Myytävät asunnot

Asunnon ostaminen - Mitä asuntoa ostaessa kannattaa ottaa huomioon?

Rakentamamme myytävät asunnot sijaitsevat halutuilla paikoilla. Ennen asunnon ostoa, olisi tärkeää neuvotella pankin kanssa ja hankkia tarjoukset lainasta. Lainatarjouksen avulla pystyt tekemään nopeita ja kannaltasi edullisia päätöksiä silloin, kun vastaasi tulee oma unelma-asuntosi.

Kun haet lainaa, niin suosittelemme kilpailuttamaan eri pankkeja, koska lainatarjoukset voivat vaihdella ehdoiltaan ja hinnoiltaan hyvin paljon pankista riippuen. Asuntolainan hinta tarkoittaa asuntolainan korkoa. Korko koostuu viite- ja marginaalikorosta.

Lainaa ottaessasi kiinnitä huomiota myös takaisinmaksusuunnitelmaan. Hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että lainanhoitokulut pysyvät kuukaudessa alle 33 %:ssa nettotuloistasi. Näin rahaa jää hyvin muuhun elämiseen, eivätkä kulut aiheuta turhaa stressiä arkeesi. Ota myös huomioon mahdolliset muutokset taloudellisessa tilanteessasi, jos sinä tai kumppanisi jäätte työttömäksi, tai jos tulonne pienenevät jostain muusta syystä selkeästi. Näistä asioista voi kuitenkin keskustella aina suoraan lainan myöntäneen pankin kanssa.

Lyhyt muistilista asunnon ostamiseen:

  1. Millaisia palveluita alueella on ja sijaitseeko alue hyvien kulkuyhteyksien varrella?
  2. Millainen kaavoitus ja rakennussuunnitelma alueelle on tehty?
  3. Soveltuuko asunto tulevaisuuden suunnitelmiisi?
  4. Miten asunto tulee säilyttämään arvonsa? (Koko, ikä ja sijainti)
  5. Onko asunto sen hintainen, että lainanhoitokulut eivät ylitä 1/3 nettotuloistasi?

Sivustollamme myytävät asunnot ovat uusia, minkä takia niihin ei ole tulossa isoja remontteja pitkään aikaan. Näin niistä ei synny myöskään yllättäviä kuluja. Uusille asunnoille on tyypillistä, että ne ostetaan jo rakennusvaiheessa. Silloin varsinaista asuntonäyttöä ei voi suorittaa, vaan ostaminen tapahtuu pohjapiirustusten ja kuvien avulla.

Lähetä viesti

captcha