Asuntosijoittajan ABC

Onko asuntosijoittaminen kannattavaa? Paljonko alkupääomaa tarvitaan? Millainen sijoitusasunto on turvallisin valinta, entä mistä parhaat sijoitusasunnot löytyvät?

Ota asuntosijoittamisen alkeet helposti haltuun Lehdon näiden vinkkien avulla!

Tutustu asuntosijoittamisen videoihin, podcasteihin ja asiantuntija-artikkeleihin blogissamme.

Ostanko uuden vai vanhan asunnon?

Ilman muuta uudisasunto. Näin ainakin meidän Lehto-tiimiläisten mielestä! Vanhan asunnon voit toki napata markkinoilta edullisemmin, mutta horisontissa vaanivat aina mahdolliset hintavat remontit, joiden kuluja voi olla vaikea ennakoida ja paikata vuokratuloilla. Vanha asunto voi siis olla melkoinen riski varsinkin aloittelevalle asuntosijoittajalle. Tarkoitus kun olisi päästä joka kuukausi plussan puolelle, mielellään tasaisen varmasti, jotta asunto todella maksaa itsensä tavoiteajassa takaisin. Uuden asunnon hyviin puoliin lukeutuu ilman muuta myös se, että uudisasuntoa voi maksaa kätevästi pois pikkuhiljaa yhtiölainan rahoitusvastikkeella. Lehdon uudiskohteissa taloyhtiöt tulouttavat rahoitusvastikkeen tilinpäätöksissään, jolloin voit myös vähentää rahoitusvastikkeen pääomatuloista verotuksessa. 

 

Sijoitus huolella valittuun asuntoon on vakaa!

Asuntosijoittaminen on Suomessa hyvinkin suosittu tapa kartuttaa varallisuutta. Vuokra-asuntoa pidetään helposti vakaampana ja turvallisempana sijoituksena kuin osakkeita, sillä inflaatio ei vaikuta asuntojen hintoihin samalla tavalla kuin ailahtelevampiin osakekursseihin. Kasvavissa kaupungeissa sijaitsevien asuntojen hintakehitys on maassamme pitkällä aikavälillä yleensä tasaista, mikä tuo vuosien mittaan paitsi vuokratuloja, usein myös arvonnousua.

 

Hyvä asunto maksaa itse itsensä takaisin

Miten sitten tunnistaa lupaava sijoitusasunto? Laskimella ja kiinnostavien asuinalueiden kehityksen tuntemuksella. Sijoitusasunto kannattaa aina valita nousevalta alueelta, jolla on hyvät palvelut ja liikenneyhteydet. 

Yksittäisen sijoitusasunnon kannattavuutta voi arvioida seuraavan yksinkertaistetun peukalosäännön avulla: jos pystyt vuokratuloilla kattamaan yhtiövastikkeen, lainan takaisinmaksun sekä verot ja jäät vielä jonkin verran plussan puolelle, on sijoituksesi kannattava. Kun asunto maksaa itse itseään pikkuhiljaa pois ja tuottaa esimerkiksi 4-5 prosenttia ylimääräistä, voi sitä hyvällä syyllä kutsua onnistuneeksi sijoitukseksi.

Tutustu asuntosijoittamiseen liittyviin blogijulkaisuihimme täällä.

 

Säästöillä ja vakuuksilla alkuun!

Asuntolainaneuvotteluissa pankit arvioivat yleensä sijoitusasunnon itsensä riittävän sitä varten otetun lainan vakuudeksi noin 60-70 prosentin edestä asunnon hinnasta. Useimmiten noin 30 prosenttia asunnon hinnasta tulee siis kattaa joko säästöillä tai muilla vakuuksilla. Jos mielit asuntosijoittajaksi ilman säästöjä, voidaan pankissa neuvotella omistusasuntosi hyväksymistä vakuudeksi, jos olet lyhentänyt sen lainaa jo jonkin aikaa.

 

Millainen sijoitusasunto on turvallisin valinta?

Vanhan asunnon voit toki napata markkinoilta edullisemmin, mutta horisontissa vaanivat aina mahdolliset hintavat remontit, joiden kuluja voi olla vaikea ennakoida ja paikata vuokratuloilla. Vanha asunto voi siis olla melkoinen riski varsinkin aloittelevalle asuntosijoittajalle. Tarkoitus kun olisi päästä joka kuukausi plussan puolelle, mielellään tasaisen varmasti, jotta asunto todella maksaa itsensä tavoiteajassa takaisin.


Uuden asunnon hyviin puoliin lukeutuu ilman muuta se, että uudisasuntoa voi maksaa kätevästi pois pikkuhiljaa yhtiölainan rahoitusvastikkeella. Lehdon uudiskohteissa taloyhtiöt tulouttavat rahoitusvastikkeen tilinpäätöksissään, jolloin voit myös vähentää rahoitusvastikkeen pääomatuloista verotuksessa. 

 

Tutustu asuntosijoittamisen videoihin, podcasteihin ja haastatteluihin blogissamme.

 

Aloita hankkimalla yksiö hyvältä sijainnilta!

Ensimmäiseksi sijoitusasunnoksi kannattaa valita kysytyllä ja kasvavalla alueella sijaitseva yksiö tai kaksio palvelujen ja hyvien kulkuyhteyksien ääreltä. Valintaa helpottaa tieto, että kaikki Lehto Asuntojen kodit rakennetaan juuri tällaisille alueille – me olemme kohteen suunnitteluvaiheessa tehneet syvällisen taustatutkimuksen puolestasi! Laskemme myös useiden kohteidemme suuntaa-antavan vuokratuottoprosentin jo valmiiksi, mikä tekee vertailusta helpompaa.

 

Valitse oikea rakennuttaja

Uudiskohdetta sijoitusasunnoksi etsittäessä ensisijaisen tärkeää on valita oikea rakennuttaja. Vakavarainen yhtiö, joka rakentaa oikeille alueille, pysyy aikataulussa, huolehtii rakennusvaiheen kuivaketjusta ja tekee laadukasta työtä sijoittajaystävälliseen hintaan. Lehto Asunnot on varma valinta silloin, kun haluat turvallisen tuoton ensimmäisestä tai kahdennestakymmenennestä sijoitusasunnostasi. Me rakennamme vuosikymmenien kokemuksella asuntoja nouseville alueille, erinomaisten kulkuyhteyksien päähän, turvallisesti ja tarkasti, asuntosijoittajien tarpeet tuntien. Ainutlaatuinen konseptimme varmistaa sen, että saat portfolioosi laadukkaan ja kestävän asunnon erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Koska asuntomme myydään kohtuuhintaan, olet myös askelen edellä kilpailoijoitasi matkalla kohti sievoista vuosituottoa!

 

Tutustu asuntoihin täällä!

Voit hakea sopivia sijoitusasuntoja asuntohakumme kautta täällä.

Uusi Lehto Profit: Taattu vuokratulo kahdeksi vuodeksi 

Mietityttääkö sijoitusasunnon tuotto vielä? Lehdon uusi Lehto Profit -vuokratuottotakuu takaa sijoitusasunnon ostajalle katkeamattoman 24 kuukauden vuokratuoton. Voit siis huoletta elää arkeasi murehtimatta vuokralaisten etsimisestä tai hukkakuukausista – Lehto Profitin avulla saat parhaan mahdollisen alun asuntosijoittajan matkallesi! 

Sisäpiiriläisenä olet ensimmäisenä apajilla 

Sijoitusasunnon metsästäjän on tärkeää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Parhaat asunnot esitellään usein ensin harvoille ja valituille, ja julkistetaan muille usein vasta kun herkullisimmat sijoitusasunnot on jo napattu päältä. Lehto Asuntojen sisäpiiriläisenä saat tiedot tulevista kohteistamme kännykkääsi jo ennen niiden julkistamista – ja pääset ensimmäisten joukossa valitsemaan! Liity siis Sisäpiiriin jo tänään.

Lehdon myyntitiimi palveluksessasi

Jokaisen asuntomyyjämme päivän kohokohtia ovat ne hetket, kun hinta- ja laatutietoiselle asiakkaalle löytyy juuri oikeanlainen asunto. Ota siis ihmeessä yhteyttä ja toteutetaan yhdessä toiveesi ensimmäisestä (tai kymmenennestä) sijoitusasunnostasi! Yhteystietomme löydät täältä.

Esimerkkejä Lehto Asuntojen kysytyistä sijoitusasunnoista valmiiksi arvioituine tuottoprosentteineen löydät täältä!

Kaikki vapaat asuntomme voit kurkata täältä!