Myytävät asunnot Oulu

 

Lehto Asuntojen Myytävät asunnot Oulu -listauksesta löydät laadukkaita koteja monenlaisiin asumistarpeisiin ja monille eri budjeteille. Tutustu rauhassa! Lataa esite tai pari (tai vaikka kaikki!).

Kaikille Lehto Asuntojen kodeille on yhteistä loistava hinta-laatusuhde. Minkä tahansa asunnon siis valitsetkin, voit luottaa siihen, että olet tehnyt erinomaisen valinnan.

 

Joko bongasit Lehdon myytävät asunnot Oulussa? 

Lue lisää Oulun palveluista, asuinalueista, asuntojen hintatasosta sekä vapaa-ajanmahdollisuuksista tästä!
Kun edessä on oman tai sijoitusasunnon ostaminen Oulusta, Lehto Asuntojen laadukkaat uudisasunnot ovat varma valinta. Mutta minkälainen asuinpaikka Oulu on? 

Oulu tunnetaan uutta luovana teknologiakaupunkina ja Pohjois-Suomen innovatiivisena talousveturina. Moni tietää, että Oulun keskustan kävelykatua kutsutaan Rotuaariksi ja että Kauppatorin ostosrauhaa vartioi sympaattinen Toripoliisi-patsas. Myös meri, yliopisto ja jo kahdeksan Suomen mestaruutta voittanut jääkiekkojoukkue Oulun Kärpät tulevat monille Oulusta mieleen. 

Paikallisille nämä kaikki oululaisuuden symbolit ovat rakkaita, mutta he kiittävät kotikaupungissaan paljon sellaistakin, mikä ei muualle asuville välttämättä ole tuttua. Tiesitkö esimerkiksi, että Oulu on maailman paras talvipyöräilykaupunki? Että Oulun alueella revontulia näkyy noin joka neljäs yö? Että Nallikarin hiekkaranta on noin kilometrin pituinen ja että talvisin siellä voi tutustua poroihin, laskea tuubimäkeä ja ajella mönkijöillä lasten talvikylässä? Tämä kaikki on Pohjoisen valkean kaupungin asukkaille arkea, samoin kuin neljä upeaa vuodenaikaa, Torinrannan kesäiset tapahtumat ja Lapin laskettelukeskusten läheisyys. 

 

Pohjolan Piilaakso

Oulun maine pohjolan Piilaaksona on aivan ansaittu. Oululainen Technopolis ja sen tytäryhtiö Medipolis toimivat yrityshautomona suurelle joukolle lupaavia teknologia- ja lääkealojen yrityksiä. Yrityshautomoiden sekä korkealaatuisen tutkimuksen ansiosta Suomen nuorimman väestön kaupungista on sukeutunut valtakunnallinen osaamisen keskus, jossa uusia innovaatioita ja työpaikkoja syntyy tiuhaan tahtiin läpi vuoden. Kasvavassa kaupungissa kukoistavat erityisesti telekommunikaatio, elektroniikka, ohjelmistoteollisuus, lääketieteen tekniikka sekä biotekniikka. Tuhansia oululaisia työllistävät edelleen myös muun muassa puu-, paperi- ja terästeollisuus.

 

Oulu asuinpaikkana

Noin 200 000 asukkaalleen merellinen Oulu tarjoaa erinomaisia palveluja, toimivia kulkuyhteyksiä, kauniita lenkkimaisemia sekä paljon arkea elävöittäviä tapahtumia. Eipä siis ihme, että kaupungin väkiluku vain jatkaa kasvamistaan vuodesta toiseen!

 

Elävä kaupunkikeskusta meren rannalla

Ydinkeskustan parhaat palvelut ryhmittyvät Rotuaarin kulmille. Täältä löytyvät niin suosittu kauppakeskus Valkea, elokuvateatteri, kahvilat ja ravintolat. Kauppatorin kauniissa kauppahallissa on mukava pistäytyä kahvilla ja napata naapurikojuista mukaan tuoreita ateriatarpeita. Aurinkoisena päivänä torilta ostetun jäätelön voi nauttia rantalaiturilla aaltojen liplatusta kuunnellen – keskellä kaupunkia!

 

Liikkuminen kaupungin sisällä – Onko oma auto välttämätön?

Oulussa ympäristöystävällisiin liikkumismuotoihin on panostettu jo pidemmän aikaa. Pyörätieverkkoa kaupungin alueella on lähes tuhat kilometriä ja moni oululainen pyöräilee töihin ja takaisin säällä kuin säällä. Itse asiassa oululaiset ovat virallisestikin Suomen ahkerimpia pyöräilijöitä!

Joukkoliikennekin saa Oulun seudun asukkailta hyvän arvosanan: palvelu on erinomaista ja varsinkin kantakaupungissa bussiverkosto kattava. Oma auto ei siis suinkaan ole Oulussa välttämätön, riippuen tietysti hiukan siitä kuinka kaukana keskustasta sattuu asumaan – ja siitä, kuinka innokas pyöräilijä on.

 

Kulkuyhteydet muualle Suomeen

Suomi-neidon vyötäröllä sijaitsevasta Oulusta on erinomaiset yhteydet niin etelän kasvukeskuksiin kuin Lappiinkin. Helsinki-Vantaalle lentää Oulun omalta lentokentältä noin tunnissa ja liput voi hyvällä tuurilla löytää muutamalla hassulla kympillä. Myös raideyhteidet Oulusta ovat erinomaiset, sillä Oulun rautatieasema on peräti kolmen eri radan risteysasema. Oulusta lähteekin useita päivittäisiä junavuoroja Helsinkiin, Kuopioon, Rovaniemelle ja Kolariin. Myös linja-autolla pääsee helposti Oulusta eri puolille Suomea. Iso-Syötteen suosittu laskettelukeskus on alle kahden tunnin ajomatkan päässä. 

 

Suosittuja asuinalueita Oulussa

Jos katsotaan yksiöiden, kaksioiden ja kolmioiden toteutuneiden asuntokauppojen neliöhintoja Oulussa, halutuimmaksi asuinalueeksi nousee Asuntojen hintatiedot -sivuston tietojen mukaan uutuudenkiiltävä Toppilansalmen alue. Viiden kilometrin päässä keskustasta sijaitseva vanha satama-alue kiinnostaa asunnonostajia, koska alue on merellinen ja sieltä on hyvät pyörätieyhteydet keskustaan. Yksiöistä käydään Oulussa kilpailua myös muun muassa Etu-lyötyssä, keskustassa, Linnanmaalla sekä Myllytullissa. Myllytullin suosion syy on ilmeinen: alue sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja Hupisaarten puistoalueen vieressä. 

 

Sijoitusasunto Oulusta? 

Entäpä kannattaako sijoitusasunnon ostaminen Oulusta? Ilman muuta! Suomen vuokranantajien mukaan alueellisten kehitystekijöiden mukaan viiden vahvimman kaupungin joukkoon yltävä Oulu on kasvava kaupunki, jossa pidemmän aikavälin vuokratason nousu on vakaata. Kaupunkiin muuttavista peräti joka neljäs on opiskelija; Oulun yliopistossa heitä on noin 15 000 opiskelijaa ja ammattikorkeakoulussakin peräti 8 400. Opiskelijakaupunki-Oulussa on aina kysyntää pienille vuokra-asunnoille hyvillä sijainneilla!

Psst! Kiinnostaako sijoitusasunnon ostaminen Rovaniemeltä? Lehto Asuntojen kohteet ovat erinomaisia sijoituskohteita erinomaisen sijaintinsa ja kilpailukykyisen hinnoittelunsa ansiosta. Katso Myytävät asunnot Oulu -listauksemme yltä - ja laita salkkusi tuottamaan alati kasvavassa Pohjolan Piilaaksossa! 

 

Tapahtumia, kulttuuria ja taide-elämyksiä 

Oulu on paitsi tiede- ja teknologiakaupunki, myös eläväinen taiteen ja kulttuurin urbaani keskus. Oulussa kukoistavat taidelajeina erityisesti elokuva, valokuva ja tanssi sekä lastenkulttuuri. Kulttuuritalo Valve on monien mielestä Oulun sykkivä sydän: siellä kokoontuu taiteen ja kulttuurin merkieissä lukuisia kerhoja ja työpajoja, joissa kaupunkilaiset pääsevät itse tekemään ja osallistumaan. Lisäksi kulttuuritalolla järjestetään festivaaleja ja vaihtuvia näyttelyitä sekä teatteriesityksiä. Klassisen musiikin ystäville elämyksiä tarjoaa Oulu Sinfonia ja kuvataiteen ystäville Oulun Taidemuseo. 

 

Puistoja, merenrantaa ja upeita ulkoilukohteita 

Ulkoilun ja luonnossa liikkumisen ystäville Oulu on mitä miellyttävin paikka asua. Sunnuntaiset puistopiknikit onnistuvat vaikkapa suositussa Ainolan puistossa aivan keskustan liepeillä, tai sitten ex tempore pienessä Linnasaaren puistossa torirannan läheisyydessä. Upea Hupisaarten puistoalue eli Valkeiden siltojen saaristo rannassa levittäytyy sekin melkein keskustaan saakka. Uimaan voi pulahtaa Nallikarin kilometrin pituiselta hiekkarannalta tai vaikkapa Tuiran, Lämsänjärven, Värtön tai Maikkulan uimarannoilta. Talvisin meri jäätyy aina, joten ennemmin tai myöhemmin kaupunkilaiset pääsevät jäälle hiihtelemään ja kävelemään. 

Jos mielii kaupungista hieman loitommalle luonnon rauhaan, Oulun seudulta löytyy on upeita luontokohteita. Retket Rokuan kansallispuistoon, Hailuotoon, Koitelin koskille tai Iin Haminaan virkistävät kehoa ja mieltä ja muistuttavat kotimaisen luonnon kauneudesta – musitathan pakata mukaan kameran!

 

Liikuntapaikkoja joka makuun

Oulussa kaupunkilaisten hyvinvointiin panostetaan paitsi puistojen, myös liikuntapaikkojen kautta. Urheilukeskuksia ja -kenttiä on kymmeniä eri puolilla kaupunkia, näistä merkittävin on Raksilan urheilukeskus. Siellä sijaitsevat Oulun Energia Areena -niminen jäähalli sekä monitoimiareena Ouluhalli. Raksilasta löytyy myös tekojäärata, pesistadion sekä yksi kaupungin kolmesta uimahallista. 
Muita oululaisille liikunnan ystäville tärkeitä paikkoja ovat Castrenin urheilukeskus, Oulun urheilutalo, Linnanmaan urheilupuiston harjoitusjäähalli ja urheiluhalli sekä Heinäpään urheilukeskus jalkapallon ja muiden palloilulajien ystäville. Hevosurheilun ystäviä varten Oulussa on Äimäraution hevosurheilukeskus raviratoineen ja useine ratsu- ja ravitalleineen. Vajaan kahden tunnin ajomatkan päässä oululaisia laskettelun ystäviä odottaa suosittu Iso-Syötteen laskettelukeskus. 

 

Lapsiperheiden Oulu

Lapsille Oulu on samaan aikaan hauska, turvallinen ja virikkeellinen paikka kasvaa. Tarjolla on laadukkaita kunnallisia lähipäiväkoteja kuin yksityisiä kansainvälisiä ja liikuntapainotteisia päiväkotejakin. Kotihoidossa olevat pienet ovat tervetulleita maksuttomiin, varhaiskasvatuslain tavoitteita vastaaviin kerhoihin 2-3 kertaa viikossa. Kouluja löytyy kivoista lähikouluista painotettuihin kouluihin ja Oulun kansainväliseen kouluun asti. 

Tiedekeskus Tietomaassa lapset ja vähän vanhemmatkin oppivat hauskasti uusia asioita. Lasten ja nuorten arvostuksesta kertoo osaltaan myös se, että kaupungissa järjestetään niin kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali kuin Oulun sarjakuvafestivaalikin. 

Psst! Etsitkö unelmiesi perheasuntoa Oulusta? Katso Myytävät asunnot Oulussa -listauksemme yltä ja tee elämäsi asuntokaupat! Lehto Asuntojen koti on erinomainen valinta perheelliselle, sillä kaikki kohteemme sijaitsevat viihtyisillä alueilla lähellä palveluja ja vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi kohtuuhintaiset asuntokaupat säästävät rahaa muuhun mukavaan!

 

Oulu lukuina

Väkiluku: 202 058 , (5.nneksi suurin huhtik. 2018)

Ikäjakauma (2016):

  • 0-14-v. 19,0 %

  • 15-64-v. 66,1 %

  • Yli 65-v. 14,8 %

Äidinkieli (2016):

  • suomi 95,9 %

  • ruotsi 0,2 %

  • saami 0,1 %

  • muu 3,8 %

Kunnallisveroprosentti: 20,00 % (250. suurin 2019)

Kiinnostaako oman tai omistusasunnon ostaminen Oulusta? Etsi oma unelmakotisi Myytävät asunnot Oulu -listauksestamme ja ota rohkeasti yhteyttä Lehdon asiakaspalvelutiimiin! Kerromme mielellämme lisää kaupungista sekä Lehto Asuntojen vapaista asunnoista Oulussa.

Lähetä viesti

captcha