Tyylikkäitä koteja Espoon Harmaahaikarasta | Lue hanketiimin terveiset!

Tyylikkäitä koteja Espoon Harmaahaikarasta | Lue hanketiimin terveiset!

14.02.2020 Asunnon ostaminen, Ensiasunto, Espoo, Kolmiot Samuel Latvanen

Seesteinen iltalenkki Espoon keskuspuistoon tai meren rantaan. Avarat isot ikkunat sekä tyylikkäät ratkaisut. Näitä asioita tarjoaa Lehdon rakennuttama rivitaloasunto osakeyhtiö Espoon Harmaahaikara. Moderni ja raikas rivitalohanke on sijoittunut rauhalliselle alueelle keskuspuiston viereen, josta pääsy luonnon rauhaan tai Helsingin keskustaan on helppoa.

Mistä on kysymys?

Espoon Harmaahaikara on Lehdon rivitaloista muodostuva pientalohanke Harmaalaaksossa. Moderneista kaksikerroksisista rivitaloista muodostuva pientaloyhtiö tarjoaa rauhallista pientaloasumista Espoon Harmaalaaksossa. Harmaahaikaraa kuvaillaan toimivaksi yhdistelmäksi luonnonläheisyyttä ja kaupunkiasumista. Rauhallisen asuinalueen ympärillä on lukuisia luonnon tarjoamia mahdollisuuksia ja aktiviteetteja. Kaupungin vilinäänkin pääsee tarvittaessa nopeasti, sillä Kauklahdenväylä ja Länsiväylä ovat ketterästi saavutettavissa autolla.

Mitä sanovat hankkeen takana olevat työntekijät? 

“Harmaahaikaran asunnot rakennetaan hyvälle sijainnille. Harmaalaakso on viihtyisää pientaloaluetta, jossa asuu muun muassa paljon perheitä.  Se on myös loistava paikka ihmisille, jotka tykkäävät liikkua luonnossa. Esimerkiksi merenrannalle on reilun kahden kilometrin matka,” Lehdon myyjä, Anna Isotalo, kuvailee. Harmaahaikara sijaitseekin aivan Espoon luonnonpuiston läheisyydessä, joten metsäpolut, hiihtoladut ja muut ulkoilumahdollisuudet houkuttelevat liikunnan pariin. 

Asiakkaiden toiveet ja viihtyisyys on huomioitu esimerkiksi pihapiirin suunnittelussa.

“Taloyhtiön keskelle rakennetaan suojaisa ja todella viihtyisä oleskelupiha. Pihalta löytyy lasten leikkialue keinuineen ja liukumäkineen, sekä monenlaisia istutuksia. Lisäksi yhtiön pihalle tulee autokatospaikkoja. Piha tulee olemaan valmis istutuksineen luovutuksen yhteydessä”, Isotalo kuvailee taloyhtiön pihapiiriä.

Harmaahaikaran valoisat huoneistot on rakennettu tyylikkäistä materiaaleista.

Korkeat ikkunat tulvivat valoa asuntoihin ja antavat mahdollisuuden nauttia ympäröivästä luonnosta. Lasitetut terassit ja lasikaiteelliset parvekkeet sekä hyvät säilytystilat tekevät huoneistoista viihtyisän. Asunnot ovat arjessa käytännöllisiä, ja näyttävät hyvältä. 

“Asunnot on fiksusti suunniteltu: pohjat ovat toimivia eli asunnot on helppo kalustaa ja sisustaa. Lisäksi jokaiseen asuntoon kuuluu erillinen kylmä- ja lämminvarasto, ja asuntoihin kuuluu kiinteät kaapistot. Kivat pintamateriaalit sävyineen ovat saaneet hyvää palautetta jo ostaneilta asiakkailta. Ylipäätään kohde on arkkitehtuuriltaan moderni ja tyylikäs. Esimerkiksi saunan ja kylppärin välinen seinä on kokonaan lasia - se on hyvännäköinen yksityiskohta!”, Isotalo kertoo.

Harmaahaikara sopii tyylikästä rivitaloasumista arvostavalle ihmiselle.

Kohteen suuret ikkunat, liikuntamahdollisuudet sekä ketterät liikenneyhteydet länsiväylälle tekevät asukkaiden arjesta raikasta sekä vaivatonta. Myös 2,5km päässä oleva Saunalahden uimaranta sekä Kivenlahden venesatama tuovat mahdollisuuksia merestä nauttiville ihmiselle. “Tästä voi tehdä vaikka iltalenkin meren rantaan” Kuvailee Isotalo Harmaahaikaran mahdollisuuksista.   

Mikä on Harmaahaikaran nykytilanne?

“Työmaa on edennyt rakennuspaikalla hyvin. Aikataulun mukaisesti mennään. Nyt on sisätyövaiheet käynnistymässä ja rungot ovat pystyssä”, Tomi Pahkala, vastaava mestari, kertoo. Vastaavan mestarin tehtävä on johtaa työmaata ja valvoa, että rakentaminen tehdään lakien, säännösten ja määräyksiä noudattamalla. Pahkala vastaa työmaalla siitä, että Harmaahaikaran asunnoissa voi viettää huoletonta arkea ilman rakennusvirheitä. “Tämä on meille lehtolaisille äärimmäisen tärkeä juttu”, Pahkala kertoo.  

Lehdolle asiakas on tärkein

Harmaahaikaran asunnot rakennetaan kahdessa vaiheessa, ja osa asunnoista on jo valmistunut: “Loput 30 asuntoa valmistuvat kesään mennessä. Arvioitu valmistumisaika on kesäkuussa”, Isotalo kommentoi. “Minun tärkein tehtävä Harmaahaikaran osalta on auttaa asiakasta löytämään juuri hänen elämäntilanteeseen ja tarpeisiin sopiva asunto”, Isotalo kertoo. Hänen mukaan kiinnostavan asunnon voi varata suoraan netistä tai soittamalla hänelle. Asunnon varaus on matalan kynnyksen toimenpide, eikä silloin tarvitse sitoutua vielä asunnon ostoon. “Varaamalla asunnon asiakas varmistaa, ettei kiinnostava asunto lähde nenän edestä, vaikkapa rahoituksen varmistuksen aikana” Isotalo kertoo.     

Katso Harmaahaikaran vapaat asunnot täältä.   

Katso video tästä.   

 

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot