Kuusi syytä miksi Turun Gloriassa kannattaa tehdä asuntokaupat nyt – asuntomyyjä ja hankepäällikkö vinkkaavat

Kuusi syytä miksi Turun Gloriassa kannattaa tehdä asuntokaupat nyt – asuntomyyjä ja hankepäällikkö vinkkaavat

11.02.2022 Sijoitusasunto, Asunnon ostaminen, Ensiasunto, Sisäpiiri, Haastattelut, Vuokraaminen, Vinkit, Asuntomyynti Aino, Lehto Asunnot

Lehto Asuntojen myyntipäällikkö Oskar Larsenilla ja hankepäällikkö Tomi Rumpusella pitää kiirettä.  Turun Kirstinpuiston kulmaan rakentuvan As. Oy Turun Glorian rakennustyöt ovat ehtineet siihen vaiheeseen, että kohde on juuri siirtynyt ennakkomarkkinoinnista myyntiin.

Lehdon toimistolla kauppapapereita allekirjoitetaan hyvään tahtiin.

”Glorian sijainti selvästi kiinnostaa”, kertoo Larsen. ”Samoin kohteen hintataso on houkutteleva.”

Hankepäällikkö Rumpunen komppaa kollegansa sekä kohteen sijainnin että hintatason suhteen: ”Glorian tontilla ollaan lähellä Turun jokirantaa, lähellä rautatieasemaa, lähellä keskustaa, mutta kuitenkin keskustan reuna-alueella. Kävelymatkan päässä palveluista ja kulttuuritarjonnasta. Toisaalta ruutukaavan reunalla, missä asuntojen hinnat ovat maltillisempia kuin ydinkeskustassa.”

Molempien mielestä juuri nyt on erinomainen aika tehdä kaupat Glorian asunnosta. Miksi? Annetaan työmaapomon ja myyntitykin kertoa.

 

1. Hyvät sijoitusasunnot hetken taas listoilla

”Glorian asunnoista varattiin yhdessä päivässä 60 prosenttia, minkä jälkeen ennakkomarkkinoinnin aikana varausaste on pyörinyt 70—80 pinnan paikkeilla. Nyt kun varauksista siirrytään kauppojen tekoon, on kohteesta vapautunut muutama asunto takaisin listoille. Eli juuri nyt on aika ostaa”, Larsen vinkkaa. ”Erityisesti sijoittajille olisi juuri nyt tarjolla pienempiä yksiöitä alle yleisen markkinahinnan, hyvällä vuokratuottopotentiaalilla.”

Millaisia sijoitusasuntoja on tarjolla?

”Gloriassa on kahdenlaisia yksiöitä: sijoittajaystävällisiä 26-neliöisiä perusyksiöitä sekä eritoten omistusasujille ja pariskunnille suunniteltuja isompia parvellisia yksiöitä. Perusyksiöiden hinnat alkavat 129 000 eurosta”, valottaa Larsen. ”Eli hinta on näissä todella kohdallaan.”

 Kuva, joka sisältää kohteen sisä, seinä, lattia, huone</p>

<p>Kuvaus luotu automaattisesti

2. Maisema-asuntoja vielä hetken vapaana

”Parhaiten Gloriassa ovat kauppansa tehneet kaksiot”, kertoo Larsen asuntomyynnin tilanteesta. ”Niitä on jäljellä enää yksi!”

”Seitsemästä kolmiostakin on mennyt jo puolet, eli varausaste on sielläkin oikein hyvä. Isompien kotien suosio on ollut jopa hienoinen yllätyskin, koska yleensä isommat asunnot myydään vasta lähempänä kohteen valmistumista.”

Mikä mahtaa olla Glorian isompien asuntojen suosion salaisuus?

”Sijainti ja hinta, sanoisin. Lisäksi kohteen uniikki funkkisarkkitehtuuri on ollut kovasti ihmisten mieleen”, muistelee Larsen asunnonostajien valintaperusteita.

”Lisäksi Glorian neliöt ja kolmiot ovat Tukholmankadun puolella. Sieltä on ylemmistä kerroksista idyllisen kaunis kaupunkinäkymä Port Arthurin puolelle.”

Samaa mieltä maisemista on Rumpunenkin: ”Niistä ylimmistä asunnoista näkee etelään Kakolan mäelle, yli Portsan puutalojen. Sieltä on hienot näkymät etelän suuntaan.”

Larsen näkee Kirstinpuiston alueella myös hyvät mahdollisuudet tehdä voittoa omistusasuntokaupoilla. ”Pitkässä juoksussa Kirstinpuiston alue tulee kehittymään tosi paljon. 5—10 vuoden akselilla siellä näyttää hyvin erilaiselta kuin nyt. Kodinostajalle arvonnousupotentiaalia pitäisi olla hyvin, varsinkin nimenomaan noissa isommissa, mutta totta kai pienemmissäkin.”

                       Kuva, joka sisältää kohteen lattia, sisä, seinä, sisäkatto</p>

<p>Kuvaus luotu automaattisesti3. Ehdit vaikuttamaan sisustusmateriaaleihin ja pohjaratkaisuihin

Kysyttäessä Rumpuselta As. Oy Turun Glorian työmaaurakan vaihetta, hankkeen valmiusaste on kuulema haastattelupäivänä 24 prosenttia. Mitähän tämä käytännössä tarkoittaa?

”Se tarkoittaa sitä, että rakennustöistä on neljäsosa nyt tehty. Tontilla nostetaan parhaillaan muutaman kerroksen runkoa samalla, kun Lehdon tehtaalla tehdään kylpyhuonemoduuleita."

”Nyt olisi siis hyvä aika hankkia Gloriasta asunto senkin suhteen, että pintoihin on vielä mahdollista vaikuttaa hetken aikaa. Keittiöt ja lattiamateriaalit ehtii vielä valitsemaan”, mainitsee Rumpunen.

Valinnanvaraa As. Oy Turun Gloriassa onkin. Esimerkiksi lattiamateriaalivaihtoehtoja on kohteen valikoimassa Larsenin mukaan peräti yhdeksän, jos vakiohintaisten laminaattien lisäksi mukaan lasketaan lisähintaiset tammiparketit sekä kovetettu tammilattia kolmessa eri sävyssä.

Glorian laadukkaan konseptin mukaisesti paljon kuuluu myös vakiovarusteluun. Jokaisesta kodista löytyy esimerkiksi vesikiertoinen lattialämmitys, keittiön integroidut kodinkoneet ja musta kivikomposiittiallas. Kylpyhuoneisiin asennetaan sähköinen mukavuuslämmitys sekä Villeroy & Bochin tyylikäs seinämallinen WC-istuin. ”Näissä asunnoissa ei ole lattialämmityksen johdosta lainkaan pattereita, kuten monilla kilpailijoilla, ja se tuo lisätilaa erilaisille sisustusideoille".

As. Oy Turun Gloria on siitä erityinen kohde, että tiettyjen neliö- ja kolmiokotien pohjaratkaisuihin voi vaikuttaa – mikäli siis toimii nopeasti.

”Listoilla on vielä kolmio ja neliö, jotka on mahdollista toteuttaa vaihtoehtoisella pohjalla. Kolmiosta voi jättää yhden lisähuoneen pois ja tehdä siitä tilavamman kaksion. Samoin neliöstä voi jättää yhten huoneen pois, jolloin saadaan tilavampi kolmio”, Larsen valottaa. ”Mutta näitä on tosiaan enää vain nämä kaksi. Joten kiirettä pitäisin.”

4. Kotikortteli rauhoittuu Kirstinpuistossa ensimmäisenä

Lehto Asuntojen hankepäällikkö Tomi Rumpunen katsoo As. Oy Turun Gloriaa erityisesti työmaaperspektiivistä, paikallisesti alueen näkökulmasta. ”Sijainniltaan Gloria on Kirstinpuistoa, mutta rajoittuu olemassa olevaan ympäristöön. Tontti rajautuu uuden Kirstinpuiston reunaan, jolloin asumisympäristö rauhoittuu täällä suht nopeasti. Keskemmällä Kirstinpuistoa voidaan rakentaa vielä viisi vuotta.”

Myyntipäällikkö Larsen on samoilla linjoilla: ”Glorialla on tosiaan myyntivalttina se, että Lehdon korttelikokonaisuuden olisi määrä olla valmis jo vuoden 2024 lopussa. Sen jälkeen kortteli on valmis. Tämä rakentuu Portsan puolelle, kauemmas Kistinpuiston isoista rakennustyömaista.”

Kotikorttelin aikaisesta valmistumispäivämäärästä on etua sekä oman kodin ostajille että sijoittajille. Kodinostajat pääsevät nauttimaan upouudesta kodistaan keskustan ruutukaava-alueella täydemmin ja vuokralaisiakin aikaisemmin valmistuva kortteli varmasti vetää hyvin.

 Kuva, joka sisältää kohteen taivas, ulko, tie, tapa</p>

<p>Kuvaus luotu automaattisesti

5. Vuokralaisia kiinnostava sijainti ja ratikkavaraus

Kun isommat asunnot ovat As. Oy Turun Gloriasta jo pitkälti varattu, kenelle kokenut asuntomyyjä suosittelisi As. Oy Turun Glorian yksiöitä?

”No Glorian sijaintihan on todella sijoittajaystävällinen. Juuri sellainen, joka vuokralaisia kiinnostaa.”

”Varsinkin perusyksiöiden hinnat ovat myös sellaiset, että kilpailukykyisen hinnoittelun ansiosta näistä pitäisi saada myös aika hyvää vuokratuottoa.”

”Ja muuten tiesitkö, että Kirstinpuiston alueen läpi menee raitiotien varaus? Jos ja kun saadaan raitiovaunut takaisin Turkuun, linja kulkisi hyvin läheltä Gloriaa. Tämä on juuri sellainen pitkän tähtäimen arvoa nostava tekijä, että jos nyt näkee kohteen potentiaalin, voi hyötyä sijoitusmielessä oikein makeasti.” Kuva, joka sisältää kohteen seinä, sisä, lattia, huonekalu</p>

<p>Kuvaus luotu automaattisesti

6. Parvellisia yksiöitä isommalla huonekorkeudella

As. Oy Turun Glorian ensimmäisestä kerroksesta löytyy erikoisuutena myös korkeita, parvellisia yksiöitä. Kenelle nämä asunnot sopivat, Oskar Larsen?

”Parvelliset yksiöt sopisivat pohjaratkaisultaan yksinasujan tai pariskunnan kodiksi ja hinnaltaan yhä vaikka ensiasunnon ostajillekin. Kahden ihmisen kodin velaton hinta olisi 150 000 euroa, mikä tarjoaa isommalle osalle mahdollisuuden hankkia oma koti – vaikka sitten jo opiskelija-aikana.”

”Parvellisissa yksiöissä on alakerrassa olohuone ja keittiö sekä parvella matala makuutila. Parvi tuo pohjasta riippuen 10 tai 12 neliötä lisätilaa asuntoon ja säästää tilaa muille huonekaluille olohuoneessa."

”Jos ostaa yksiön ensiasunnoksi, voi isompaan vaihtaessa sen voi joko myydä tai laittaa vuokralle. Molempiin on täällä hyvät mahdollisuudet.”

Milloin hankepäällikkö Rumpunen uskaltaa luvata Glorian muuttopäivän koittavan? ”Joulukuulle uskallan luvata”, tuumaa Rumpunen ja lisää hetken päästä: ”Jouluksi kotiin.”

Katso tästä kaikki As. Oy Turun Glorian vapaat asunnot >>

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot