Myytävät asunnot Kangasala

 

Löydä unelmiesi koti Myytävät asunnot Kangasala -sivultamme 

Tutustu rauhassa! Lataa esite tai pari (tai vaikka kaikki!).

Lehto Asuntojen Myytävät asunnot Kangasala -listauksesta löydät laadukkaita koteja monenlaisiin asumistarpeisiin ja monille eri budjeteille. Kaikille Lehto Asuntojen kodeille on yhteistä loistava hinta-laatusuhde, joten minkä tahansa asunnon valitsetkin, voit luottaa siihen, että olet tehnyt erinomaisen valinnan.

 

Joko bongasit Lehdon myytävät asunnot Kangasalla? 

Kun edessä on oman tai sijoitusasunnon ostaminen Kangasalta, Lehto Asuntojen laadukkaat uudisasunnot ovat varma valinta. Mutta minkälainen asuinpaikka Kangasala on?

Lue lisää Kangasalan palveluista, asuinalueista sekä vapaa-ajanmahdollisuuksista tästä!

 

Kangasala asuinpaikkana

Humisevat harjut ja sinisinä välkkyvät vedet. Kangasalan luonnon kauneus ei jäänyt huomaamatta 1700-luvun hienostolta, joka suuntasi kesäisin eri puolilta Suomea Kangasalle kylpemään terveyslähteissä ja nauttimaan niiden parantavia vesiä. Mutta millainen paikka 2020-luvun vaihteen Kangasala on?

Noin 32 000 asukkaan Kangasala on luonnonkaunis pikkukaupunki heti suuren ja dynaamisen Tampereen naapurissa. Tampereen keskustaan on täältä 18 kilometrin matka, joka taittuu autolla noin 20:ssa ja bussilla noin 25 minuutissa. Paikalliset kiittävät kotikaupungissaan Kangasalan edullisempia asumiskustannuksia, upeita ulkoilumaastoja, kirjaston, uimahallin ja kulttuuritalon kaltaisia vapaa-ajan keskuksia sekä tietysti Tampereen läheisyyttä. Muualta muuttaneiden mielestä kangasalalaiset ovat mukavia ja helposti lähestyttäviä naapureita. Heidän mielestään Kangasala on mainio valinta niille, jotka kaipaavat elämäänsä tilaa ja rauhaa, mutta nauttivat myös ison kaupungin mahdollisuuksista aivan lähellä. 

 

Yhteydet Kangasalta Tampereelle sekä muualle Suomeen 

Kangasalan keskusta sijaitsee noin 18 kilometriä Tampereen keskustasta koilliseen päin. Kaupunkeja yhdistää valtatie 12, joka on Tampere-Kangasala -osuudella moottoriliikennetietä. Matkaan kuluu päiväsaikaan reilut parikymmentä minuuttia, ruuhka-aikoina hiukan enemmän. Matkan varrella Tampereen keskustaan sijaitsevat muun muassa Hakametsä, Kaleva, TAYS, Tampereen yliopisto sekä Tammela – kaikki siis erinomaisten työssäkäyntiyhteyksien päässä Kangasalta. Tampereen teknilliselle yliopistolle Kangasalan keskustasta ajaa nopeimmillaan vain 17 minuutissa. 

Moottoriteiden ansiosta Kangasalta on myös nopeat yhteydet muuallekin kuin Tampereen suuntaan. Esimerkiksi Hämeenlinnaan ajaa täältä noin 50 minuutissa, Lahteen puolessatoista tunnissa ja Jyväskylään tunnissa ja 50 minuutissa. Länsirannikolla Pori on tunnin ja 40 minuutin päässä, Turku kahden tunnin ja 10 minuutin ajomatkan takana. 

Linja-autoasema sijaitsee Kangasalan keskustassa ja sieltä lähtee busseja Tampereelle parinkymmenen minuutin välein. Lahteen ehtii pikavuorolla reilussa puolessatoista tunnissa, Padasjoelle vakiovuorolla alle kahden tunnin. Vaihdollinen bussiyhteys on Kangasalta myös Helsinkiin ja sen kesto on kolme tuntia 20 minuuttia. 

Pirkkalan lentoasemalle ajaa Kangasalan keskustasta noin 25 minuutissa. Sieltä lähtee säännöllisiä lentoja Helsinkiin, Tukholmaan, Riikaan sekä Teneriffalle. 

 

Suosittuja asuinalueita Kangasalla

Jos katsotaan toteutuneiden asuntokauppojen hintatietoja Kangasalla, kerrostaloasuntojen halutuimmat neliöt ostetaan ja myydään Kangasalan keskustassa. Keskustan asukkailla ovat kynnyksellään niin kaupat kuin kirjasto, uimahalli ja kulttuuritalokin, unohtamatta tietenkään linja-autoasemaa ja sen nopeita yhteyksiä. Muita suosittuja kerrostalokohteita Kangasalla ovat esimerkiksi luonnonläheinen Harjunsalo sekä Tampreen rajan tuntumassa sijaitsevat Vatiala ja Nattari. Rivi- ja pientaloasuntojen kohdalla suosituissa alueissa on enemmän hajontaa. 

 

Sijoitusasunto Kangasalta – mutta mistä?

Tiesitkö, että paras asuntoinvestointi tehdään alueelle, jolle rakennetaan vähän? Keskeinen sijainti on asunnon pitkän aikavälin arvonkehityksen kannalta kaikkein tärkein tekijä. Kaupunkikeskustoissa palvelut toimivat parhaiten, mutta uusia asuntoja rakennetaan vähän, mikä tuo kilpailuetua vuokramarkkinoilla. (Lähde: Vuokraturva.)

Sijoitusasunnon ostajalle Kangasala tarjoaa paljon mahdollisuuksia: kyseessähän on vauras, alati kasvava ja eteenpäin katsova kaupunki erinomaisilla yhteyksillä Tampereen keskustaan. Kangasalalle muutetaan koko ajan paljon enemmän kuin sieltä pois. Tilastokeskus ennustaa kasvun jatkuvan ainakin 2040-luvulle asti! 

Mitä tulee Kangasalan keskustaan, sinne on taloudeltaan vakaassa ja jopa ylijäämäisessä kaupungissa investoitu paljon. On uusi kirjasto ja uusi kulttuuritalo, uimahallin laajennus ja sen yhteyteen kohoava maamerkkimäinen hotelli-asuinrakennus. Linja-autoaseman korttelin uudistus valmistunee vuoden 2019 lopulla ja Kangasalan torin uuden kauppahallin suunnittelu on täydessä vauhdissa. Keskustan vetovoima kasvaa jokaisen hankkeen myötä - ja jokaisen kaupunkiin muuttavan uuden asukkaan myötä - ja vuokra-asunnot täällä ovatkin erittäin haluttuja. Erityisesti Kangasalan keskusta on siis mitä mielenkiintoisin kohde niin vuokratuottoa kuin arvonnousuakin etsivälle asuntosijoittajalle! 

 

Liikkuminen Kangasalla – Onko oma auto tarpeen?

Kangasalan keskusta on kooltaan varsin kompakti ja kävellen helposti haltuun otettava. Muutaman sadan metrin säteellä torilta löytyvät muun muassa linja-autoasema, Kangasala-talo, pääkirjasto, pankki, posti, apteekki, K-Supermarket, lukio sekä uimahalli Kuohu. Linja-autoasemalta lähtevät bussit Tampereelle parinkymmenen minuutin välein. Kangasalan keskustassa siis oma auto ei suinkaan ole välttämätön, varsinkin jos muualle lähdettäessä suuntana on useimmiten Tampere. Vähän kauempana keskustasta asuttaessa autoilu myös oma auto voi olla hyvinkin tarpeellinen hankinta.

 

Luontoa ja liikuntaa Kangasalla

Liikunnan ja luontoelämysten ystäville Kangasala on mitä otollisin asuinpaikka. Suuria liikuntahalleja löytyy kaksi ja lajivalikoima näissä on monipuolinen sulkapallosta futsaliin. Paikallisten rakastamassa uimahalli Kuohussa uit itsesi kuntoon, karaistut kylmäaltaassa, jumppaat monitoimialtaassa, heittäydyt välillä liukumäkeen ja hyppäät vaikkapa kierteellä kolmesta metristä. Kuohun tiloissa voi myös vetää reippaan aamu- tai iltatreenin kuntosalilla. Jäähallissa puolestaan treenaavat eri-ikäiset melkeinpä vauvasta vaariin. Kesäisin Kyötikkälän urheilukeskus on yksi maan käytetyimpiä yleisurheilukenttiä. Kyötikkälässä voi yleisurheilulajien lisäksi harrastaa myös muun muassa suunnistusta, maastopyöräilyä sekä koiraurheilua.

Ja mitäpä olisi Kangasalan kauneus, jos sitä ei pääsisi luontoon ihailemaan! Komeimmat maisemat avautuvat tietysti Kangasalan halkaisevien harjujen näkötorneista. Näistä Kirkkoharjun torni sijaitsee hyvin lähellä keskustaa, joten retkelle pääsee keskustasta vaikka ilman omaa autoakin! Niin ikään keskustan tuntumassa väikkyy Natura 2000 -suojelukohde Kangasalan Kirkkojärvi. Siivekkäiden elämää on mukava seurailla lintutornin suojista. 10 kilometrin pituinen luontopolku järven ympäri lähtee uimahalli Kuohun edestä. Kirkkojärven ympäristöön ja sen jäälle lanataan myös talvisin hiihtoladut. Huikean pitkät ladut jatkuvat upeissa metsä-, ranta- ja harjumaisemissa aina kauas Tampereen ja Lempäälän puolelle asti! Tampereen latuverkkoon pääsee suihkimaan myös esimerkiksi Kyötikkälästä. 

 

Lapsiperheiden Kangasala

Lapsille Kangasala on idyllinen mutta silti virikkeellinen ja hauska paikka kasvaa. Kotona hoidetut pienet vanhempineen aloittavat toisiinsa tutustumisen avoimissa perhekerhoissa, ja voivat sieltä jatkaa hauskoihin avoimiin virikekerhoihin. Avoimen varhaiskasvatuksen kerhoja on tarjolla kuudella eri alueella. 

Päivähoidon sarallakin on valinnanvaraa. Kunnallisia päiväkoteja Kangasalla on 15 ja yksityisiä seitsemän. Kaksi uutta yksityistä päiväkotia aukeaa vuoden 2019 aikana. Yksityisissä päiväkodeissa painotuseroja riittää musiikista ja liikunnasta luonnontieteisiin sekä englannin kieleen. Alakouluja Kangasalla on 12, yläkouluja kolme ja erityiskouluja, lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia yksi kutakin. 

Kangasalalaisten lapsiperheiden vapaa-ajan suosikkikohde on Mobilian autokylä Villikanlahden rannalla. Täältä löytyy koko perheen valtakunnallinen tieliikennemuseo, rallimuseo, leikkipuisto, uimaranta sekä kesäisin toimiva huikean hauska liikennepuisto Rahtarit. Mobilia-käynnin voi yhdistää retkeen Keisarinharjun näkötornille aivan uimarannan tuntumassa. 

Psst! Etsitkö unelmiesi perheasuntoa Kangasalta? Katso Myytävät asunnot Kangasala -listauksemme yltä ja tee elämäsi asuntokaupat! Lehto Asuntojen koti on erinomainen valinta perheelliselle, sillä kaikki kohteemme sijaitsevat viihtyisillä alueilla lähellä palveluja ja vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi kohtuuhintaiset asuntokaupat säästävät rahaa muuhun mukavaan!

 

Kangasala lukuina

Väkiluku: 31 679 (jouluk. 2018), Suomen 36. suurin

Ikäjakauma (2016):

  • 0-14-v. 20,2 %

  • 15-64-v. 60,8 %

  • yli 64-v. 21,0 %

Kunnallisveroprosentti 19,5 % , 138.nneksi suurin 2019 

Äidinkieli:

  • suomenkielisiä 97,7 %

  • ruotsinkielisiä 0,2 %

  • muut 2,1 %

 

Kiinnostaako oman tai sijoitusasunnon ostaminen Kangasalta?

Etsi oma unelmakotisi Myytävät asunnot Kangasala -listauksestamme ja ota rohkeasti yhteyttä Lehdon asiakaspalvelutiimiin! Kerromme mielellämme lisää kaupungista sekä Lehto Asuntojen vapaista asunnoista Kangasalla.

Lähetä viesti

captcha