Myytävät asunnot Nurmijärvi

 

Löydä unelmiesi koti Myytävät asunnot Nurmijärvi -sivultamme  

Tutustu rauhassa! Lataa esite tai pari (tai vaikka kaikki!). Lehto Asuntojen Myytävät asunnot Nurmijärvi -listauksesta löydät laadukkaita koteja monenlaisiin asumistarpeisiin ja monille eri budjeteille. Kaikille Lehto Asuntojen kodeille on yhteistä loistava hinta-laatusuhde, joten minkä tahansa asunnon valitsetkin, voit luottaa siihen, että olet tehnyt erinomaisen valinnan.

 

Joko bongasit Lehdon myytävät asunnot Nurmijärvellä? 

Kun edessä on oman tai sijoitusasunnon ostaminen Nurmijärvellä, Lehto Asuntojen laadukkaat uudisasunnot ovat varma valinta. Mutta minkälainen asuinpaikka Nurmijärvi on? 

Lue lisää Nurmijärven palveluista, asuinalueista, asuntomarkkinoista sekä vapaa-ajanmahdollisuuksista tästä!

 

Nurmijärvi asuinpaikkana

Noin 43 000 asukkaan Nurmijärvi on viihtyisä ja vireä pääkaupunkiseudun kehyskunta Uudenmaan maakunnan keskiosassa. Laajan kunnan naapureita ovat etelässä Espoo ja Vantaa, pohjoisessa Hyvinkää, kaakossa Tuusula ja lännessä Vihti, joten sieltä on hyvät työssäkäyntiyhdeydet useampaan suuntaan. Nurmijärven suosiota erityisesti pääkaupunkiseudulta muuttavien keskuudessa selittävät pienen kunnan edullisemmat asumiskustannukset sekä erityisesti nopeat yhteydet Helsinkiin, jonne Klaukkalasta ehtii autolla noin 30 minuutissa. Nurmijärvellä ei ole yhtä keskusta, vaan asutus on hajautunut eri kokoisiin asutuskeskuksiin. Niistä suurin on 17 000 asukkaan Klaukkala lähellä Vantaan ja Espoon rajoja. Juklkisia ja kaupallisia palveluita löytyy myös noin 8 000 asukkaan Kirkonkylältä sekä lähes samankokoisesta Rajamäestä. 

Nurmijärvelle muuttaneet kiittävät kotikuntaansa paitsi edullisemmista asumiskustannuksista, myös leppoisammasta ja ystävällisemmästä elämänmenosta. Luonto on kaikkialla lähellä ja aktiviteetteja löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin. Nurmijärveläiset ovat ystävällistä väkeä ja toivottavat uudet tulokkaat usein lämpimästi tervetulleiksi. Uusia nurmijärveläisiä ihastuttaa Nurmijärven tarjoama yhdistelmä pienen paikkakunnan tunnelmaa ja toimivia palveluja. Ruokakauppoja löytyy moneen lähtöön ja asiointi on muutenkin sujuvaa ja palvelu usein erinomaista. Töihin ajaa helposti niin Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle kuin muihin ympäristökuntiinkin. Lapsille Nurmijärvi on turvallinen ja mukava paikka asua ja leikkikavereita löytyy paljon. Asuinalueissa löytyy valinnanvaraa maaseudusta kaupunkimaiseen Klaukkalaan. 

 

Yhteydet Nurmijärveltä pääkaupunkiseudulle sekä muualle Suomeen 

Espoon ja Vantaan naapurina Nurmijärvi sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien päässä pääkaupunkiseudun kolmesta suuresta kaupungista. Moottoritien ansiosta Klaukkalasta ajaa Helsinkiin vain 30 minuutissa. Helsingin-bussit liikennöivät kolmostietä melko tiheään, niiden kyytiin pääsee helpoiten Klaukkalasta. Vantaan Kivistön asemalle ja sieltä Kehäradan junien kyytiin pääsee 10 minuutin ajomatkan päässä. Helsinki-Vantaalle ajaa Klaukkalasta parhaimmillaan 18 minuutissa ja Aviapolikseen reilussa 20 minuutissa. Espoon puolella lähellä ovat esimerkiksi Korpilampi (9 min) sekä Espoon keskus (26 min). 

Nurmijärven pohjoisemmalta puolelta Rajamäeltä taas hurauttaa helposti Hyvinkäälle (18 min) ja Riihimäelle (26 min). Rajamäeltä tai Nurmijärven hallinnollisesta keskuksesta Kirkonkylältä ajaa Järvenpäähän reilussa 25 minuutissa, Tuusulaan Kirkonkylältä 20 minuuttia. Matka-aika Kirkonkylältä Hämeenlinnaan on kolmisen varttia, Lahteen reilu tunti ja Tampereelle 1 tunti 40 minuuttia. 

 

Suosittuja asuinalueita Nurmijärvellä

Nurmijärven kolme suurinta taajamaa ovat edellä jo Klaukkala, Kirkonkylä ja Rajamäki. Näistä kaupunkimaisin on noin 20 000 asukkaan Klaukkala kunnan eteläisellä puolella, lähellä Vantaan ja Espoon rajoja. Klaukkalassa on Nurmijärven monipuolisimmat palvelut: täältä löytyvät niin terveysasema, kirjasto, lähikaupat ja K-Citymarket, ravintoloita, urheiluliike kuin useita peruskouluja ja päiväkotejakin. Klaukkalassa on myös mukavasti harrastustoimintaa: musiikki- ja tanssiopistot, harrastajateatteri, jäähalli ja yksityinen tennishalli, urheiluseuroja  aikidosta salibandyyn, ratsastukseen, pesäpalloon, golfiin ja sukellukseen. Myös laskettelurinne ja uimaranta löytyvät

 

Klaukkalassa omasta takaa.

Kirkonkylä 16 kilometriä Klaukkalasta pohjoiseen on Nurmijärven hallinnollinen keskus. Kirkonkylä vanhoine taloineen on tunnelmaltaan rauhallisempi ja ilmeeltään idyllisempi. 8 000 asukkaan taajamasta löytyvät kunnanvirasto, kirjasto, linja-autoasema sekä Nurmijärven pääterveysasema ja kaksi alakoulua, yhdistetty yläkoulu ja lukio sekä yksi erityiskoulu. Rajamäki on kolmesta suurimmasta taajamasta pohjoisin eli lähinnä Hyvinkään rajaa. Rajamäellä asukkaita on melkein saman veran kuin Kirkonkylällä. Rajamäeltä löytyy myös kirjasto ja suuri peruskoulu, johon tullaan vähän kaukaisemmiltakin kyliltä. Täältä löytyy myös uimahalli. 
Kannattaako sijoitusasunnon ostaminen Nurmijärveltä?

Suomen vuokranantajien ja Pellervon taloustutkimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla parhaan vuokratuoton saa kasvavassa ja vireässä kehyskunnassa. Juuri tällainen on Nurmijärven suurin asuinkeskus Klaukkala Vantaan ja Espoon rajojen tuntumassa. Noin 20 000 asukkaan Klaukkalassa on erinomaiset palvelut ja täällä sijaitsee muun muassa yksityinen Arkadian lukio taide- ja urheilulinjoineen. 
Klaukkalasta on vain 10 minuutin ajomatka esimerkiksi Vantaan Kivistön asemalle, mistä Kehäradan junat vievät työmatkalaisia niin lentokentälle kuin Aviapolikseen, Myyrmäkeen, Tikkurilaan, Pasilaan kuin Helsingin keskustaankin. Kivistön aseman yhteyteen valmistuu vuonna 2020 suuri kauppakeskus erinomaisine palveluineen. Samalla kun Nurmijärvi investoi kasvavaan Klaukkalaan, naapuri-Kivistö kasvaa dynaamiseksi aluekeskukseksi ja tuo näin työpaikkoja ja palveluita myös nurmijärveläisille naapureilleen. 

 

Liikkuminen Nurmijärvellä – Onko oma auto tarpeen?

Mielikuvissa Nurmijärvi ja yksityisautoilu liittyvät melko tiukasti yhteen – mutta onko todellisuudessa näin? Suuri osa nurmijärveläisistä varmasti vastaisi myöntävästi: auto on tarpeen, koska kunta on suuri ja koska julkiset yhteydet ovat sujuvat tällä hetkellä ympäristökunnista vasta Helsinkiin. Suurimmasta taajamasta Klaukkalasta on suunnitteilla juna-, superbussi- tai pikaraitioyhteys Vantaan Kivistöön Kehäradan äärelle, mutta suunnitelmia ei ole vielä lyöty lukkoon.  

Toisaalta juuri Klaukkalassa palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat niin kattavat, että siellä voi hyvinkin pärjätä ilman omaa autoa – varsinkin jos käy töissä tai opiskelee omilla kulmilla tai Helsingissä, jonne pääsee helposti bussilla. Nurmijärven sisäinen bussiliikenne vie muihin taajamiin kunnan sisällä. Auton tarve riippuu siis siitä, missä päin Nurmijärveä asuu ja työskentelee – ja siitä, kuinka paljon on tarvetta käydä muissa naapurikunnissa kuin Helsingissä.

 

Harrastusmahdollisuuksia, luontoa ja liikuntaa

Nurmijärvi tarjoaa asukkailleen erinomaisen valikoiman harrastusmahdollisuuksia, luonto- ja liikuntaelämyksiä. Varsinkin Klaukkalasta vapaa-ajanviettomahdollisuuksia löytyy lähes pulmaksi asti! Kansalaisopiston suositut kurssit vetävät väkeä. Monitoimitalo Monikossa toimivat muun muassa musiikki- ja tanssiopisto ja teatteri Roinelan tuotanto pyörii innokkaiden harrastajien voimin. Klaukkalan uhreilualueella voi treenata yleisurheilulajeja, jalkapalloa, jääkiekkoa, koripalloa, katukiekkoa ja tennistä. Talvilajeista hiihtoa, laskettelua ja hauskaa snowtubingia taas voi kokeilla 2,9 kilometrin päässä sijaitsevassa Tornikeskuksessa. Eri puolilla Nurmijärveä toimivat urheiluseurat tarjoavat valtavan paletin mahdollisuuksia aikidosta salibandyyn, ratsastukseen, pesäpalloon, golfiin ja sukellukseen. 

Nurmijärven poikki kulkee Seitsemän veljeksen upea vaellusreitti. Vantaanjoen Myllykoski ja Nukarinkoski ulkoilureitteineen ovat perheellekin sopivia päiväretkikohteita. Molemmilla koskialueilla on mahdollisuus myös kalastukseen. Talvella Kiljavannummen ladut tarjoavat erinomaiset hiihtomaastot ja kesäisin hienot ulkoilumaastot kangasmetsäisellä harjualueella. Nurmijärvi Golfin viheriöt kutsuvat Hanko-Hyvinkää-tien varrella. Kesäisin Nurmijärvellä pääsee polskimaan viidellä eri uimarannalla ja muina vuodenaikoina Rajamäen uimahallissa. Espoon Korpilammella vartin ajomatkan päässä Klaukkalasta Serena-vesipuisto on auki koko kesän. Muina aikoina Serenaan pääsee viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoihin. Talvisin Serenassa aukeaa myös laskettelukeskus. 

 

Lapsiperheiden Nurmijärvi

Lapsiperheet rakastavat Nurmijärveä, eikä ihme! Nurmijärvi on turvallinen, idyllinen ja luonnonläheinen paikka kasvaa, leikkikavereita löytyy, naapurit auttelevat usein toisiaan ja tunnelma on perheiden kesken usein yhteisöllinen. Nurmijärvellä perheiden palvelut toimivat ja harrastusmahdollisuuksia lapsille löytyy partiosta  ja teatterista tanssin ja musiikin kautta taistelulajeihin, lasketteluun ja snowtubingiin. Oma neuvola löytyy niin Klaukkalasta, Kirkonkylästä kuin Rajamäeltäkin, samoin kirjasto. 

Kunnallisia päiväkoteja Nurmijärveltä löytyy yhteensä 27, joista yhdessä saa ruotsinkielistä opetusta tai ruotsin kielisuihkutusta suomenkielisille. Yksityisiä päiväkoteja toimii Klaukkalassa kolme ja Kirkonkylällä sekä Rajamäessä yhteensä viisi, mukaanlukien yksi suomen- ja englanninkielinen. Päivähoidon lisäksi Nurmijärvellä on tarjolla avointa varhaiskasvatustoimintaa kotona hoidetuille 2-5 -vuotiaille. Alakouluja kunnasta löytyy yhteensä löytyy 17 joista yksi ruotsinkielinen, kaksi yhtenäiskoulua, yksi erityiskoulu sekä kolme yläkoulua. Viikonloppuisin Klaukkalassa, Rajamäellä ja Kirkonkylässä alle 12-vuotiaat lapset voivat käyttää koulun liikuntatiloja vanhempiensa kanssa Liikuntamaa-toiminnan merkeissä.

Psst! Etsitkö unelmiesi perheasuntoa Nurmijärveltä? Katso Myytävät asunnot Nurmijärvi -listauksemme yltä ja tee elämäsi asuntokaupat! Lehto Asuntojen koti on erinomainen valinta perheelliselle, sillä kaikki kohteemme sijaitsevat viihtyisillä alueilla lähellä palveluja ja vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi kohtuuhintaiset asuntokaupat säästävät rahaa muuhun mukavaan!

 

Nurmijärvi lukuina

Väkiluku: 42 677 (joulukuu 2018), Suomen 24. suurin

Ikäjakauma (2016):

  • 0-14-v. 21,7 %, 15-64-v

  • 63,0 %

  • yli 64-v. 15,3 %

Kunnallisveroprosentti: 19,5 %, 276.nneksi suurin (2019) 

Äidinkieli:

  • suomenkielisiä: 94,9 %

  • ruotsinkielisiä: 1,2 %

  • muut: 3,9 %

Kiinnostaako oman tai omistusasunnon ostaminen Nurmijärveltä? Etsi oma unelmakotisi Myytävät asunnot Nurmijärvi -listauksestamme ja ota rohkeasti yhteyttä Lehdon asiakaspalvelutiimiin! Kerromme mielellämme lisää kaupungista sekä Lehto Asuntojen vapaista asunnoista Nurmijärvellä.
 

Lähetä viesti

captcha