaa televisiokansaa kautta Suomen. Lehto Asuntojen blogi käynnistyy omien asiantuntijoiemme laatimilla neuvoilla siitä, millaisin eväin, millaisella asenteella, millaisin toivein ja odotuksin asuntomarkkinoille kannattaa lähteä ensi kertaa! 

1. Valmistaudu sitoutumaan (no, ainakin kahdeksi vuodeksi!)

Oletko kyllästynyt lyhyisiin ja epävarmoihin vuokrasuhteisiin? Houkuttelisiko oman kodin tarjoama pysyvämpi onni? Et ole ainoa! Oman asunnon voi remontoida omannäköisekseen, siellä voi nauttia arjesta pidemmän aikaa ja kotiin upotetut varat ovat panostus omaan – ei vuokranantajan – tulevaisuuteen. Jos ääni tärisee ja kaulus alkaa kiristää loppuelämän mittaista sitoutumista ajatellessasi, ei hätää! Ensiasunnon voit vuokrata tai myydä verottomasti edelleen asuttuasi siinä kaksi vuotta. Omistusasunnossa on siis aina tilaa myös elämänmuutoksille, kasvavalle perheelle ja muuttuvallekin onnelle.

2. Mieti, mitä sinä voit panostaa suhteeseen (eli sananen ensiasunnon rahoituksesta)

Ensiasunnon ostaminen vaatii paitsi tahtomista ja sitoutumista, myös rahallista panostusta. Ennenvanhaan asuntomarkkinoille ei ollut asiaa ennen kuin oli säästetty vuosikaupalla ryppy otsalla ASP-tilille. Vuokrat ovat kuitenkin varsinkin kasvukeskuksissa nykyään todella korkeat, eikä pitkän linjan säästäminen ole kaikille mahdollista. Onneksi nykyajan ongelmiin on tarjolla nykyaikaisia vaihtoehtoja! Uuden Lehto Raha -palvelun avulla muutat unelmakotiisi ensin vuodeksi vuokralle, minkä jälkeen lunastat asunnon itsellesi pankin tarjoaman asuntolainan avulla. Omavastuuosuutta ei tarvitse erikseen säästää, vaan palvelu maksaa sen puolestasi! Kiinnostuitko? Kurkkaa heti lisätiedot Lehto Raha -sivulta ja ensiasunnoiksi upeasti sopivat Lehto Raha -asunnot täältä.

3. Ole oikeassa paikassa oikeaan aikaan (eli miten toimia kun kiinnostuneita on muitakin)

Moni voi tietysti olla tästä eri mieltäkin, mutta meidän mielestämme Sen Oikean löytäminen ei ole koskaan ollut helpompaa kuin nyt. Ainakaan siis näin asuntopuolelta asiaa katsellen! Ensiasunnon etsijän ei tarvitse kuin olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ja me voimme vinkata, missä ja milloin. Huom: spoileri! Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää, miten elämäsi upein jakso alkaa! Parhaat asunnot parhailla paikoilla myydään nopeasti, joten on tärkeää olla mukana, kun asuntomarkkinoilla tapahtuu.  

Lehto Asuntojen Sisäpiirin jäsenenä saat tiedon suoraan kännykkääsi kaikista Lehdon myyntiin tulevista uudiskohteista – ennen niiden julkistusta! Uudet Lehto Raha -kohteet tulevat luonnollisesti myös ensin sisäpiiriläisten tietoon. Liity heti sisäpiiriin ja olet askelen lähempänä kohti ikiomaa ensiasuntoasi – ja kestävämpää arjen onnea! 

Avainsanat: Asunnon ostaminen, ensiasunnon ostaminen, ensiasunnon rahoitus, oma koti,  Lehto Raha, Sisäpiiri, asuntosäästäminen, ASP-tili, vuokraloukku

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot