ASP-lainalla omaan kotiin: Aloita tästä

Mitä tarkoittaa ASP-säästäminen? Eroaako ASP-säästäminen tavallisesta asuntosäästämisestä? Miten ASP-tili avataan ja mitä ehtoja ASP-lainan saamiselle on?

Alle 40-vuotias ensiasunnon ostaja, kokosimme sinua varten helppolukuisen paketin ASP-säästämisestä ja ASP-lainasta, jotta unelmasi omasta kodista olisi helpompi saavuttaa. Astu siis rohkeasti peremmälle!

 

Tervetuloa mielenkiintoiselle matkalle kohti ikiomaa ensiasuntoasi!
Rakentavin terveisin, Lehdon asuntotiimi

ASP-laina on valtion tukema asuntolaina alle 40-vuotiaille ensiasunnon ostajille. ASP-lainan tarkoitus on nimenomaan auttaa ensikertalaisia asunnonostajia toteuttamaan haaveensa omasta kodista, sillä ilman valtion tukea asuntomarkkinoilta voisi olla vaikea saada jalansijaa.

Tavallisesta asuntosäästämisestä ASP-säästäminen eroaa siten, että sen avulla voi saada asuntolainaa varmemmin ja turvallisemmin.

 

ASP-säästämisen ja ASP-lainan perusteet

Ovatko ASP-säästämisen ja ASP-lainan sanasto sekä toimintaperiaatteet vielä vieraita? Nämä 7 artikkelia saattelevat sinut matkaan! Aloitamme aivan perusteista, joten sinun ei tarvitse tietää aiheesta tässä vaiheessa yhtään mitään.

Pieni motivaatiobuusti tähän väliin: Kun alla esitellyt perusasiat ovat selvillä, voit siirtyä seuraavaan osioon suunnittelemaan ensiasuntosi budjettia! Ei kun menoksi siis:

 

1. ASP-laina vai asuntolaina?

Miten ASP-laina eroaa tavallisesta asuntolainasta? Mitkä ovat ASP-lainan edut ja miinukset? Entä tavallisen asuntolainan?

2. ASP-säästäminen

Mitä ASP-säästäminen tarkoittaa? Miten ASP-tilille säästäminen eroaa tavalliselle asuntosäästötilille säästämisestä?

3. ASP-lainan ehdot

Mitä ovat ASP-lainan saamisen ehdot? Voiko ASP-lainanmaksusta saada lyhennysvapaata? Entä onnistuuko ASP-lainan siirto toiseen asuntoon?

4. ASP-tili

Kannattaako ASP-tili avata yksin vai yhdessä kumppanin kanssa? Voiko ASP-tilin siirtää toiseen pankkiin kesken säästöurakan?

5. ASP-tilin avaaminen

Vertailussa kuuden eri pankin ASP-tilit. Minkälaista ASP-lisäkorkoa mikäkin pankki tarjoaa ASP-säästöillesi? Entä miten ASP-tilin avaaminen eri pankeissa käytännössä tapahtuu?

6. ASP-tilin korko ja ASP-lainan korko

Paljonko ASP-tilin säästöt kasvavat korkoa? Entä mitä ensiasunnon ostajan tulisi tietää ASP-lainankorosta?

 

ASP-laina: Paljonko asuntolainaa voin saada?

Tunnetko jo ASP-säästämisen ja ASP-lainan peruskäsitteet? Huippua!

Nyt on hyvä aika alkaa hahmotella ensiasuntosi hintahaarukkaa. Näppärimmin tämä käy, jos olet jo listannut säännölliset tulosi ja menosi valmiiksi paperille tai taulukkosovellukseen. Näiden perusteella voit alkaa suunnitella, paljonko voisit laittaa ASP-tilille jemmaan.

7. ASP-lainalaskuri

Miten lainalaskuria käytetään? Mitä tietoja sitä varten täytyy olla valmiina? Miten oman ensiasunnon budjettia voi hahmotella eri pankkien asuntolainalaskurien avulla?

8. ASP-lainan määrä

Paljonko ASP-lainaa voi saada? Onko ASP-säästämiselle säädetty maksimimäärää? Miten voin ostaa kalliimman asunnon, kuin ASP-lainalla voin kattaa?

9. ASP-takaus

Mitä tarkoittaa ASP-lainan valtiontakaus? Tarvitaanko ASP-lainan saamiseksi muita vakuuksia tai takauksia?

10. ASP-lisälaina

Entä jos ASP-laina ei riitäkäänn haluamaasi asuntoon?

 

Lue seuraavaksi:

ASP-laina vai asuntolaina?

ASP-säästäminen

ASP-lainan ehdot

 

Ps. Ensiasunnon ostaja, polttelisiko jo kurkata, millaisia ensiasuntoja markkinoilla on tarjolla? Lehdon kohtuuhintaiset kaupunkikodit löydät täältä! ASP-lainalla on moni rahoittanut unelmiensa ensiasunnon meilläkin, joten tervetuloa selailemaan ja suunnittelemaan.