”Näin lähelle Hämeenkatua ei ole rakennettu pitkään aikaan”

”Näin lähelle Hämeenkatua ei ole rakennettu pitkään aikaan”

14.03.2022 Uudiskohteet, Asunnon ostaminen, Haastattelut, Sijainti, Kolmiot, Asuntomyynti Aino, Lehto Asunnot Oy

As. Oy Tampereen Jousimiehessä on vielä muutama parvekkeellinen kaksio tarjolla. Omaan uuteen kotiin pääsee muuttamaan ensi syksynä.

”Keskusta-alueelle tulee harvoin myyntiin tällaisia helmiä” myöntää Lehto Asuntojen myyntipäällikkö Oskar Larsen.  ”Kaikki palvelut on tässä ympärillä.”

Oskar ei tosiaan liioittele hehkuttaessaan Lehdon uuden As. Oy Tampereen Jousimiehen keskeistä sijaintia. 9-kerroksinen uudiskohde rakentuu Aleksanterinkadun ja Kyttälänkadun kulmaan, Hämeentien Stockmannin naapurikortteliin. 

 

Viimeinen kuulutus yksiön ja pienen kaksion etsijöille

As. Oy Tampereen Jousimiehen rakennustyöt ovat jo paikan päällä hyvässä vauhdissa ja kysytään myyntipäälliköltä ovatkohan asunnot menneet kaupaksi?

”Tosi hyvin ovat menneet”, vastaa Larsen taulukoitaan tiiraillen.

”65 prosenttia Jousimiehen asunnoista on jo myyty. Erityisesti pienet sijoitusasunnoiksikin sopivat alkavat olemaan aika kortilla. Seitsemännessä kerroksessa on vielä kolme yksiötä vapaana.”

”Eli yksiöiden osalta alkaa olemaan kiire, jos sellaisen haluaa. Myös pienemmät 30,5-neliöiset kaksiot alkavat olla vähissä.” 

Mikä asunnonostajia on Jousimiehessä kiinnostanut?

”Sijainti”, sanoo Larsen. ”Sijainti on ilman muuta Jousimiehen suurin myyntivaltti.”

”Täällä on kaikki tosiaan ihan kävelyetäisyydellä, kahvilat ja ravintolat ja kaupat. Hinnoittelu on myös houkuttelevampaa kuin monissa muissa keskusta-alueen uudiskohteissa.”

Kysytään hinnoittelusta kohta lisää. Mutta ensin vapaista asunnoista!Tehokkaita kaksioita isoilla sisäpihan parvekkeilla

Jos yksiöt ja pienet kaksiot on lähestulkoon jo myyty loppuun, mitä asuntoja Larsenilla tässä vaiheessa on keskusta-asumisesta kiinnostuneille tarjota?

”Vähän isompia, 34 ja 37 neliön kaksioita on vielä. Siellä pääsee valitsemaan kerroksenkin kakkoskerroksesta aina seiskakerrokseen asti.”

Millaisia asuntoja ne ovat?

”Näissä on hyvät ja tehokkaat pohjat, joiden ansiosta nämä kaksiot sopivat yksinasujien lisäksi myös pariskunnille. Kaikissa on isot sisäpihan puoleiset parvekkeet, jotka tuovat lisää asumismukavuutta. Tosi kivoja kaupunkikaksioita”, Larsen kuvailee ja lisää:

”Seitsemännen kerroksen asunnoista näkee Tammerkosken suuntaan upeaa kaupunkimaisemaa."

 

Keskustassa järkevään hintaan 

Osaako myyntipäällikkö sanoa, miksi kaupunkikaksio kannattaisi ostaa nimenomaan As. Oy Tampereen Jousimiehestä?

”No tämä uniikki sijainti tietysti ja hinnoittelu minullakin painaisivat aika paljon vaakakupissa, jos olisin itse ostajana liikkeellä.”

”Jousimiehen kaksioiden absoluuttiset hinnat ovat edullisemmat kuin muiden yhtään vertailukelpoisille sijainneille rakennettavien uudiskohteiden. Nämä kaksiot eivät ole pieniä, mutta kuitenkin asuntotyypin pienemmästä päästä, sillä ne on tosi hyvin suunniteltu. Siksi niiden hinnat on voitu pitää maltillisina.”

Millaisista hinnoista Jousimiehen vapaiden kaksioiden kohdalla puhutaan?

”Näiden vapaiden kaksioiden velattomat hinnat liikkuvat 235 000 – 267 000 euron tienoilla. Eli jos uudisasunnon ostaminen Tampereen keskustasta kiinnostaa, useammilla on täällä siihen varaa. Myös ensiasunnon ostajista lähtien, jos ovat yhdessä ostamassa ensimmäistä omaa kotiaan.” 

”Jousimiehellä on sekin etu, että tämä kohde rakentuu valmiiseen kaupunkiympäristöön. Ei ole muita työmaita vieressä, kuten isommissa aluehankkeissa.”Kaksi hulppeaa kolmiota omilla saunaosastoilla ja mahtavilla kaupunkinäkymillä

As. Oy Tampereen Jousimiehen yksiöt ja kaksiot sijoittuvat kerroksiin 2—7. Kahdeksanteen ja yhdeksänteen kerrokseen rakentuu isompia kaksikerroksisia asuntoja, joista jäljellä on Larsenin mukaan vielä kaksi kolmiota. 

”76 neliön kolmiossa on parveke molemmissa kerroksissa, kahdeksannessa ja yhdeksännessä. Asuntojen makuuhuoneet sijaitsevat talon ylimmässä kerroksessa. Ylhäällä on myös oma saunaosasto.”  

”Jousimiehen arvokkain asunto on C 156, joka on 99-neliöinen kolmio. Siinä on alakerroksessa keittiö, olohuone ja takkavaraus, makuuhuone, kodinhoitohuone ja kylpyhuone.”

”Ylhäällä yhdeksännessä kerroksessa sijaitsee toinen makuuhuone isolla vaatehuoneella. Sieltä löytyy myös huikea kattoterassi, jolta on näkymät sekä Aleksanterin kadun että Kyttälänkadun yli.”

Kattoterassi, näkymät, takka... Ihan kivan kuuloinen kattaus kieltämättä keskellä kaupunkia!

 Ratikalla, yhteiskäyttöautolla tai omalla

Hyvän hintaisia kaksioita ja pari komeaa kolmiota vielä on siis asunnonnälkäisille tarjolla. Mites liikkuminen ympäri kaupunkia?

”Ratikka menee viereiseltä Hämeenkadulta. Stockan pysäkille on ihan parikymmentä metriä”, räknäilee Larsen.

”Oma auto ei siis tosiaan ole välttämätön täällä. Onhan Jousimiehen sisäpihalla oma paikka sähköllä käyvälle talon asukkaiden yhteiskäyttöautollekin.”

Yhteiskäyttöautolle? Miten se käytännössä toimii?

”Yhteiskäyttöauton saa helposti sovelluksella aktivoitua”, selittää Larsen. 

”Lehto Asunnot tarjoaa auton perussopimuksen kolmeksi ensimmäiseksi vuodeksi. Asukkaalle tulee maksettavaksi vain minuuttikohtainen käyttöhinta.”

Entä autopaikat asukkaiden omille autoille? Mahtuuko niitä ollenkaan näin keskeiselle tontille?

”Autopaikkoja löytyy itse asiassa kolmellekin eri budjetille: Autohalli, autokatospaikkoja sekä pihapaikkoja sisäpihalta. Pääsee ihan valitsemaan!”Tamperelaisia musiikki- ja bilemuistoja

Tiedätkö Oskar Larsen, mitähän tällä As. Oy Tampereen Jousimiehen tontilla ennen tätä Lehdon rakenteilla olevaa kohdetta sijaitsi?

”Tässä oli sellainen 60—70-luvun rakennus, jossa sijaitsi kulttiravintola nimeltä Doris. Sen moni tamperelainen varmasti muistaa”, Larsen innostuu.

”Samassa talossa toimi myös aika legendaarinen levykauppa nimeltä Epe’s. Sitä seurasi jossain vaiheessa Levykauppa X.”

 Uuteen kotiin ensi syksynä

As. Oy Tampereen Jousimiehelle vaikuttaa ainakin myyntipuolella kuuluvan puolin hyvää. Miten rakentaminen on edennyt, hankepäällikkö Samu Sippola?

”No totta kai uuden talon rakentaminen ison kaupungin keskustaan on aina erityisosaamista vaativa ja haastava projekti”, Sippola miettii. 

”Mutta hienosti se sujuu, kun on osaavat tekijät asialla. Aikataulussa ollaan, kuten meidän kohteissa noin yleensäkin.”

Milloinkas Jousimiehen asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa?

”Syksyllä Jousimiehessä tulee valmista. Ensi syksynä, loka-marraskuuhun mennessä pääsee muuttamaan.”

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot