Ensiasunnon ostaja – aloita unelmiesi toteuttaminen tutustumalla tietopankkiin!

Onko haaveissasi ensimmäisen kodin ostaminen? Olet tullut oikeaan osoitteeseen, sillä tämän sivuston ja tietopankin avulla voit askeltaa tiedon valtaväylille ja kohti unelmaasi!

Artikkelit auttavat sinua toteuttamaan haaveesi askel skeleelta ja turvallisin mielin, sillä olemme keränneet kaikki oleelliset tiedot helppolukuisiin artikkeleihin. Tutustu muun muassa asunnon ostamisen eri vaiheisiin, ensiasunnon budjettikysymyksiin, asuntolainaan liittyviin asioihin sekä erilaisiin termeihin. 

Jos haluat, voit tutustua myös asuntosäästämiseen, ensiasunnon ostajan verohelpotuksiin sekä sijoitusasuntojen maailmaan. Joskus ensiasunnon ostajan haave omasta kodista voi nimittäin kääntyä tuottoisaksi asuntosijoitukseksi myöhemmässä elämässä.

Kattavassa ja helppolukuisessa Ensiasunnon ostajan oppaassamme paljastamme muun muassa, miten pääset tutustumaan viihtyisimpiin ja tyylikkäimpiin uudiskohteisiin jo ennen niiden julkistamista, kuinka varmistat unelmakodin itsellesi, ja miksi Lehto Asuntojen rakentama koti on aina fiksu valinta.

Tiesitkö, että vuosi 2023 on ensiasunnon ostajan vuosi?

ASP-lainaehdot ovat muuttuneet niin, että ne mahdollistavat useammille ensiasunnon ostajalle uudisasunnon ostamisen nimenomaan vuonna 2023. Tämä vuosi on siis sinun hetkesi toimia unelmasi toteuttamiseksi!

Kuulostaako ASP vieraalta termiltä? Eipä hätää, tässä lyhyesti: kyseessä on valtion tukema asuntosäästöpalkkiolaina 15-44 vuotiaille ensiasunnon ostajille. Lainan ostaja tekee pankin kanssa sopimuksen ASP-säästämisestä ja säästää osan lainasummasta ASP-tilille. Kun sovittu summa (vuonna 2019 vähintään 10 prosenttia asunnon hankintahinnasta) on koossa, lainaa pankki loput kauppasummasta asuntolainana. 

Lue lisää blogista.

Kuka on ensiasunnon ostaja?

Sinut luetaan ensiasunnon ostajaksi (valtio, verotus), mikäli seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Olet kaupantekohetkellä 15–44-vuotias.
  • Omistat kaupan jälkeen asunnosta 50 % tai enemmän.
  • Ostat asunnon vakituiseksi asunnoksesi ja muutat siihen 6 kuukauden kuluessa kaupanteosta.
  • Et ole kaupantekohetkellä tai sitä ennen omistanut mistään asunto-osakkeesta tai asuinrakennuksesta 50 %:a tai enempää

Lehto Asunnoilla ja ensiasunnon ostajan artikkeleissamme käytämme tätä samaista määritelmää.

Ensiasunnon ostajan tärpit - Klikkaa tästä artikkeleihin!

 

Liity Lehdon Sisäpiiriin nyt ja saat kattavan ja helppolukuisen Ensiasunnon ostajan-oppaan!

Huolella laaditussa oppaassamme avaamme ensiasunnon ostoprosessin salat budjetin laatimisesta ensiasunnon rahoitukseen, omien asumistarpeiden kartoituksesta kauppakirjojen allekirjoittamiseen ja taloyhtiön osakkaaksi pääsyyn. Kohtuuhintaiset Lehdon kohteet julkistetaan aina ensin Sisäpiirin jäsenille. Liity siis jo tänään ja olet askeleen lähempänä unelmaasi omasta upeasta kodista!