Uudet ASP-ehdot mahdollistavat useammille ensiasunnon ostajille uudisasunnon ostamisen vuonna 2023

Uudet ASP-ehdot mahdollistavat useammille ensiasunnon ostajille uudisasunnon ostamisen vuonna 2023

25.01.2023 Vantaa, Uudiskohteet, Asunnon ostaminen, Ensiasunto

Katso, millaiseen uudisasuntoon yhden tai kahden ASP-laina riittää Vantaalla, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Rovaniemellä

2023 on ASP-säästäjien vuosi – erityisesti pariskuntien!

Tammikuussa 2023 päivitetyt ASP-lainaehdot on tarkoitettu kädenojennukseksi etenkin kasvukeskuksissa asuville ensiasunnonostajapariskunnille, jotka eivät ole löytäneet sopivaa kotia vanhojen säädösten puitteissa.

Tässä artikkelissa kerromme mikä ASP-ehdoissa muuttui, paljonko ASP-lainaa voi tammikuusta eteenpäin yksin tai kaksin saada, paljonko säästöjä tarvitaan, ja millaisia uudisasuntoja ASP-lainalla saa viidestä isosta kaupungistamme.

Jos siis etsit uutta ensiasuntoa Vantaalta, Tampereelta, Turusta, Oulusta tai Rovaniemeltä, lue ihmeessä loppuun asti!

 

ASP-ehdot 2023 – mikä muuttui?

Suurin parannus ASP-ehtoihin tammikuussa 2023 koskee yhteisestä ensiasunnosta haaveilevia ASP-säästäjiä. Uusien ehtojen mukaan yhteisen asunnon ostavalle pariskunnalle voidaan myöntää ASP-lainaa peräti 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Toki säästöjä tulee edelleen olla koossa vähintään 10 prosenttia asunnon hinnasta.  Suunnitelmallista säästämistä ASP-lainan maksimimäärän saaminen siis yhä edellyttää.

Muutos on kuitenkin merkittävä, sillä pitkäjäsenteisille säästäjille uudet ASP-ehdot mahdollistavat isomman ja/tai uudemman – jopa upouuden – ensiasunnon ostamisen aiempaa paremmalta sijainnilta!

Muistathan, että ASP-lainaehtoihin sovellettavat luvut riippuvat ostettavan asunnon sijaintipaikkakunnasta – ei siis ASP-säästäjien nykyisestä asuinpaikkakunnasta.

Toinen tärkeä huomio on, että taulukon luvut ovat maksimilukuja – ensiasuntoon pääsee tietysti kiinni myös pienemmillä säästöillä. Tarvitset ASP-lainaa varten vähintään 10 prosentin omat säästöt asunnon velattomasta hinnasta laskettuna. Mitä enemmän säästät, sitä hintavampaan asuntoon ASP-lainaa voidaan myöntää – taulukossa esitetyin rajoin.

Uudet ASP-avainluvut vuodelle 2023

Oletko lähdössä ensiasunnon ostoon ikiomilla ASP-säästöilläsi?

Yllä olevasta taulukosta voit tarkistaa paljonko voit ASP-lainaa saada, millaisilla säästöillä ja minkä hintaisen asunnon ostoon.

Vai etsitkö ensiasuntoa yhdessä puolisosi kanssa? Tammikuussa 2023 voimaan tulleet uudet ASP-avainluvut löydät tästä:

Muistathan, että ASP-lainaehtoihin sovellettavat luvut riippuvat ostettavan asunnon sijaintipaikkakunnasta – ei siis ASP-säästäjien nykyisestä asuinpaikkakunnasta.

Toinen tärkeä huomio on, että taulukon luvut ovat maksimilukuja – ensiasuntoon pääsee tietysti kiinni myös pienemmillä säästöillä. Tarvitset ASP-lainaa varten vähintään 10 prosentin omat säästöt asunnon velattomasta hinnasta laskettuna. Mitä enemmän säästät, sitä hintavampaan asuntoon ASP-lainaa voidaan myöntää – taulukossa esitetyin rajoin.

Minkälaisen asunnon ASP-lainalla saa vuonna 2023?

Sitten se tärkein kysymys: Minkälaisen asunnon eri paikkakunnilta voi ASP-lainan ja -säästöjen turvin ostaa?

Alta löydät esimerkkejä uudisasunnoista, joihin vuoden 2023 ASP-ehdoilla voit yltää täysin ilman lisälainaa!

ASP 2023 VANTAA – Iso ja valoisa yksiö uudiskohteesta Hakunilan Heporinteestä

Tähtäimessä yhden hengen ensiasunto vehreältä Vantaalta, ja mieli tekisi uudisasuntoon?

Meillä on juuri sopiva asunto sinulle, nuori tai vähän varttuneempikin ASP-säästäjä!Varaa näyttö As. Oy Vantaan Valjakon esittelyasuntoon – se on jo viimeistä silausta

myöten valmis! Näytön tärpit: kohteen sijainti kallion päällä, julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen läheisyys, keittiön ja kylpyhuoneen laadukas varustelu.

Lehdon komea kerrostalokohde As. Oy Vantaan Valjakko on juuri valmistunut kätevien kulkuyhteyksien ja kattavien lähipalvelujen äärelle Hakunilan Heporinteeseen. Valjakon kaksiot ja kolmiot on viimeistä myöten myyty, mutta isoja yksiöitä on vielä muutama vapailla markkinoilla. Toimia kannattaa siis jo tänään! Semminkin kun Valjakon 30,5-neliöisten asuntojen velattomat hinnat ovat 138 000–140 000 euroa.

ASP 2023 TURKU – Uusi yksiö, kaksio tai kolmio kävelymatkan päässä Kauppatorilta

Millaisen asunnon ASP-lainalla voi rahoittaa entisessä pääkaupungissamme Turussa?

Katsotaan ensin upea esimerkkiasunto yhdelle ASP-säästäjälle! Yksin ensiasuntonsa ostava turkulainen voi vuonna 2023 saada ASP-lainaa enintään 140 000 euroa.

Kun vaadittavat 10 prosentin säästöt lisätään ASP-lainasumman päälle, hankittava ensiasunto maksaa korkeintaan 155,556 euroa ilman lisälainaa.

Summalla saa Turun Kirstinpuistosta upouuden, 28,5 neliön parvellisen yksiön – tai pienellä lisälainalla 36-neliöisen kaksion! Kumpi sopii paremmin sinun asumistarpeisiisi ja budjettiisi?Yhden henkilön ASP-lainalla ja ASP-säästöillä saa esimerkiksi tämän upean

parvellisen yksiön Kirstinpuiston As. Oy Turun Gloriasta. Kohteen

vapaiden yksiöiden hinnat vaihtelevat 121 900 ja 153 900 euron välillä.

Vai säästätkö kenties ensiasuntoa varten yhdessä puolisosi kanssa? Kahden hengen ASP-lainalla ja säästöillä pääsee As. Oy Turun Gloriassa vuonna 2023 käsiksi esimerkiksi isoon ja valoisaan 56,5m2 kaksioon (vh. 225 900 – 229 900 eur) tai  48—49m2 upeaan parvekkeelliseen kolmioon (vh. 206 900 – 209 900 eur).

Aika hyviä diilejä mielestämme – semminkin, kun Turun Kauppatorille on As. Oy Turun Gloriasta vain vaivaiset pari kilometriä! Ei kun yhteyttä ottamaan, jos asuminen upouudessa funkkistalossa heti Puu-Portsan vieressä kiinnostaa...

As. Oy Turun Glorian 56,5-neliöinen kaksiokoti sopii tilaa, valoa ja käteviä kulkuyhteyksiä arvostaville

ASP 2023 TAMPERE – Uusi kaksio tai kolmio hiilineutraalissa puukerrostalossa Vuoreksessa

Mites sitten Manserockin ja Suomen uusimman ratikan maisemissa? Minkälaiseen ensiasuntoon ASP-säästäjällä on Tampereella mahdollisuus?

Hämeen hurmaavassa pääkaupungissa yhden henkilön ASP-lainalla saa suurimmilla mahdollisilla säästöillä nyt 155 555 euron arvoisen asunnon ilman lisälainaa.As. Oy Tampereen Viherportti Vuoreksessa on viittä vaille valmis. Havainnekuva.

Ja kuinkas sattuikaan! Yhden hengen ASP-laina säästöineen riittää helposti esimerkiksi kompaktiin kaksioon aivan kohta valmistuvassa, hiilineutraalissa puukerrostalossa!

Uudelle Vuoreksen puukerrostaloalueelle rakennettavasta As. Oy Tampereen Viherportista löytyy tässä hintakategoriassa vielä kolme 32,5 neliön kaksiota (vh. 134 900–141 900 eur). Kaikissa on huipputehokas pohjaratkaisu ja erittäin laadukas varustelu. Eikä ASP-lainaa tarvitse edes virittää tappiin saakka!

As. Oy Tampereen Viherportin 32,5 neliön kaksiot sopivat täydellisesti

ensimmäistä omaa asuntoaan hankkivalle. Pohjaratkaisu on avara ja valoisa,

palvelut lähellä ja koti on laadukkaasti varusteltu. Valokuitukaapelin

ansiosta asunnot sopivat erinomaisesti etäopiskeluun ja -työskentelyyn.

Oletko muuttamassa yhteiseen ensiasuntoon Tampereella?

Yhteistä pariskunnan tai pienen perheen kotia etsiville Tampereen Vuoreksesta löytyy 52,2m2 kolmioita vaatehuoneella ja leveällä, valoisalla parvekkeella.

52,5m2 kolmio As. Oy Viherportissa. Huomaa tilava parveke, fiksu pohja ja 

valoisat huoneet. 

Kaksioiden lailla myös As. Oy Tampereen Viherportin kolmioiden valtteihin kuuluvat toimivat pohjaratkaisut, lattialämmitys sekä keittiön integroidut kodinkoneet. Viherportissa varsinkin kiireettömät kesäpäivät sujuvat mukavasti, sillä kohteen suojaisalle korttelipihalle rakennetaan ulkotiloja yhteiselle puuhastelulle naapurusten kesken.

ASP 2023 OULU - Uusi, saunallinen 49 m2 kaksio Karjasillan halutulta asuinalueelta

Entä minkälaista kotia Oulusta uudisasunnosta haaveileva voi vuonna 2023 havitella?

Oulussa omin päin ensiasuntoa etsivä voi ASP-ehtojen mukaan saada lainan enimmillään 133 333 euron arvoiseen asuntoon.Lehdon laadukkaan konseptin mukaisesti As. Oy Oulun Kapiteelin asunnoissa on helpposäätöisen lattialämmityksen lisäksi keittiössä integroidut kodinkoneet, musta kivikomposiittiallas ja lasinen välitila.

Suositulta Karjasillan asuinalueelta, 2 kilometrin päästä keskustasta, pääset tekemään kaupat esimerkiksi uudesta, muuttovalmiista 24,5—25,5 neliön yksiöstä lattialämmityksellä ja laadukkaalla varustelulla.

As. Oy Oulun Kapiteelin yksiöiden hinnat asettuvat 114 900 ja 126 900 euron välille, eli täällä ei hätyytellä edes ASP-lainan maksimimäärää, saati lisälainaa!

Entäpä sitten oululaiset pariskunnat?

Uusien ASP-ehtojen mukaan kahden hengen ASP-laina riittää vuonna 2023 Oulussa 200 000 euroa maksavaan asuntoon.

Sillä irtoaa seitsenkerroksisesta As. Oy Oulun Kapiteelista upeasti suunniteltu, 49 neliön saunallinen kaksio asunnon levyisellä parvekkeella (vh. 189 900 eur). Lehdon kohtuuhintainen konsepti mahdollistavaa täällä ensiasunnon ostajille pientä luksustakin!As. Oy Oulun Kapiteelista löytyy yksiöitä ja kaksioita eri pohjilla ja eri budjeteille.

Kahden asuntosäästäjän ASP-lainalla tai -lainoilla pääsee Kapiteelissa 49-neliöiseen kaksioon,

jonka herkkuja ovat muun muassa kätevä II-keittiö, tilava makuuhuone, oma sauna ja asunnon levyinen, valoisa parveke.

ASP 2023 ROVANIEMI – Kattoterassillinen yksiö tai saunallinen kaksio Rovaniemen keskustassa

Entäpä minkälaisen asunnon ASP-lainalla saa Lapin pääkaupungista vuonna 2023?

Upea uudiskohteemme As. Oy Rovaniemen Taiga kaupungin keskustassa on pitkälti varattu, mutta esimerkiksi 22,5m2 kattoterassillisen ja alkovillisen yksiön varausjonoon voi vielä liittyä!

As. Oy Rovaniemen Taigassa on kaksi kattoterassillista yksiötä, joiden velattomat hinnat ovat 119 900 euroa ja kauppakirjat vielä allekirjoittamatta. Yhden hengen ASP-lainan voi Rovaniemellä vuonna 2023 saada korkeintaan 133 333 euron asuntoon, joten nämäkin asunnot ovat helposti suunnitelmallisen ASP-säästäjän ulottuvilla.

Entäpä sitten pariskunnat?

Kahden hengen ASP-lainan turvin on vuonna 2023 mahdollista ostaa esimerkiksi yksi As. Oy Rovaniemen Taigan saunallisista, 49 neliön kaksioista (vh. 162 900–174 000 eur). Asuntoja on vapaana enää kolme kerroksissa kaksi, kolme ja neljä – joten pidäthän kiirettä!As. Oy Rovaniemen Taigan 49-neliöiset kaksiot ovat neliöitään

avaramman oloisia suurien ikkunapintojen ja sisäänvedetyn, lasiseinäisen

parvekkeen ansiosta. Lattialämmitys vapauttaa tilaa seiniltä ikkunoille ja luonnonvalolle.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä jo tänään

Osuiko joku yllä esitellyistä, ASP-ystävällisistä kohteistamme silmään tai peräti sieluun saakka?

Jos osui, nyt kannattaa olla nopea. Juuri voimaan tullut ASP-uudistus laittaa ennustuksemme mukaan nimenomaan näihin asuntoihin vipinää, joten toimithan vähintäänkin pienellä kiireellä! Asuntomyyjämme odottavat yhteydenottoasi kynä kädessä ja valmiina etsimään sinulle unelmiesi ensiasunnon ASP-herkulliseen hintaan. Heidän yhteystietonsa löydät helposti täältä.

Lue lisää ensiasunnon ostamisesta

Eikö ensiasunnon osto ole ihan vielä ajankohtaista? Siinä tapauksessa kiinnostaisiko lueskella ensiasunnon ostajille koostamaamme tietopakettia vaikka kuuma kaffemuki kädessä ja suunnitella kaikessa rauhassa?

Meillä on työpöydällä upeita uudiskohteita ympäri Suomen, joten tulevaa omaa kotiasi ajatellen kannattaa liittyä myös Lehdon Sisäpiiriin. Nähdään siellä! 

 

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot