Lehto Asunnot rakentaa puusta idyllisiä puukerrostaloja Vantaan Kulomäkeen!

Lehto Asunnot rakentaa puusta idyllisiä puukerrostaloja Vantaan Kulomäkeen!

10.02.2020 Vantaa, Uudiskohteet, Tiedotteet, Puukerrostalot Samuel Latvanen

Meillä Suomessa on puurakentamisessa pitkät perinteet. Suomalaisesta puusta on valmistettu historian saatossa lähes kaikkea mahdollista mutta osataanko puusta nykypäivänä rakentaa 2020-luvun elämäntyyliin sopivia koteja? Lehdolla ainakin osataan, sillä Vantaan Kulomäkeen on nousemassa moderneja, sekä idyllisiä puukerrostaloja suomalaisesta puusta. 

Mistä tarkalleen ottaen on kysymys?

Vantaan Onnenpuu on Lehdon ekologinen puutalohanke Kulomäessä. Lähtökohta hankkeelle on ollut luoda ekologisia, moderneja, sekä kohtuuhintaisia koteja. Arvostat sitten loistavia ulkoilumaastoja tai helppoa liikkumista pääkaupunkiseudulla, Onnenpuun asunnot ovat rakennettu juuri sinulle. Kodin tulee tukea omaa elämäntyyliä ja helpottaa arkea. Oma koti tekee onnelliseksi.                                                       

Sopiva alue puutalorakentamiselle!

Halusimme ottaa lisää selkoa Lehdon puutalohankkeesta ja lähdimme tutkimaan hankkeen taustoja. Ensimmäiseksi puhelimeen vastasi Onnenpuun hankejohtaja Riku Kimpimäki: “Alue sopii erittäin hyvin puutalorakentamiselle. Se sijaitsee kerrostaloalueen ja pientaloalueen välimaastossa, julkisen liikenteen yhteyksien läheisyydessä”, kertoo Vantaan Onnenpuun hankejohtaja, Riku Kimpimäki. Toden totta, Onnenpuun tontti on valikoitu huolella. Asuinhanke on haluttu rakentaa rauhalliselle ja idylliselle alueelle. 

Mikä ihmeen Deco?  

Deco-talot ovat Lehdon taidonnäyte puurakentamisesta. Deco-talot rakennetaan pääsääntöisin suomalaisesta puusta, joka tarjoaa ekologisen rakennustavan. Kyseessä on moderni puurakentaminen. Onnenpuun asuntojen Lehdon myyjä Marika Nurminen kuvailee asuntoja seuraavasti: “Deco-kodissa asukkaat saavat korkealaatuisen kodin kohtuulliseen hintaan. Asuntojen varustelutaso on erinomainen ja isot lattiasta lähtevät ikkunat, sekä hyvät pohjaratkaisut tekevät asunnosta neliöitään suuremman. Keittiön kodinkoneet ovat tyylikkäästi integroituja ja kylpyhuoneen ratkaisut ovat mietitty toimiviksi ja tyylikkäiksi”, kuvailee Marika. Sen lisäksi, että rakennusaineena käytetty puu sitoo hiiltä, se tuottaa moderneja koteja.

Tulevat asukkaat ja alueen erityispiirteet huomioitu suunnittelussa

“Potentiaaliset asukkaat arvostavat asumisen helppoutta, luonnonläheisyyttä ja liikuntamahdollisuuksia. Vantaan Onnenpuu on rauhallinen asuinpiiri ilman keskustan sykettä ja kiireentuntua”, Kimpimäki kuvailee. Kohde on ympäröity rauhallisella luonnolla, sekä liikuntamahdollisuuksilla, vaikkei Jumbon kauppakeskukseenkaan ole matkaa, kun n. 15minuuttia.

Alueen ulkoilu ja liikuntamahdollisuuksien hyödyntäminen on myös huomioita Onnenpuun talojen suunnittelussa: “Rakennuksissa on enemmän varastointitilaa polkupyörille ja portaiden alla on säilytyspaikka lastenvaunuille. Lisäksi kerroksissa on säilytysvarastotilat”, kertoo Onnenpuun vastaava työnjohtaja Petri Imponen. Talojen tulevat asukkaat ja alueen erityispiireet on otettu huomioon jo hyvissä ajoin asuntoja suunniteltaessa.

Vastaavan työnjohtajan terveiset - rakennus etenee aikataulussa!

“Suunnittelun, hankinnan ja rakentamisen puolella on edetty hyvin ja pysytty aikataulussa, niin omassa tuotannossa kuin aliurakoitsijoidenkin puolella”, Imponen summaa. Paikan päällä pystyy näkemään, että kohde nousee kovalla vauhdilla.  Lehdon moduulirakentaminen mahdollistaa moduuleiden eli talojen eri osien valmistuksen tehtaalla kuivissa ja kontrolloiduissa olosuhteissa. Asunnon ostajan hyöty moduulirakentamisessa on tasaisessa laadussa, sekä edullisessa hinnassa. Onnenpuu tarjoaa kohtuuhintaista ja joustavaa asumista pk-seudulla. Marika Nurminen kertoo, että vielä on mahdollista hankkia moderni kaksio tai kolmio Onnenpuusta ja muuttamaan pääsee vielä tämän vuoden aikana.

 

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot