Kohtuuhintaiset sijoitusasunnot löydät täältä

Etsitkö sopivan hintaista sijoitusasuntoa parhaalla sijainnilla? Lehto Asuntojen valikoimasta löydät satoja sijoitusasuntoja eri kaupungeista ja kaupunginosista.

Laadukas sijoitusasunto odottaa ottajaansa! Tsekkaa upeat kohteemme pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa ympäri Suomen. Myös pienemmillä paikkakunnilla asuntosijoittaminen kannattaa, kunhan paikkakunnan tulevaisuudennäkymät ovat kasvusuuntaiset. Ja Lehdon kohteissahan ne ovat!

Liity Sisäpiiriin ja saat ensimmäisenä tietää uusista kohteista

Sisäpiiriläisenä pääset varaamaan asunnon uusista kohteista heti kun kohde tuodaan ennakkomarkkinointiin.

 

Millainen on hyvä sijoitusasunto?

Mistä tunnistaa hyvän sijoitusasunnon? Vihreää valoa kannattaa näyttää ja nopeasti, jos seuraavat kriteerit täyttyvät:
 

1) Kätevä sijainti vuokralaisen kannalta

Sijoitusasunnon valinnassa tärkein kriteeri on kiistatta asunnon sijainti. Täydellinen asunto syrjässä palveluista ja liikenneyhteyksistä ei houkuttele vuokralaisia, eikä tuota tarpeeksi vuokratuloja maksaakseen itseään takaisin.

On siis tärkeää, että sijoitusasunto sijaitsee kasvavalla alueella, hyvien palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä. Tällaiselta alueelta sijoitusasunnon voi ostaa melko huolettomin mielin, kun hinta vain on sopiva!

On hyvä panna merkille myös, että raideyhteys kilometrin-parin säteellä on sijoitusasuntoa valittaessa suuri plussa. Myös korkeakoulujen läheisyys tuo taatusti säpinää vuokra-asuntomarkkinoille.
 

2) Pieni sijoitusasunto on usein tuottavin sijoitus

Sijainnin jälkeen toiseksi tärkein hyvän sijoitusasunnon tuntomerkki on asunnon koko. Pieniä asuntoja pidetään yleisesti suuria parempina sijoituskohteina, koska niille on vuokramarkkinoilla enemmän kysyntää.

Toinen yksiötä tai pientä kaksiota puoltava tekijä on se, että tällaisista sijoitusasunoista saa yleensä parempaa neliövuokraa kuin vaikkapa kolmiosta. Neliövuokran suuruus vaikuttaa suoraan sijoitusasunnon tuottoon, semminkin kun yhtiövastikkeet lasketaan nimenomaan neliöiden mukaan.
 

3) Hyväkuntoinen sijoitusasunto kiinnostaa hyviä vuokralaisia

Siisti ja hyväkuntoinen sijoitusasunto houkuttelee siistejä ja maksukykyisiä vuokralaisia. Moni asuntosijoittaja on oppinut kantapään kautta, kuinka tärkeää on, että vuokralainen suoriutuu vuokranmaksusta sovitusti ja huolehtii asunnosta hyvin. Kokemus on osoittanut, että mitä parempikuntoinen sijoitusasunto, sitä helpompi siihen on löytää hyvä ja vastuuntuntoinen vuokralainen.
 

4) Kohtuuhintaisilla asuntokaupoilla parempi tuotto

Neljäs hyvän sijoitusasunnon tuntomerkki on ilman muuta hinta. Koska asuntosijoittaminen on matematiikkaa, kannattaa sijoitusasunnon hinnoittelun suhteen olla todella tarkkana!

Me Lehto Asunnoilla olemme erittäin ylpeitä konseptistamme, jonka avulla voimme tarjota asuntosijoittajille laadukkaita vaihtoehtoja kohtuuhintaan sielläkin, missä asuntojen hinnat ovat liian usein karkaamassa käsistä. Meidän mielestämme kohtuuhintainen sijoitusasunto on aina parempi sijoitusasunto!
 

Sijoitusasunto uudiskohteesta?

Mietitkö vielä, onko asuntosijoittaminen uudiskohteeseen juuri sinun juttusi? Tässä sekä vanhan että uudisasunnon hyvät ja huonot puolet asuntosijoittajan näkökulmasta.

Vanhan sijoitusasunnon plussat ja miinukset

Asuntosijoitusstrategiassa vanhan asunnon hankkimisen puolesta puhuu etupäässä edullisempi hankintahinta. Esimerkiksi aloittelevan asuntosijoittajan budjetilla vanhempi asunto voi usein olla helpompi ostaa.

Toisaalta vanhaan kohteeseen sijoittaja ottaa uudiskohteeseen sijoittavaa suuremman riskin niin taloudellisesti kuin ajankäytönkin suhteen. Vanhan asunnon ylläpitokustannukset sekä suuret ja kalliit remontit voivat pahimmassa tapauksessa vetää sijoitusasunnon tuoton joksikin aikaa miinukselle. Remonttien suunnittelu on myös työlästä, ja yhtiökokouksissa kuluu helposti ilta jos toinenkin.

On hyvä muistaa myös, että vanhoissa sijoitusasunnoissa kodinkoneet ovat niin ikään usein vanhempia kuin upouusissa. Ne hyväkkäät saattavat siis mennä rikki silloin kun sitä vähiten odotat. (Vaikka juuri silloin, kun olet perheesi tai ystäviesi kanssa kesälomasi ensimmäisenä päivänä lentokentällä odottamassa lomalennon lähtöä!)

Vanhan sijoitusasunnon budjettia suunnitellessa mahdolliset lisäkulut kannattaa siis aina räknätä mukaan laskelmiin. Sijoitusasunnon tyhjät kuukaudet välttääksesi kannattaa myös varautua vastaamaan vuokralaisen tarpeisiin täsmällisesti, olipa sitten arki tai pyhä.
 

Uudiskohteeseen sijoittamisen plussat ja miinukset

Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin on vanhaa kohdetta huolettomampi ja turvallisempi vaihtoehto silloin, kun alkupääomaa löytyy tarvittava määrä, eli noin kolmannes sijoitusasunnon hinnasta.

Uudiskohteen valtti sijoitusasuntona on ilman muuta helppous ja huolettomuus vanhoihin asuntoihin verrattuna. Uutta asuntoa voi yleensä vuokrata vuosikymmeniä ennen kuin isoja remontteja täytyy alkaa edes ajatella. Kuten yllä mainitsimme, siisteihin ja hyväkuntoisiin sijoitusasuntoihin on myös usein helpompi löytää kelpo vuokralaisia.

Jos uudiskohteen vaatima rahallinen panostus mietityttää, kannattaa muistaa uudiskohteen ostoon liittyvä mahdollisuus rahoittaa suurin osa asunnon hinnasta edullisella yhtiölainalla. Pikkuhiljaa rahoitusvastikkeena pois maksettavalla lainalla voi kattaa jopa 70 prosenttia asunnon kokonaishinnasta. Yhtiölainan ehdot ovat usein sijoittajaystävällisemmät kuin pankin vanhan asunnon hankintaa varten myöntämän sijoituslainan. Yhtiölainan hyödyntämisellä on siis suora positiivinen vaikutus sijoitusasuntosi tuottoon.


Apua ensimmäisen sijoitusasunnon valintaan

Aika lähteä etsimään ensimmäistä sijoitusasuntoasi? Tervetuloa Lehto Asuntojen sijoitusasuntoja selailemaan!

Tälle monipuoliselle sijoitusasuntolistalle olemme poimineet kohteistamme kaikkein sijoittajaystävällisimmät. Tarjolla on erinomaisia sijoitusasuntoja niin sijaintinsa, kokonsa kuin hintansakin suhteen. Sinun ei tarvitse kuin valita!

Jos tarvitset apua ensimmäisen sijoitusasunnon valinnassa, laita ihmeessä viestiä chat-palveluumme. Voit myös pistäytyä Tikkurilan-myymälässämme tai ottaa yhteyttä osaaviin asuntomyyjiimme. Myymälän ja myyntitiimimme yhteystiedot löydät täältä.

Autamme mielellämme sinut alkuun asuntosijoittajan polullasi!

Liity Sisäpiiriin ja saat ensimmäisenä tietää uusista kohteista

Sisäpiiriläisenä pääset varaamaan asunnon uusista kohteista ennen kuin kohde tuodaan julkiseen ennakkomarkkinointiin.