Aika, kun asumiskuluilla on oikeasti merkitystä

Aika, kun asumiskuluilla on oikeasti merkitystä

02.09.2022 Tutkimukset, Vantaa, Sijoitusasunto, Helsinki, Uudiskohteet, Asunnon ostaminen, Espoo, Säästäminen, Inflaatio, Sijainti

Nyt saat Lehdolta 2 vuoden hoito- ja tontinvuokravastikkeet kaupan päälle – Tervetuloa entistäkin kohtuuhintaisemmille asuntokaupoille!

Miltä kuulostaisi 2 ensimmäistä vuotta uudessa kodissa aivan minimikuluilla? Jospa joku toinen kuittaisi hoito- ja vuokravastikkeet puolestasi 24 kertaa samalla, kun itse voit keskittyä sisustamiseen – tai vaikka rahastosäästämiseen tuleville vuosille?

Asumismenojen nousu on monella asunnonostajana juuri nyt mielessä. Keväällä toteuttamamme kyselytutkimuksen mukaan asumisen hinta on itse asiassa asuntokaupoilla jo tärkeämpi valintakriteeri, kuin vuosien ajan tärkeimmäksi ilmoitettu asunnon sijainti.

Asennemuutoksen taustalla on varmasti monta asiaa, mutta mielestämme ratkaisuja voi olla vain yksi: asunnonostajien huolten ottaminen tosissaan, ja yhteisten ratkaisujen etsiminen. 

Lehdon missio on helpottaa tavallisten suomalaisten huolia asumiskuluihin liittyen

Tiesitkö, että Suomalainen kuluttaa asumiseen verrattain suuria summia esimerkiksi eurooppalaisiin verrattuna. Lehdon arvion mukaan Suomen pääkaupunkiseudulla uudisasunnon ostajat käyttävät nettotuloistaan peräti 40–60 % asumiseen. Vastaava luku esimerkiksi Berliinissä on noin 20–40 %.

”Meidän rakentajien on tehtävä sinnikästä kehitystyötä paitsi rakentamiskustannusten, niin myös asumiskustannusten hillitsemiseksi. Ajatelkaa, mikä vaikutus olisi perheiden taloudelliseen tilanteeseen, jos saisimme 20 % enemmän nettotuloistamme käytettyä muuhun kuin asumiskuluihin. Sillä olisi erittäin positiivinen vaikutus myös yhteiskunnallisesti, erityisesti tällaisina aikoina kun ostovoimaamme koettelevat muun muassa kiihtyvä inflaatio, korona-ajan heijastevaikutukset sekä Ukrainan sotatilanteen tuoma epävarmuus”, toteaa Lehdon toimitusjohtaja Juuso Hietanen.

Nämä kulut jäävät maksettavaksesi

maksettavaksesi jäävät ensimmäisten vuosien aikana vain omat lainakustannukset, vesimaksut ja muut asuntokohtaiset kulut. Käy tutustumassa lisää kampanjan piiriin kuuluviin uudiskohteisiin ja katso esimerkit edun arvoista! Kampanjan kohdesivulle pääset tästä.

 

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot