Naiset esiin asuntosijoittamiseen!

Naiset esiin asuntosijoittamiseen!

22.05.2019 Sijoitusasunto

Lehdon asuntojen ykkösmyyjä ja tiiminvetäjä Peppi Puhakka haluaa, että naiset astuisivat entistä rohkeammin asuntosijoittamisen maailmaan – hän itsekin on asuntosijoittaja. Tässä hyvät vinkit asuntojen ammattilaiselta, mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Peppi Puhakka tiimeineen esittelee päivätyönään Lehto Asuntojen asiakkaille Nero-kerrostalokohteita pääkaupunkiseudulla. Hän itse aloitti osakesijoittamisen jo nuorena – useimpien ikäistensä suunnitellessa elämäänsä ja talouttaan korkeintaan vuoden-parin päähän.

Puhakan aloittaessa Lehdolla asuntomyyjänä vuonna 2016 asuntomarkkinat olivat vahvassa nosteessa ja asuntosijoittaminen kiinnosti yhä useampia. Nyt suurin osa Puhakan asiakkaista on sijoittajia: osa ensikertalaisia, osa suurempien asuntokokonaisuuksien etsijöitä.

Peppi haluaa kannustaa mukaan erityisesti suomalaisia naisia:

”Me naiset olemme asuntosijoittajien joukossa vielä selvää vähemmistöä. Naisten rooli osaomistajina korostuu. Kannustan naisia ehdottomasti mukaan. Suomalainen nainen on taloudellisesti itsenäinen ja voi satsata myös tällaisiin sijoituksiin. Asuntosijoittaminen on vaivaton tapa kasvattaa omaisuutta ja turvata omaa tulevaisuutta”, Peppi toteaa.

Peppi itse siirsi Lehdolla aloitettuaan omassakin sijoitustoiminnassaan painopistettä entistä enemmän asunto-osakkeiden puolelle, kun asuntomarkkinoiden seuraamisesta tuli työn kautta arkea. 

”Asuntosijoittamisessa riskin ja tuoton suhde on hänen mukaansa sopivassa tasapainossa, eikä asuntosijoittajan tarvitse aivan joka päivä seurata kurssin liikkeitä. Myös käytännön asiat ovat sujuneet hyvin: vuokralaisia on tähän asti löytynyt ja toki vuokraamisen myös luottaa ammattilaisen käsiin tarvittaessa.”

Puhakan on tyytyväinen päätökseensä sijoittaa nimenomaan uudisasuntoihin. Uudisasunnot ovat huoltovapaampia suhteessa vanhoihin ja tuototkin kohdillaan. Kiireisen asuntomyyjän arkeen illat remonttiaiheisissa yhtiökokouksissa istuisivat huonosti. Uudiskohteissa kaikki pelaa, remontteja ei juuri ole eikä asuntojen hallintaan ole tarvinnut käyttää juuri lainkaan aikaa.

Pepin vinkit asuntosijoittamiseen:

Tärkeintä on, että vuokralaisia löytyy

"Tärkeintä on, että vuokralaisia löytyy, jotta asunto maksaa itseään takaisin. Tuoton voi sijoittaa eteenpäin tai käyttää mihin parhaaksi näkee."

Pienet yksiöt ja kaksiot ovat ihanteellisia

"Pienet yksiöt ja kaksiot ovat hyviä sijoituskohteita. Itse katsoisin ensimmäisenä sijoitusasunnon sijaintia ja hintaa. Millä hinnalla asunto kannattaa tietyltä alueelta ostaa? Paljonko siitä pitäisi maksaa vastiketta ja minkälaista vuokraa voisi realistisesti odottaa? Juna-asemien läheisyys on pääkaupunkiseudulla iso plussa, hyvät kulkuyhteydet yliopistoille ja ammattikorkeakouluihin samoin."

Kiinnitä huomio hintaan!

"On hyvä pyrkiä ostamaan asunto markkinahinnan alakanttiin tai alle. Tämä onnistuu tuntemalla alueen asuntomarkkinat. Sijoitettava pääoman tarve ja oma budjetti täytyy tietysti selvittää ensin. Sitten täytyy vain seurata asuntomarkkinoita tarkkaan niin, että pystyy olemaan ensimmäisenä liikkeellä, kun sopiva asunto tulee myyntiin. Monet asuntosijoittajat ovat nokkelia ja nopeasti liikenteessä.

Myyntitiimin yhteystiedot löydät täältä: https://asunnot.lehto.fi/fi/yhteystiedot

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot