Myytävät asunnot Rovaniemi

 

Löydä unelmiesi koti Myytävät asunnot Rovaniemi -sivultamme  

Tutustu rauhassa! Lataa esite tai pari (tai vaikka kaikki!).

Lehto Asuntojen Myytävät asunnot Rovaniemi -listauksesta löydät laadukkaita koteja monenlaisiin asumistarpeisiin ja monille eri budjeteille. Kaikille Lehto Asuntojen kodeille on yhteistä loistava hinta-laatusuhde, joten minkä tahansa asunnon valitsetkin, voit luottaa siihen, että olet tehnyt erinomaisen valinnan.

 

Joko bongasit Lehdon myytävät asunnot Rovaniemellä?

Lue lisää Rovaniemen palveluista, asuinalueista, asuntojen hintatasosta sekä vapaa-ajanmahdollisuuksista tästä!

Kun edessä on oman tai sijoitusasunnon ostaminen Rovaniemeltä, Lehto Asuntojen laadukkaat uudisasunnot ovat varma valinta. Mutta minkälainen asuinpaikka Rovaniemi on? 

Mielikuvissa ja mediassa Rovaniemi on usein yhtä kuin revontulet, Joulupukki, keskiyön aurinko, Napapiiri, lumi ja jää. Lapin pääkaupungiksikin tituleerattu Rovaniemi on toki kaikkea tätä, mutta myös urbaani tieteen ja taiteen keskus, jossa välimatkat on helppo ottaa haltuun, asuntojen hinnat ovat kohtuullisella tasolla ja kiinnostavaa tekemistä riittää jokaiselle viikonpäivälle. Ja kyllä, arktisessa kaupungissa huikeat luontoelämykset alkavat kaupungissakin melkeinpä kotiovelta! 

 

Rovaniemi asuinpaikkana

Kasvava ja uutta luova Rovaniemi antaa asukkailleen paljon.  62 000 tuhannen asukkaan dynaaminen kaupunki tarjoaa kulttuurielämyksiä, ostosmahdollisuuksia, harrastuspaikkoja, ravintoloita, matkailumahdollisuuksia sekä unohtumattomia luontoelämyksiä vuoden ympäri. Tuhannet korkeakouluopiskelijat tuovat kaupunkiin uusia ideoita ja energiaa, matkailijat taas työpaikkoja, taloudellista hyvinvointia ja kansainvälistä tunnelmaa. 

Rovaniemen asukkaat kiittävät kotikaupunkiaan sopivan kokoiseksi: keskusta on kompakti ja kaikki arjen palvelut lähellä. Rovaniemeä kehutaan myös vireäksi ja ilmapiiriltään avoimeksi ja inhimilliseksi kaupungiksi. Ihmisillä on aikaa kohdata toisiaan, eikä turhalle kiireelle ja stressille anneta arjessa sijaa. 

Myös Lapin yötön yö, puhdas luonto ja jylhät vaaramaisemat, paikalliset urheilujoukkueet sekä verrattomat ulkoilumahdollisuudet ovat paikallisten sydäntä lähellä. 

 

Rovaniemeltä muualle Suomeen helposti lentäen tai junalla

Eteläsuomalaisesta perspektiivistä katsoen Rovaniemi voi näyttää kaukaiselta kaupungilta, mutta tosiasiassa kaupungista on erinomaiset yhteydet ympäri maata. Rovaniemen omalta kansainväliseltä lentokentältä lennähtää Helsinki-Vantaalle reilussa tunnissa. Rovaniemeltä on myös hyvät junayhteydet ympäri Suomen. Esimerkiksi Kemiin, Ouluun, Kuopioon, Tampereelle ja Helsinkiin pääsee mukavasti suoralla yhteydellä. 

Jos paikallinen Ounasvaaran laskettelukeskus ei jonain viikonloppuna houkuttelekaan, Lapin suuret Iso-Syöte, Levi, Ylläs ja Ruka ovat kaikki Rovaniemeltä parin tunnin ajomatkan päässä. Ylläkselle pääsee jopa moottorikelkkareittiä pitkin! Ruotsin Lappiinkin on Rovaniemeltä vain puolentoista tunnin ajomatka. 

 

Millainen on Rovaniemen asuntomarkkinoiden hintataso?

Rovaniemen omistusasuntojen hintataso on koko maan tilannetta ja muita kasvukeskuksia tarkasteltaessa varsin kohtuullinen  ̶  mieleisen asunnon saa täältä edullisemmin kuin muista suurista kaupungeista. Vanhat asunnot myytiin täällä vuonna 2018 keskimäärin 1 700 eurolla neliötä kohti, kun koko maan vastaava luku oli pääkaupunkiseudun hintavat kunnat pois laskien vajaat 1 900 euroa. 

Uudet myytävät asunnot Rovaniemellä ovat nekin hintatasoltaan usein edullisempia kuin vastaavat uudisasunnot vaikkapa Oulussa. Esimerkiksi puolitoista kilometriä keskustasta sijaitsevan oululaisen uuden kaksion hinnalla voi hyvinkin löytää Rovaniemen ydinkeskustasta kodikseen samantasoisen, suuremman uuden kolmioasunnon, ja rahaa voi jäädä vielä ylikin. Jos et usko, tsekkaa myytävät asunnot Rovaniemi -listauksemme yltä!

 

Suosittuja asuinalueita Rovaniemellä

Rovaniemen kalleimmat myytävät asunnot vaihtavat omistajaa yleensä kaupungin keskustassa. Keskustan asukkailla on kynnyksellään kävelykadun ostoskeskukset, ravintolat, kulttuuririennot ja muut palvelut. Ja lisäksi helmi-maaliskuussa hiihtoreitit kaupungin Kemijoen jäillä!
Toinen suosittu asuinalue Rovaniemellä on Lapin yliopistosta ja Lapin ammattikorkeakoulusta tunnettu Rantaviiri vajaan kolmen kilometrin päässä keskustasta. Rantaviirillä sijaitsevat myös Lapin ammattiopisto ja aikuiskoulutuskeskus. 

Kemijoen itäpuolella suosittuja asuinalueita ovat muun muassa Pullinpuoli ja hiihtokeskuksestaan tunnettu Ounasvaara. Niistä kuten myös luotseiselta Korkalonvaaralta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet keskustaan.

 

Kannattaako sijoitusasunnon ostaminen Rovaniemeltä?

Entäpä miten on, kannattaako sijoitusasunnon ostaminen Rovaniemeltä? Tilastojen valossa kannattaa! Suomen Vuokranantajien listauksessa Rovaniemi rankattiin vuonna 2018 Suomen viidenneksi parhaaksi sijoituskaupungiksi vuokratuoton kannalta. Yksiöiden vuokratuotto lähentelee Rovaniemellä jopa viittä prosenttia per vuosi. (Lähde: Suomen vuokranantajat / Pellervon taloustutkimus.) 
Rovaniemi on erinomainen pitkän tähtäimen sijoituskohde, sillä kaupungin 8 000 korkeakouluopiskelijaa pitävät erityisesti pienten vuokra-asuntojen kysynnän korkealla. Pienten asuntojen kysyntää pitää korkealla myös Rovaniemen muihin isoihin kaupunkeihin verrattuna vielä suuri keskimääräinen asuntojen koko. Vuokra-asunnot viedään täällä käsistä keskimäärin jopa kahdessa viikossa! (Lähde: Suomen vuokranantajien vuosikatsaus 2018.)  

Psst! Kiinnostaako sijoitusasunnon ostaminen Rovaniemeltä? Lehto Asuntojen kohteet ovat erinomaisia sijoituskohteita keskeisen sijaintinsa ja kilpailukykyisen hinnoittelunsa ansiosta. Katso Myytävät asunnot Rovaniemi -listauksemme yltä ja laita salkkusi tuottamaan Lapin alati kasvavassa kasvavassa koulutuspääkaupungissa!

 

Liikkuminen kaupungin sisällä – Onko oma auto välttämätön?

Rovaniemen keskusta on yliopistokaupungiksi varsin helppo ottaa haltuun jalan ja pyöräillen. Keskustaa ympäröivillä asuinalueilla oma auto ei siis ole välttämätön eikä julkisiakaan joka päivä tarvitse. Keskustasta, noin puolentoista kilometrin säteeltä löytyvät nimittäin esimerkiksi linja-autoasema, kauppatori, rautatieasema, kävelykatu ostoskeskuksineen, terveysasema, kirjasto, uimahalli sekä teatteri. Samalle säteelle mahtuvat myös muun muassa suosittu Kulttuuritalo Korundi, Angry Birds -leikkipuisto sekä tiedekeskus Arktikum. Unohtamatta tietenkään Rovaniemen Palloseuran RoPSin kotikenttää!

Lapin Yliopisto sijaitsee Rovaniemen keskustan humusta pari-kolme kilometriä etelään, Rantavitikan kaupunginosassa. Sinnekin pyöräilee kävelykadun sydämestä 10 minuutissa. 

Jos tarkoitus on asua vähän kauempana keskustasta tai liikkua keskustaa laajemmalla reviirillä, voi alle ottaa joko oman auton tai kurkata reittioppaasta paikallisbussien aikataulutiedot. Kattavin joukkoliikenne on keskustan, Korkalovaaran ja Ounasvaaran välisellä akselilla eli alueella, jolla suurin osa rovaniemeläisistä elää arkeaan.

 

Luontoelämyksiä ja liikuntamahdollisuuksia arkeen

Rovaniemeläisten arjessa tekemistä on tarjolla runsaasti ympäri vuoden. Suosittuja ovat erityisesti ulkolajit kuten retkeily, maastopyöräily, hiihto, laskettelu ja lumilautailu. Pohjoinen erikoisuus on tietysti moottorikelkkailu. Parasta on, että kaupungista ei suinkaan tarvitse lähteä kauas erämaahan päästäkseen lunnon helmaan virkistymään. Esimerkiksi Jyrhämän laavu Kemijoen rannalla kutsuu nauttimaan maisemista aivan keskustan tuntumassa. Laavulta pääsee helmi-maaliskuussa kävelylle tai hiihtolenkille suoraan Kemijoen jäälle! 

Rovaniemen oma Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kaupunkilaiset suuntaavat sinne mielellään viikonloppuisin nauttimaan raittiista ilmasta ja liikunnasta kauniissa vaaramaisemissa. Laskettelurinteitä täältä löytyy niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin, ja Ounasvaaran 100 kilometrin pituiset hiihtoladut ovat osa kaupungin 200 metrin latuverkostoa. Latujen varrella on hiukeita näköalapaikkoja yli kotikaupungin jokien ja metsien. 

Rovaniemellä on maine talvikaupunkina, mutta kesäisinkin täällä on riittämiin tekemistä. Retkeilyn ja patikoinnin lisäksi yöttömän yön viikkoina voi ladata akkuja vaikkapa melonnan, golfin, koskikalastuksen tai koskenlaskun, SUP-lautailun tai retkiratsastuksen merkeissä. Tai miten olisi saunalauttaristeily erämaamaiselta Ounasjoelta aina keskustan tuntumaan Kemijoelle asti? 

Ounasvaaran hiihtokeskuskin on auki läpi kesän. Silloin siellä hurjastellaan alamäkipyörä- ja kesäkelkkaradoilla. Kesäisellä Ounasvaaralla voi myös heitellä frisbee-golfia ja nauttia näköalahissin hiukeista maisemista sekä saunan leppeistä löylyistä. 

 

Lapsiperheiden Rovaniemi 

Lapsiperheille Rovaniemi on kätevän kokoinen ja luonnonläheinen paikka asua. Toisaalta ulottuvilla ovat suuren kaupungin palvelut-, harrastus- ja koulutusmahdollisuudet yliopistotasoa myöten! Arjen palveluiden lisäksi lapsiperheet kiittävät kotikaupungissaan erityisesti tapahtumia, tekemistä ja luontoa. Leikkipuistot ovat viihtyisiä ja osalle kaupunkia ympäröivistä laavuista on helppo tulla retkelle vaikka lastenrattaidenkin kanssa.

Tekemistä ja elämyksiä lapsiperheiden arkeen ja viikonloppuihin kaupungista löytyy niin ikään runsaasti. Kesäpäivänä kutsuu liikennepuisto, Angry Birds -leikkipuisto, seikkailupuisto Huima tai Ounaskosken suosittu uimaranta keskustan tuntumassa. Ounasvaaran hiihtokeskuksessa on tarjolla frisbee-golfia ja lapsille alamäkiautoilua sekä hauskaa dirt-pyöräilyä. 

Sadepäiviin vaihtoehtoja tuovat Tiedekeskus Pilke, Santasport-kylpylä, hauska HopLop tai Rollohallin huima Freestyle Aktiviteettipuisto. Talvisin hiihdellään, luistellaan, lasketellaan ja pulkkaillaan kotimaisemissa sekä pidetään hauskaa Ounasvaaran Lumimaassa. Sokerina pohjalla Joulupukki on Napapiirillä tavattavissa vuoden jokaisena päivänä!

Psst! Etsitkö unelmiesi perheasuntoa Rovaniemeltä? Katso Myytävät asunnot Rovaniemellä -listauksemme yltä ja tee elämäsi asuntokaupat! Lehto Asuntojen koti on erinomainen valinta perheelliselle, sillä kaikki kohteemme sijaitsevat viihtyisillä alueilla lähellä palveluja ja vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi kohtuuhintaiset asuntokaupat säästävät rahaa muuhun mukavaan!

 

Rovaniemi lukuina 

Väkiluku: 62 351 (huhti 2018), Suomen 17. suurin

Ikäjakauma (2016):

  • 0-14-v. 16,6 %

  • 15-64-v. 65,3 %

  • yli 64-v. 18,0 %

Kunnallisveroprosentti: 21 %, 138.nneksi suurin 2019 

Äidinkieli: 

  • suomenkielisiä 96,4 %

  • ruotsinkielisiä 0,2 %

  • saamenkielisiä 0,2 %

  • muut 3,2 %

Kiinnostaako oman tai omistusasunnon ostaminen Rovaniemeltä? Etsi oma unelmakotisi Myytävät asunnot Rovaniemi -listauksestamme ja ota rohkeasti yhteyttä Lehdon asiakaspalvelutiimiin! Kerromme mielellämme lisää kaupungista sekä Lehto Asuntojen vapaista asunnoista Rovaniemellä.

Lähetä viesti

captcha