Vuokratuottolaskuri

Tässä artikkelissa tarjoamme helpoimman kaavan vuokratuoton laskemiseen asuntokaupoilla, sekä pientä pureskeltavaa vuokratuotosta ja sen muodostumisesta kiinnostuneille. Lue siis koko artikkeli, jos kiikarissasi siintää terve kassavirta ja tuottava asuntosijoitus! 

Mitä vuokratuotto tarkoittaa? 

Vuokratuotolla tarkoitetaan asuntosijoittajien keskuudessa yleensä sijoitusasunnon vuokratulon ja vastikkeiden sekä muiden kulujen suhdetta asunnon velattomaan hintaan. 

Tuottoprosentin laskeminen aloitetaan luvusta, joka jää viivan alle, kun asunnon tuomista tuloista vähennetään menot. Tämä summa suhteutetaan ostohintaan, jotta nähdään, jäisikö asuntoskaupoilla plussalle vai miinukselle ja kuinka paljon.  Asuntosijoittamisessa on kyse tuotosta eli matematiikasta, ja siksi useimmat sijoittajat laskevat heti ensivilkaisulla kiinnostavan kohteen tuottoprosentin. Sen avulla on myös helppo vertailla erilaisia ja vaikka eri paikkakunnilla sijaitseviakin kohteita keskenään.

Miksi vuokratuottoprosentti kannattaa laskea?

Vuokratuotto on erinomainen työkalu sijoitusasuntojen vertailussa, kunhan käytät aina samaa laskentakaavaa. Eri tapoja laskea vuokratuotto on nimittäin useita, eikä yhtä ainoaa oikeaa ole. Oikein käytettynä vuokratuottolaskuri kertoo sinulle, paljonko saisit kustakin kohteesta tuottoa – toisin sanoen sen, miten hyvä sijoitus se olisi. Vuokratuoton laskeminen on hyvä käytäntö myös siksi, että silloin tulee selvittäneeksi itselleen kaksi kunkin kohteen avainluvuista: potentiaalisen sijoitusasunnon arvioidun vuokratason sekä yhtiövastikkeen määrän. 

Vuokratasoa arvioidessa kannattaa hyödyntää asunnonvuokraussivustoja ja vertailla saman kokoisia ja kuntoisia asuntoja itseäsi kiinnostavalla alueella. Kuinka paljon niistä pyydetään? Onko niitä vapana paljon vai vähän?

Mikä on hyvä vuokratuotto?

Asuntosijoittajia on moneen junaan, ja heillä kaikilla on omat tavoitteensa vuokra-asuntojensa tuotolle. Yleisesti voidaan esittää esimerkiksi 4,5-5 prosentin tuoton olevan jo oikein turvallinen ja mukava, mutta tämä todella riippuu sijoittajasta, hänen strategiastaan ja tavoitteistaan. 

Joillekin asuntosijoitus voi olla pitkän tähtäimen sijoitus, ehkä vanhuuden turva, ja tällöin sijoitusasunnon mahdolliset arvonnousunäkymät voivat olla jopa vuokratuottoprosenttia tärkeämpi tekijä sopivan sijoitusasunnon valinnassa. Velkavipua tavoitteellisesti hyödyntävä, asuntosalkkunsa nopeaan kasvattamiseen tähtäävä asuntosijoittaja taas saattaa tavoitella korkeampaa tuottoa kassavirran kerryttämiseksi ja uuden asuntosijoituksen rahoittamiseksi.

Miten vuokratuotto lasketaan?

Lehto Asuntojen uudiskohteet ovat sijoittajaystävällisiä, ja monille kohteille arvioidut vuokratuottoprosentit on räknätty jo valmiiksi. Jos lukua ei kohteen sivuilta ensihätään löydy, voit pirauttaa osaaville asuntomyyjillemme. He auttavat mielellään mahdollisen tuottoprosentin laskemisessa. 

Jos taas haluat laskea vuokratuottoprosentin itse, vuokratuottolaskureita ja -laskentakaavoja löytyy netistä monia erilaisia. Yksinkertaisin, pikaiseen kohteiden vertailuun sopiva kaava voi olla vaikka seuraavanlainen: 

 

 

Tätä pikakaavaa käyttääksesi sinun täytyy selvittää vain kohteen perustiedot: realistinen vuokrataso, hoitovastikkeen kuukausimäärä sekä asunnon velaton hinta. Tämä helppo kaava on mainio apu eri asuntojen nopeaan vertailuun. Kaava ei kuitenkaan huomioi tiettyjä muita tärkeitä tekijöitä. Esimerkiksi arvonnousu, tyhjät kuukaudet, pääomatulovero, mahdollisen asuntolainan korot ja velkavivun vaikutukset jäävät tämän laskentakaavan ulkopuolelle. 

Vanhoja asuntoja vertailtaessa tulee yhtälöön lisätä viivan alle myös asunnon ja yhtiön remonttikustannukset, jotka tuovat vanhojen asuntojen tuottoprosentteja usein huomattavasti alaspäin, joskus yllättäenkin. Lehto Asuntojen uudiskohteissa remonttihuolia ei tietenkään pitkään aikaan ole horisontissa, jolloin vuokratulojen laskeminen on helpompaa ja tuotot paljon vakaampia. 

 

Tutustu asuntoihin täällä!

Voit hakea sopivia sijoitusasuntoja asuntohakumme kautta täällä.

Sisäpiiriläisenä olet ensimmäisenä apajilla 

Sijoitusasunnon metsästäjän on tärkeää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Parhaat asunnot esitellään usein ensin harvoille ja valituille, ja julkistetaan muille usein vasta kun herkullisimmat sijoitusasunnot on jo napattu päältä. Lehto Asuntojen sisäpiiriläisenä saat tiedot tulevista kohteistamme sähköpostiisi jo ennen niiden julkistamista – ja pääset ensimmäisten joukossa valitsemaan! Liity siis Sisäpiiriin jo tänään.

Lehdon myyntitiimi palveluksessasi

Jokaisen asuntomyyjämme päivän kohokohtia ovat ne hetket, kun hinta- ja laatutietoiselle asiakkaalle löytyy juuri oikeanlainen asunto. Ota siis ihmeessä yhteyttä ja toteutetaan yhdessä toiveesi ensimmäisestä (tai kymmenennestä) sijoitusasunnostasi! Yhteystietomme löydät täältä.


 

Liity Sisäpiiriin ja saat ensimmäisenä tietää uusista kohteista

Sisäpiiriläisenä pääset varaamaan asunnon uusista kohteista heti kun kohde tuodaan ennakkomarkkinointiin.