Myytävät asunnot Turku

 

Myytävät asunnot Turku - löydä unelmiesi koti sivultamme!

Tutustu rauhassa! Lataa esite tai pari (tai vaikka kaikki!). Lehto Asuntojen Myytävät asunnot Turku -listauksesta löydät laadukkaita koteja monenlaisiin asumistarpeisiin ja monille eri budjeteille. Kaikille Lehto Asuntojen kodeille on yhteistä loistava hinta-laatusuhde, joten minkä tahansa asunnon valitsetkin, voit luottaa siihen, että olet tehnyt erinomaisen valinnan.

Joko bongasit Lehdon myytävät asunnot Turussa?

Kun edessä on oman tai sijoitusasunnon ostaminen Turusta, Lehto Asuntojen laadukkaat uudisasunnot ovat varma valinta. Mutta minkälainen asuinpaikka Turku on?

Lue lisää Turun palveluista, asuinalueista, asuntomarkkinoista sekä vapaa-ajanmahdollisuuksista tästä!

Turku asuinpaikkana

Vajaan 200 000 asukkaan Turku on merellinen yliopistokaupunki, joka tunnetaan kautta maan Aurajoen ikivanhoista kulttuurimaisemista. Kuvankaunis jokiranta on 2020-luvullakin kaupungin sydän, johon sovitaan brunssi-, lounas- tai kahvitreffit töiden tai shoppailun lomaan.

Tämän päivän Turun alue on yksi Suomen kolmesta dynaamisimmasta kaupunkiseudusta, jonka kasvun ennustetaan jatkuvan ainakin 2040-luvulle asti. Turussa kasvunäkymiin valmistaudutaan rakentamalla uutterasti uusia asuntoja uusien ja vanhojen kaupunkilaisten tarpeisiin. Esimerkiksi keskustan länsipuolelle, yli 700-vuotiaan Turun Linnan tienoille, rakentuu parhaillaan kokonainen uusi kaupunginosa.

Liikenneyhdet Turusta muualle Suomeen

Turusta on mainiot ja monipuoliset liikenneyhteydet sekä kotimaassa että ulkomaille. Helsinkiin pääsee junalla tunnissa ja 38 minuutissa ja moottoritietä pitkin tunnissa ja 50 minuutissa. Lentäen matka Helsinki-Vantaalle taittuu 35 minuutissa.

Bussi- ja junayhteydet eri puolille Suomea ovat nekin mainiot, semminkin kun junan kyytiin pääsee Turussa päärautatieaseman lisäksi myös sataman ja Kupittaan asemilta. Turun lentokentältä avautuvat yhteydet muun muassa Tukholmaan, Riikaan, Gdanskiin ja talvella Kittilään.

Eikä toki unohdeta Ruotsin-risteilyjä, joita lähtee Turun satamasta Maarianhaminan kautta Tukholmaan aamuin illoin.

Myös ajoyhteydet ovat Turusta hyvät eri puolille maata. Valtatie 8 vie rannikkoa myötäillen Rauman, Porin ja Kokkolan kautta Vaasaan. Valtatie 9 taas vie nopeasti Tampereelle ja Jyväskylään.

Suosittuja asuinalueita Turussa

Jos tarkastellaan muiden kuin aivan uusien kerrostaloasuntojen toteutuneita kauppoja, Turun halutuimmat pienten asuntojen neliöt löytyvät Asuntojen hintatiedot -sivuston tietojen mukaan etupäässä keskustasta ja keskustan tienoilta. Sataman liepeille rakentuva uusi asuinalue on myös hintatietojen perusteella haluttua. Näiden alueiden vetovoimaa selittävät työ- ja opiskelupaikkojen, palvelujen ja varmasti myös veden läheisyys. Suurempien kerrostaloasuntojen kohdalla alueiden haluttuudessa on enemmän hajontaa.

Kannattaako sijoitusasunnon ostaminen Turusta?

Entäpä onko sijoitusasunnon hankkiminen Turusta kannattavaa? Lyhyesti sanottuna: kyllä on! Meri- ja lääketeollisuuden voimakkaat kasvunäkymät siivittävät Turun alueen kehitystä, ja kaupungin asukasluvun ennustetaankin kasvavan ainakin seuraavat parikymmentä vuotta. Vuokramarkkinoita vauhdittavat myös opiskelijat, joita Turun kahdessa yliopistossa ja neljässä ammattikorkeakoulussa on kirjoilla yhteensä yli 40 000.

Pellervon taloustutkimuksen ennusteen mukaan Turussa on käynnissä asuntosijoittajia kiinnostava kehitys, jonka toteutuessa vuokra-asuminen tulee piakkoin ohittamaan omistusasumisen suosion Turussa. Näin esimerkiksi yksiöiden kokonaistuoton on laskettu vuosina 2019-2023 Turussa yltävän maan toiseksi suurimmaksi. Kaksioiden ja kolmioiden kohdallakin Turku yltäisi ennusteen mukaan komeasti kolmannelle sijalle.

Psst! Kiinnostaako sijoitusasunnon ostaminen Turusta? Lehto Asuntojen kohteet ovat erinomaisia sijoituskohteita keskeisen sijaintinsa ja kilpailukykyisen hinnoittelunsa ansiosta. Katso Myytävät asunnot Turku -listauksemme yltä ja laita salkkusi tuottamaan kasvavassa koulutuskaupungissa!

Liikkuminen Turussa – Onko oma auto tarpeen?

Turku on Suomen mittakaavassa suuri kaupunki. Toisaalta kaupungin keskusta on mittakaavaltaan kätevän kokoinen. Liikkuminen keskustassa ”tält tol puol jokke” ja takaisin on Aurajoen ylittävien siltojen ja Föri-lautan ansiosta helppoa. Pyöräilyreitteihin on Turussa panostettu, joskin ulkopaikkakuntalaisia on ehkä syytä varoittaa, että Aurajoki virtaa laaksossa. Aurajoen silloilta kauemmas keskustasta suunnatessa pääsee siis polkemaan muutamaa vähän haastavampaa mäkeä!

Turun seudun joukkoliikenteen keltaiset Föli-bussit liikennöivät paitsi keskustan ja lähiöiden välillä, myös naapurikuntiin ja takaisin samalla taksalla. Jos turkulaiselle siis tulee asiaa Raisioon, Kaarinaan, Naantaliin, Lietoon tai Ruskoon, on bussikyyti sinne saman hintainen kuin Turun sisäisetkin matkat.

Kulttuuria ja liikuntaelämyksiä Turussa

Turulla on valtavasti annettavaa taiteen ja kulttuurin ystäville. Alan tapahtumien keskuspaikka on kulttuurikeskus Logomo. Lisäksi Turussa toimii muun muassa oma filharmoninen orkesteri, useita teattereja, elokuvakeskus sekä tanssin keskus. Taidemuseoita Turussa on kolme, ja uusi upea pääkirjasto valmistui 2007. Turussa järjestetään vuosittain lukemattomia eri kokoisia festivaaleja ja tapahtumia Ruisrockista Turun musiikkijuhliin sekä kansainvälisiin kirjamessuihin. Eikä sovi unohtaa kaupunkilaisten omaa ikisuosikkia, Vanhalla Suurtorilla järjestettäviä Turun keskiaikaisia markkinoita!

Myös liikkujilla on Turussa mukavasti valinnanvaraa. Liikunta- ja urheiluseuroja löytyy joka lähtöön purjehduksesta kartingiin, kiipeilystä sirkus- ja lennokkiurheiluun! Keskustan urheilupuisto vetää yleisurheilijoita, kun taas Kupittaanpuistosta löytyvät treenipaikat palloilijoille, skeittareille, uimareille, rullaluistelijoille, jumppaajille, joogaajille ja keilaajille. Kanoottilaitureita on Aurajoessa kolme, ja myös ulkoilureittejä on Turussa riittämiin. Viikonloppuisin moni turkulainen suuntaa Ruissalon vehreälle saarelle pyöräilemään, lintuja bongailemaan, melomaan – tai kylpylässä rentoutumaan.

Lapsiperheiden Turku

Lapsiperheille Turku tarjoaa sekä toimivia palveluja että hauskoja aktiviteetteja. Kotona hoidetut pienet vanhempineen voivat tutustua toisiinsa avointen päiväkotien perhekerhoissa, kunnallisissa ulko- ja sisäleikkikerhoissa, liikuntakerhoissa sekä ohjatun leikkipuistotoiminnan puitteissa.

Päiväkoteja Turussa toimii viidellä eri kielellä. Lisäksi kunnallisten ja yksityisten päiväkotien valikoimaan kuuluu muun muassa luontopäiväkoteja, musiikki-, tiede-, Steiner- sekä ryhmäperhepäivähoitokoteja. Perus- ja lukio-opetusta saa kahdella kotimaisella sekä englanninkielisessä IB-lukiossa. IB-lukion lisäksi Turusta löytyy kuusi muuta erikoislukiolinjaa, joille haetaan opiskelemaan kauempaakin.

Vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia lapsille löytyy Turusta myös riittämiin. Ei tarvitse kuin valita! Puistoista Kupittaan Seikkailupuisto ja lasten liikennekaupunki ovat pikkuväen ikisuosikkeja. Vaihtelua rutiineihin tuovat vaikkapa Vilkkilänmäen Muumi-teemainen puisto ja Vartiovuoren viihtyisä leikkipaikka kahluualtaineen. Erityisen mieleen painuvia elämyksiä koko perheelle tarjoaa vesipuisto Flamingo ja sen kanssa samassa rakennuksessa toimivat sisäleikkipuistot Naurusaari sekä SuperPark.

Psst! Etsitkö unelmiesi perheasuntoa Turusta? Katso Myytävät asunnot Turku -listauksemme yltä ja tee elämäsi asuntokaupat! Lehto Asuntojen koti on erinomainen valinta perheelliselle, sillä kaikki kohteemme sijaitsevat viihtyisillä alueilla lähellä palveluja ja vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi kohtuuhintaiset asuntokaupat säästävät rahaa muuhun mukavaan!

Turku lukuina

Väkiluku: 193 176 (tammik. 2020)
- Suomen 6. suurin

Ikäjakauma 2016
- 0-14-v. 12,9 %
- 15-64-v. 66,9 %
- yli 64-v. 20,3 %

Kunnallisveroprosentti: 19,5 %
- 278:nneksi suurin 2020

Äidinkieli 2016
- suomenkielisiä 84,0 %
- ruotsinkielisiä 5,4 %
- muut 10,6 %

Kiinnostaako oman tai sijoitusasunnon ostaminen Turusta? Etsi oma unelmakotisi Myytävät asunnot Turku -listauksestamme ja ota rohkeasti yhteyttä Lehdon asiakaspalvelutiimiin! Kerromme mielellämme lisää kaupungista sekä Lehto Asuntojen vapaista asunnoista Turussa.

Lähetä viesti

captcha