Ensiasunnon osto: Kokemuksia ensimmäisen oman kodin ostamisesta Lehto Asunnoilta

Millaisia kokemuksia nuorilla asunnonostajilla on ensiasunnon hankinnasta Lehto Asunnoilta ja Lehto Rahasta? Miten ostoprosessi sujui? Mitä ajatuksia Lehdon asiakkailla on omista kodeistaan muuton jälkeen? Nuoret omistusasujat kertovat!

 

Ensiasunnon ostokokemuksia Lehto Asunnoilta

 

Kia: ”En voi olla kuin tyytyväinen, että päätin ostaa asunnon Lehdolta”

Lähihoitaja Kia Lindfors osti oman kaksion Keravalta ja kiittelee erityisesti valon runsautta uudessa kodissaan. Myös säädettävä lattialämmitys ja sen tuoma tilan tuntu huoneissa miellyttävät nuorta omistusasujaa. Lehdosta Kialla on vain hyvää sanottavaa:

”Alusta asti, kun varasin asunnon ja kävin keskustelemassa Lehdolla, kaikki on mennyt tosi nopeasti. Sieltä on oltu minuun hyvin yhteydessä. Jos on ollut jotain kysyttävää, olen pystynyt soittamaan ja sieltä on vastattu nopeasti. Kaikki on mennyt niin hyvin koko prosessin ajan, ei ole ollut mitään ongelmia. En voi olla kuin tyytyväinen, että päätin ostaa asunnon Lehdolta!”

 

Minna: ”Suomalainen toimija, joka tietää mitä tekee”

Kirkkonummella työskentelevä viestintäyrittäjä Minna Rajainmäki viihtyy hienosti Tolsan radanvarteen kohonneessa asunnossaan, jota käyttää nykyään toimistona. Alue on viihtyisä ja ulkoilumaastot upeat.

”Kaksi asiaa ilahduttaa päivittäin. Toinen on se, että tämä on tosi hiljainen; vaikka on lähellä rautatieasemaa, junan ääniä ei kuulu. Toisekseen tämä on moderni. Kaikki laitteet ja hanat ja säädöt on nykyaikaisia ja koko koti on kiva käyttää.”

”Minulle on jäänyt Lehdosta lähestyttävä mielikuva. Suomalainen toimija, joka tietää mitä tekee.”

Kian ja Minnan videohaastattelut voit katsoa kokonaisuudessaan Lehto Asuntojen Kokemuksia-sivulta. Siellä voit katsoa myös Riikan ja Miikan haastattelun, jossa Espoosta rivitaloasunnon hankkinut pariskunta kiittelee mahdollisuutta ostaa omannäköinen koti – naapureita edullisemmin!

 

Ensiasunnon ostokokemuksia Lehto Rahan avulla

 

Sofia ja Jaakko: ”Meidän ei tarvinnut käydä edes pankissa”

Tuore aviopari Sofia ja Jaakko Poikkimäki löysi unelmiensa kolmiokodin viehättävästä pienkerrostalomiljööstä Vantaan Kulorastaantieltä. Nuoripari rahoitti ensimmäiset asuntokauppansa omarahoitusosuuden Lehto Raha -palvelun avulla, johon ovat erittäin tyytyväisiä.

”Tämä on siksi hyvä idea, että rahaa säästyy joka kuukausi itsestään. Jos joka kuukausi pitäisi laittaa vapaaehtoisesti monta sataa sivuun, se ei ehkä onnistuisi, vaan tuhlaisimme ne muuhun.”

”Asumme nyt tavallaan vuokralla, mutta maksamme silti jo asuntoamme omarahoitusosuuden kautta - ja saamme asua heti uudessa kämpässä. Jos tavallisessa vuokra-asunnossa pitäisi asumiskulujen päälle säästää omaa asuntoa varten käsirahaa, se olisi haastavaa.”

”Varasimme asunnon netissä, sitten menimme Lehdolle paikan päälle juttelemaan. Meidän ei tarvinnut käydä edes pankissa, vaan he soittivat meille.”

”Kyllä tämä tuntui heti kodilta eikä vain kämpältä. Ensiasunnoksi tämä on erittäin hyvä.”

 

Vertti ja Kiia: ”Kaverit ovat ihmetelleet, miten tämä oli edes mahdollista”

Vasta 21- ja 24-vuotiaat espoolaiset Vertti Kuusiranta ja Kia Andersson olivat vasta haaveilleet luonnonläheisestä kodista meren ja metsän lähellä, kun Vertin äiti vinkkasi heille uudesta Lehto Raha -palvelusta.

”Lehto Raha oli meille vieras konsepti, mutta äitini vinkkasi asiasta nähtyään mainoksen Facebookissa. Sen jälkeen kävimme tutkimassa asiaa tarkemmin netissä ja tajusimme, että tämä onkin tosi helppo systeemi.”

”Meille molemmille oli selvää, että haluamme mahdollisimman pian omaan asuntoon vuokra-asumisen sijaan. Vuoden verran maksamme omarahoitteista käsirahaa vuokran päälle, mutta se hyvitetään takaisin vuoden päästä, kun lunastamme asunnon.”

”Uuteen pääseminen oli iso plussa, koska olen kiinnostunut kaikista sisustusjutuista. Nyt ei tarvinnut miettiä millainen ihminen tässä on asunut ennen meitä. Oli kiva saada muokata tästä oman näköinen.”

”Varsinkin koska opiskelen vielä, kaverit ovat ihmetelleet miten tämä on ollut mahdollista. Mutta tämähän on järkevä juttu.”

Lisää Sofian ja Jaakon sekä Vertin ja Kiian kokemuksia ensiasunnon ostamisesta Lehto Rahan avulla löydät Lehto Rahan sivuilta. Siellä voit ihastella myös juuri nyt varattavissa olevia Lehto Raha -asuntoja!

 

Kokeile helppoa asuntohakuamme

Jos paikkakunnallasi ei ole Lehto Raha -kohteita mutta Kian, Minnan, Vertin, Kian, Sofian ja Jaakon kokemukset ensiasunnon ostosta Lehto Asunnoilta herättivät kiinnostuksesi, kannattaa kokeilla myös kaikki Lehto Asuntojen kohteet kattavaa Asuntohakua. Siellä on kirjoitushetkellä listattuna upeita kohtuuhintaisia koteja peräti 15 eri paikkakunnalta ympäri Suomen!

Liity Lehdon Sisäpiiriin nyt ja saat kattavan ja helppolukuisen Ensiasunnon ostajan-oppaan!

Huolella laaditussa oppaassamme avaamme ensiasunnon ostoprosessin salat budjetin laatimisesta ensiasunnon rahoitukseen, omien asumistarpeiden kartoituksesta kauppakirjojen allekirjoittamiseen ja taloyhtiön osakkaaksi pääsyyn. Kohtuuhintaiset Lehdon kohteet julkistetaan aina ensin Sisäpiirin jäsenille. Liity siis jo tänään ja olet askeleen lähempänä unelmaasi omasta upeasta kodista!