Ensiasunnon ostaja – Lue ensin tämä

Pohditko ensimmäisen oman asunnon ostamista? Tervetuloa! Ensiasunnon ostajille suunnatuissa artikkeleissamme avaamme asunnon ostoprosessin eri vaiheet ja termit helposti ymmärrettävässä muodossa. Sinun ei vielä tarvitse tietää asuntokaupoista mitään, sillä artikkeleista löytyy kaikki tarvittava!

Ensiasunnon ostaja -sivustollamme avaamme uudisasunnon ostoprosessin salaisuudet. Helppolukuiset artikkelimme luettuasi tiedät, miten ensiasunnon budjetti kannattaa suunnitella, miten ensiasunnon asuntolaina poikkeaa tavallisesta asuntolainasta, ja mitä erilaiset lainatermit tarkoittavat. Voit myös lukea mitä vaihtoehtoja asuntosäästämiselle on, minkälaisia verohelpotuksia ensiasunnon ostajalle on tarjolla sekä milloin ja millainen ensiasunto kannattaa muuntaa sijoitusasunnoksi.

Kattavassa ja helppolukuisessa Ensiasunnon ostajan oppaassamme paljastamme muun muassa, miten pääset tutustumaan herkullisimpiin uudiskohteisiin jo ennen niiden julkistamista, miten varmistat unelmakotisi itsellesi, ja miksi Lehto Asuntojen rakentama koti on aina fiksu valinta.

 

Kuka on ensiasunnon ostaja?

Valtion ja verokarhun näkökulmasta olet ensiasunnon ostaja, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Olet kaupantekohetkellä 18–39-vuotias.
  • Omistat kaupan jälkeen asunnosta 50 % tai enemmän.
  • Ostat asunnon vakituiseksi asunnoksesi ja muutat siihen 6 kuukauden kuluessa kaupanteosta.
  • Et ole kaupantekohetkellä tai sitä ennen omistanut mistään asunto-osakkeesta tai asuinrakennuksesta 50 %:a tai enempää

Lehto Asunnoilla ja ensiasunnon ostajan artikkeleissamme käytämme tätä samaista määritelmää.

 

Ensiasunnon ostajan tärpit - Klikkaa tästä artikkeleihin!

 

Liity Lehdon Sisäpiiriin nyt ja saat kattavan ja helppolukuisen Ensiasunnon ostajan-oppaan!

Huolella laaditussa oppaassamme avaamme ensiasunnon ostoprosessin salat budjetin laatimisesta ensiasunnon rahoitukseen, omien asumistarpeiden kartoituksesta kauppakirjojen allekirjoittamiseen ja taloyhtiön osakkaaksi pääsyyn. Kohtuuhintaiset Lehdon kohteet julkistetaan aina ensin Sisäpiirin jäsenille. Liity siis jo tänään ja olet askeleen lähempänä unelmaasi omasta upeasta kodista!