Tuhat hakemusta 10 päivässä:  Pihlajiston ekologinen puolihitaskerrostalo sai asunnonetsijät liikkeelle

Tuhat hakemusta 10 päivässä:  Pihlajiston ekologinen puolihitaskerrostalo sai asunnonetsijät liikkeelle

25.11.2019 Kattopiha, Sisäpiiri, Tiedotteet, Haastattelut, Puolihitas Lehto Asunnot Oy, Markkinointitiimi

Arvontaan ehtii vielä osallistua 13.12. asti

Pihlajiston keskustaan vuodenvaihteessa 2020-2021 kohoava uuden sukupolven kerrostalokohde As. Oy Jokerinraitti sai Helsingin asuntomarkkinoilla aikaan melkoista vipinää heti, kun tieto uudesta kohteesta tavoitti paikalliset asunnonetsijät. Helsingissä hinta-laatusuhteeltaan aivan ainutlaatuinen  kohde julkistettiin ensin Lehdon sisäpiiriläisille ja pian sen jälkeen Lehto Asuntojen asuntoportaalissa.

“Puolessatoista viikossa hakemuksia on tullut jo tuhatkunta”, iloitsee asuntomyyjä Pasi Kukkonen. “Lisää odotetaan joulukuun 13. päivä saakka. Mukaan ehtii siis vielä,” Kukkola vinkkaa.

Puolihitas on asunnon ostajalle erinomainen diili

Lehdon Nero-kerrostaloasuntoja pääkaupunkiseudulla välittävän Pasi Kukkolan mukaan Jokerinraitissa asunnonetsijöitä kiinnostaa sijainti palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä, mutta myös puolihitaskohteen edullisuus.

“Puolihitas tarkoittaa sitä, että kaupunki vuokraa rakennuttajalle tontin ja säätelee asuntojen myyntihintoja”, Kukkola summaa. “Näin saadaan helsinkiläisille edullisempia asuntoja ja  mahdollisuus omistusasunntoon pääkaupungin rajojen sisällä, erinomaisella sijainnilla.”

“Puolihitaksen etuihin kuuluu myös, että vaikka kaupunki säätelee asuntojen myyntihintoja ensimmäisellä kierroksella, asunnon jälleenmyyntihinnan voi osakas määrittää itse. Näin systeemi eroaa täyshitaksesta, jossa asunnoille määritellään tontin luovutusvaiheessa jälleenmyyntihinta, joka on sidottu indeksiin. Tämä on hyvä juttu siltäkin kannalta, että Raide-Jokeri -pikaraitiovaunut pysähtyvät tulevaisuudessa aivan kohteen vieressä. Arvonnousupotentiaalia siis on.”

Lehto ja Jokerinraitti ekologisen rakentamisen suunnannäyttäjinä

As. Oy Jokerinraitti on uuden sukupolven ekologinen kerrostalo, yksi tärkeä askel kohti Lehdon kunnianhimoista Hiilineutraali 2030 -kehityshanketta. Helsingin kaupunki on sitoutunut hiilineutraaliuden tavoitteeseen vuoteen 2035 mennessä, mutta aina eteenpäin tähyävällä Lehdolla halutaan panna vielä paremmaksi. Jokerinraitin suunnittelupöydällä sitoumus ekologisuuteen on vaikuttanut laajasti.

“Jokerinraitti on hybridirakennus, jonka alakertaan tulee päivittäistavarakauppa ja yläkerroksiin asuntoja”, kuvailee kohteen hankepäällikkö Åsa Nyman. “Tontti ja koko rakennusala ovat tehokkaasti käytössä. Kohteen katolle asennettavat aurinkopaneelit tuottavat virtaa ilmanvaihtokoneiden ja hissin käyttöön. Energian lähde ja käyttökohteet ovat  lähekkäin.”

Muitakin ympäristöystävällisiä valintoja on suunnitteluvaiheessa tehty. “Oleskelupiha on sijoitettu toiseen kerrokseen, kattopihalle”, Nyman kertoo. “Kattopihan kasviseinä sekä muut materiaalivalinnat mahdollistavat sen, ettei kohde juurikaan kuormita kaupungin hulevesijärjetelmää. Pysäköintitasossa taas esimerkiksi on pyritty välttämään koneellista ilmanvaihtoa luonnollisen ilmanvaihdon ratkaisujen avulla.”

Lehdon aluetuntemus asiakkaiden käytössä

Sekä Nyman että Kukkola kiittävät Jokerinraitissa hinta-laatusuhteen ja ympäristöystävällisyyden lisäksi erityisesti kohteen sijaintia aivan uudistuvan Pihlajiston keskustassa.

“Nouseva alue, siinäpä tosiaan sijainnin avainsanat”, kuvailee hankepäällikkö Nyman. “Kaupunki on laajenemassa tähän suuntaan, sen näkee jo viereisen Viikinmäen kehityksestäkin. Raide-Jokeri tulee kulkemaan aivan kohteen edestä. Bussiyhteydet siinä jo ovatkin valmiina, eli Jokerinraitti nousee kätevästi julkisen liikenteen solmukohtaan.”

“Sijainti ja palvelut on kyllä tässä kohteessa aivan viimeisen päälle”, innostuu asuntomyyjä Kukkolakin kehumaan. “Alakertaan tulee ruokakauppa, päiväkoti on 100 metrin päässä ja koulu 600:n. Viikin yliopistokampus on lähellä ja Prismaan pyöräilee kolmessa minuutissa.”

“Lapsille on leikkipaikka omasta takaa ja 350 mertin päässä leikkipuisto, jossa on ohjattua toimintaa. Lisäksi alue on todella luonnonläheinen: on Vantaanjoen puistoalueet, Lammassaaren pitkospuut, Pikkukosken uimaranta sekä joen vastarannan siirtolapuutarha vaikka omien ruoka-ainesten kasvatteluun.”

Vielä ehdit mukaan puolihitasarvontaan!

Toisin kuin muita ennakkomarkkinointiin tulevia uudisasuntoja, puolihitaskohteiden asuntoja ei myydä ensimmäisille varaajille. Kiinnostuneet voivat täyttää hakemuksen korkeintaan viidestä asunnosta Jokerinraitin omilla sivuilla 13. joulukuuta asti. Hakijan täytyy olla luonnollinen henkilö, eli asuntosijoittaja ei voi ostaa asuntoa firman nimissä. Jokaista asuntoa kohden arvotaan viiden hakijan lista, joille asunnon ostomahdollisuutta tarjotaan järjestyksessä. Arvonnan oikeudenmukaisuuden takaa Helsingin kaupungin nimeämä virallinen valvoja.

Ja lopuksi pikku paljastus...

 “Jos onni potkaisee niin, että sattuu etusijalle kahden asunnon arvonnassa, silloin pääsee valitsemaan niiden väliltä”, täsmentää Kukkola. “Kahta asuntoa ei siis samalle henkilölle voida myydä.” Jos toisaalta käy niin ettei arpaonni joulukuussa suosikaan, pettymykseen on tarjolla pieni hoitovinkki: Juuri nyt on erityisen hyvä aika liittyä Lehdon Sisäpiiriin.

Huhujen mukaan Helsingin asuntomarkkinoille saattaa nimittäin piankin ilmestyä eräs ekologinen ja kohtuuhintainen, uuden sukupolven kerrostalokohde matalilla asuinkustannuksilla... Ja siitä(kin) ensimmäisenä saavat tietää sisäpiiriläiset!

Lisätietoja As. Oy Jokerinraitista ja muista pääkaupungin Lehto Nero -kohteista antaa mielellään asuntomyyjä Pasi Kukkola kollegoineen. Myyntitiimin yhteystiedot löydät täältä.

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot