As. Oy Oulun Åströmin Aukea herättää nahkatehtaan henkiin | Yksiöitä, kaksioita, kolmioita Oulun keskustasta - Lehto Asunnot
 • 1
  Tutustu kohteeseen
  Asunto Oy Oulun Åströmin Aukea
 • 3
  Tee varaus
  Asunto Oy Oulun Åströmin Aukea
 • 4
  Valitse materiaalit
  Asunto Oy Oulun Åströmin Aukea

Vuonna 1863 perustettu nahkatehdas saa uuden elämän!

 

Åströmin Aukean taloyhtiö muodostuu kahdesta rakennuksesta: kaksikerroksisesta 1904 vuonna valmistuneesta Åströmin pajarakennuksesta eli C-rakennuksesta ja uudesta 8 kerroksisesta B-rakennuksesta. 

Asunnoiksi uudistettavan C-rakennuksen Loft -asunnot ovat avaria ja niiden huonekorkeudet ovat n. 3,5–3,7 metriä ja lähes kaikkiin asuntoihin tulee parvitilat. Suojellun C-rakennuksen runko ja ulkopuolinen ilme säilytetään mahdollisimman alkuperäisenä. Uusi B rakennus sijoittu tontin joenpuoleiselle sivulle ja useista asunnoista aukeaa viihtyisät näkymät Oulunjoelle, ja Ainolanpuistoon. 

Loistava sijainti keskeisellä paikalla

Kohteesta voi yhtään liioittelematta sanoa, että se valmistuu sekä ympäristön että palvelujen puolesta Oulun ehdottomasti yhdelle parhaimmista paikoista. Kaupungin keskustaan on matkaa vain kilometri, ja erilaiset opinahjot sekä päiväkodit ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Edukkaan sijainnin ansiosta omaa autoa ei tarvitse käyttää välttämättä lainkaan, mikäli työpaikka on keskustan tuntumassa: esimerkiksi yliopistolle matkustaa onnikalla alle puolessa tunnissa, ja kattava pyörätieverkosto vie joka puolelle kaupunkia. Myös julkinen liikenne toimii, sillä lähin bussipysäkki on tien toisella puolen, ja rautatieasema sijaitsee reilun kilometrin päässä Raksilan markettien läheisyydessä.

Palvelut ja virkistysmahdollisuudet ympäröivät

Oulun keskustaan on matkaa As Oy Åströmistä vain kilometri. Matkaan ei mene kävellen kuin kymmenen minuuttia, ja keskustasta löytyvät kaikki kaupalliset ja julkiset palvelut niin arkeen kuin juhlaan. Kaupungin sydän on Oulujoen rannalle sijaitseva tori, jonka laidalla Toripolliisi valvoo markkinapäivien sujumista. Viereinen kauppahalli tarjoaa kaikki paikalliset herkut Oulun limppuineen ja rössypottuineen. Ainolan puisto, Hupisaaret, Merikoski, Oulujoki – As Oy Åströmin ympäristö on pullollaan virkistys- ja urheilumahdollisuuksia. Kesäinen Ainolan puisto ja puistoon saumattomasti yhdistyvät Hupisaaret ovat oululaisten suosituin rentoutumispaikka puistoineen, polkuineen, puroineen, ruusutarhoineen ja hoidettuine nurmikenttineen. 

Valoisat pohjaratkaisut 

Viimeisteltyjen keittiö-kylpyhuonekokonaisuuksien ympärille rakennettujen asuntojen pohjaratkaisuissa on kiinnitetty erityistä huomiota selkeyteen sekä siihen, että ainutlaatuinen kulttuurihistoriallinen ympäristö pääsee oikeuksiinsa myös asunnon sisätiloissa. Isot ikkunat, kookkaat lasiset pinnat ja makuuhuoneiden lasiset liukuovet samoin kuin C-rakennuksen loft-asuntojen huonekorkeus tuovat asuintoihin huikaisevan määrän valoa ja väljyyden tuntua. As Oy Åströmin asukkailla on käytettävissään asuntokohtainen irtaimistovarasto sekä yleiset saunatilat. Auton saa tyylikkäästi parkkiin pihapiiriin valmistuvaan kaksitasoiseen pysäköintilaitokseen.

Arvokohde on aina hyvä sijoitus

Kohteen korvaamattoman arvokas kulttuurihistoria, asuntojen optimaalinen koko ja viimeistellyt tyyliratkaisut sekä keskustan, oppilaitosten ja virkistysmahdollisuuksien läheinen sijainti takaavat vuokralaisten kiinnostuksen ja samalla tasaisen erinomaiset tuotot sijoittajalle. Asukkaiden hankkiminen käy lähes itsestään, sillä Oulu yhtenä Suomen vetovoimaisimmista kasvukeskuksista kerää kasvavassa määrin puoleensa niin opiskelijoita kuin työntekijöitä.

”Kiinteistötahkolalla on kokemusta rakennettavan kohteen läheisyyteen valmistuneen sijoittajakohteen asuntojen vuokraamisesta ja kokemukset ovat olleet erittäin hyviä. Luotettavia ja maksukykyisiä vuokralaisia on tarjolla todella mukavasti! Keskeinen sijainti kasvavassa kaupungissa takaa vuokrien ja asuntojen hintojen positiivisen kehityksen.” – Henri Huotari, myyntipäällikkö, Kiinteistö-Tahkola Oy

Nero

Lehto Neron tarina alkoi, kun Lehdon pääomistaja Hannu Lehto halusi ratkaista kohtuuhintaisten asuntojen ongelman. Suomessa on valtava tarve järkevän hintaiselle, toimivalle ja hyvällä paikalla olevalle kaupunkikodille. Ratkaisimme tämän haasteen Nero-asuntotuotteella, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu, mutta mitään ei ole liikaa. Nero on ainutlaatuinen asuntotuote, joka on suomalaisten muotoilijoiden, arkkitehtien ja insinöörien taidonnäyte, jossa laadukas arki ja kohtuullinen hinta on ollut keskiössä.

Arvokiinteistö, jolla on historia

Karl Robert Åström perusti nahkatehtaan vuonna 1863 Myllytullin Dammisaaressa palaneen fajanssitehtaan tiloihin. Nahkatehtaan liiketoiminta kasvoi nopeasti kotimaisen kysynnän ja Venäjän viennin ansiosta, ja vuonna 1897 tehdas työllisti jo vajaa 600 henkilöä. Nyt saneerattava As Oy Åströmin C-talo eli entinen pajarakennus lienee valmistunut 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Nyt rakennuksen historiaa kohdellaan sille kuuluvalla arvolla, kun talon sisätilat remontoidaan upean valoisiksi loft-asunnoiksi.

Loistava sijainti

Erilaiset opinahjot sekä päiväkodit ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Edullisen sijainnin ansiosta omaa autoa ei tarvitse käyttää välttämättä lainkaan, mikäli työpaikka on keskustan tuntumassa: esimerkiksi yliopistolle matkustaa onnikalla alle puolessa tunnissa, ja kattava pyörätieverkosto vie joka puolelle kaupunkia.

Palvelut

Oulun keskustaan on matkaa As Oy Åströmistä vain kilometri. Kaikki kaupalliset ja julkiset palvelut niin arkeen kuin juhlaan löytyvät n. 10 min kävelymatkan päästä. Päiväkodit ja koulut löytyvät kilometrin säteeltä.

Virkistävä elinympäristö

Ainolan puisto, Hupisaaret, Merikoski, Oulujoki – As Oy Åströmin ympäristö on pullollaan virkistys- ja urheilumahdollisuuksia. Kesäinen Ainolan puisto ja puistoon saumattomasti yhdistyvät Hupisaaret ovat oululaisten suosituin rentoutumispaikka puistoineen, polkuineen, puroineen, ruusutarhoineen ja hoidettuine nurmikenttineen. Tuiran uimarannalle on kotiovelta matkaa vaivaiset 800 metriä, ja talviuimarit pääsevät lämmittelemään saunan löylyihin avantopulikoinnin jälkeen.

Valoisat sisustusratkaisut

Isot ikkunat, kookkaat lasiset pinnat ja makuuhuoneiden lasiset liukuovet samoin kuin C-rakennuksen loft-asuntojen huonekorkeus tuovat asuintoihin huikaisevan määrän valoa ja väljyyden tuntua.

Arvokiinteistö on arvokas sijoitus

Kohteen arvokas kulttuurihistoria, asuntojen optimaalinen koko ja viimeistellyt tyyliratkaisut sekä keskustan, oppilaitosten ja virkistysmahdollisuuksien läheinen sijainti takaavat vuokralaisten kiinnostuksen ja samalla tasaisen erinomaiset tuotot sijoittajalle. Asukkaiden hankkiminen käy lähes itsestään, sillä Oulu yhtenä Suomen vetovoimaisimmista kasvukeskuksista kerää kasvavassa määrin puoleensa niin opiskelijoita kuin työntekijöitä.

Kohteen osoite: Kasarmintie 12, 90100 Oulu

Alueen palvelut

- Kanavanranta 150m
- Tietomaa 300m
- Ainolanpuisto 450m
- K-Market 800m
- Päiväkoti 600m
- Valkea 1,2km

Joulukuu 2017

Ennakkomarkkinointi

Tammikuu 2018

Kauppojen teko

Joulukuu 2017

Rakentaminen alkaa

Tammikuu 2019

Arvioitu valmistuminen

Sisustusgalleria

Kohteen suunnittelussa on kiinnitetty huomioita alueen historiaan, asukkaiden viihtyvyyteen sekä ainutlaatuisena avautuviin joki- ja puistonäkymiin. Åströmin aukea sopii hyvin sinulle, joka haluat asua persoonallisessa asunnossa Oulunjoen ja Ainolanpuiston välittömässä läheisyydessä Oulun keskusta-alueella. 

Viimeisteltyjen keittiö-kylpyhuonekokonaisuuksien ympärille rakennettujen asuntojen pohjaratkaisuissa on kiinnitetty erityistä huomiota selkeyteen sekä siihen, että ainutlaatuinen kulttuurihistoriallinen ympäristö pääsee oikeuksiinsa myös asunnon sisätiloissa.

Isot ikkunat, kookkaat lasiset pinnat ja makuuhuoneiden lasiset liukuovet samoin kuin C-rakennuksen loft-asuntojen huonekorkeus tuovat asuintoihin huikaisevan määrän valoa ja väljyyden tuntua. As Oy Åströmin asukkailla on käytettävissään asuntokohtainen irtaimistovarasto sekä yleiset saunatilat. Auton saa tyylikkäästi parkkiin pihapiiriin valmistuvaan kaksitasoiseen pysäköintilaitokseen.

Lataa kohteen infopaketti

 • Tutustu kohteeseen sekä asuinalueeseen
 • Tutki sisustusvalikoimaa tarkemmin
 • Liityt samalla Lehdon Sisäpiiriin
Lataa

Tervetuloa sisäpiiriin!

Saat suoraan sähköpostiisi tiedon kaikista uusista Lehdon asuntokohteista ja pääset varaamaan asunnon jopa viikkoa ennen kuin kohteet tulevat julkisesti ennakkomarkkinointiin.

Mikäli haluat tiedon vain tarpeisiisi sopivista kohteista, täydennä profiilitietosi allaolevasta linkistä.

Täydennä profiiliasi

Tässä esite, ole hyvä

Tilaa tieto sinua kiinnostavista kohteista, täydennä tietosi alle!

Täydennä profiiliasi

Kiitos mielenkiinnosta!

Ilmoitamme sinulle ensimmäisten joukossa, kun kohde, josta kiinnostuit, tulee varattavaksi.

Mikäli haluat tiedon muista tarpeisiisi sopivista kohteista, täydennä profiilitietosi allaolevasta linkistä.

Täydennä profiiliasi

Virhe :(

Valitettavasti jotain meni pieleen: