Asuntosijoittaminen: Ammattilaisen vinkeillä salkkua rakentamaan!

Asuntosijoittaminen: Ammattilaisen vinkeillä salkkua rakentamaan!

11.04.2019 Sijoitusasunto, Uudiskohteet, Sisäpiiri Aino Lehdon myyntitiimistä

Asuntomyyjä Peppi Puhakka tiimeineen esittelee päivätyönään Lehto Asuntojen asiakkaille Nero-kerrostalokohteita pääkaupunkiseudulla. Puhakan elanto ei silti suinkaan ole ainoastaan kuukausipalkan varassa, sillä hän aloitti osakesijoittamisen jo nuorena – useimpien ikäistensä suunnitellessa elämäänsä ja talouttaan korkeintaan vuoden-parin päähän.

Puhakan aloittaessa Lehdolla asuntomyyjänä vuonna 2016 asuntomarkkinat olivat vahvassa nosteessa ja asuntosijoittaminen kiinnosti yhä useampia.

Nyt suurin osa Puhakan asiakkaista on sijoittajia: osa ensikertalaisia, osa suurempien asuntokokonaisuuksien etsijöitä.


Siirsin Lehdolla aloitettuani omassakin sijoitustoiminnassani painopistettä entistä enemmän asuntoosakkeiden puolelle, kun asuntomarkkinoiden seuraamisesta tuli työn kautta arkea. Lehdolla oli silloin jo edullinen tuote, ja näin läheltä kuinka paljon tuotekehityksen eteen tehtiin töitä. Lehto pystyy tarjoamaan todella nykyaikaisia asuntoja niin talotekniikan kuin sisustuksenkin puolesta.


Puhakan painotuspäätös on osoittautunut onnistuneeksi. Asuntosijoittamisessa riskin ja tuoton suhde on hänen mukaansa sopivassa tasapainossa, eikä asuntosijoittajan tarvitse aivan joka päivä seurata kurssin liikkeitä. Myös käytännön asiat ovat sujuneet hyvin:


Vuokralaisia on tähän asti löytynyt suhteellisen helposti. Vuokraamisen voi toki myös luottaa  ammattilaisen käsiin, silloin he hoitavat koko palvelun. Voin suositella asuntosijoittajille Neroa ja Lehto Asuntoja omastakin kokemuksesta. Hinta, sijainti, kulkuyhteydet ja työn laatu ovat näissä kaikki kohdallaan! Lisäksi Lehto on vakavarainen yritys, joka katsoo koko ajan eteenpäin.


Puhakan sijoitussalkkuun kuuluu osakkeiden lisäksi pieniä asuntoja pääkaupunkiseudulta, kilometrin-parin säteellä juna-asemista. Hän on tyytyväinen päätökseensä sijoittaa nimenomaan uudisasuntoihin. Uudisasunnot ovat huoltovapaampia suhteessa vanhoihin ja tuototkin kohdillaan. Kiireisen asuntomyyjän arkeen illat remonttiaiheisissa yhtiökokouksissa istuisivat huonosti. Uudiskohteissa kaikki pelaa, remontteja ei juuri ole eikä asuntojen hallintaan ole tarvinnut käyttää juuri lainkaan aikaa.

Asuntosijoittaminen on vaivaton tapa kasvattaa omaisuutta ja turvata omaa tulevaisuutta.

Mikä Puhakan mielestä on kaikkein tärkeintä hyvässä sijoitusasunnossa?


Tärkeintä on, että vuokralaisia löytyy, jotta asunto maksaa itseään takaisin. Kaikki lompakon pohjalle jäävä on ylimääräistä. Sen voi sijoittaa eteenpäin tai käyttää mihin parhaaksi näkee.


Minkälaiset asunnot ovat ihanteellisia asuntosijoituskohteita?


Pienet yksiöt ja kaksiot, sanoisin. Itse katsoisin ensimmäisenä sijoitusasunnon sijaintia ja hintaa. Millä hinnalla asunto kannattaa tietyltä alueelta ostaa? Paljonko siitä pitäisi maksaa vastiketta ja minkälaista vuokraa voisi realistisesti odottaa? Junaasemien läheisyys on pääkaupunkiseudulla iso plussa, hyvät kulkuyhteydet yliopistoille ja ammattikorkeakouluihin samoin.


Miksi Lehto Asunnot sitten on asuntosijoittajalle hyvä valinta?


Lehdon kohteet rakennetaan aina kasvaville alueille, hyvien kulkuyhteyksien äärelle. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla meillä rakentuu parhaillaan satoja Nero ja Decoasuntoja kilometrinparin säteelle kasvavien alueiden juna-asemista ja keskuksista. Tuotto on hyvä ja vuokramarkkinat voivat hyvin.


Entäpä sijoitusasunnon hinta? Millaisella hinta-akselilla kannattaa ensimmiäistä sijoitusasuntoa katsella?


On hyvä pyrkiä ostamaan asunto markkinahinnan alakanttiin tai alle. Tämä onnistuu tuntemalla alueen asuntomarkkinat ja tietysti ostamalla Lehdolta! Sijoitettava pääoman tarve ja oma budjetti täytyy tietysti selvittää ensin. Meillä on hyvin hinnoitellut kohteet alueella kuin alueella ja tuotantotapamme ansiosta pystymme pitämään hinnat kohtuullisina. Vastikkeet on valmiiksi laskettu sijoittajaystävällisiksi. Asuntomyyjämme auttavat mielellään eri alueiden hintojen kartoittamisessa ja tuottoprosenttien laskemisessa, kun kohdetta metsästetään. Sitten täytyy vain seurata asuntomarkkinoita tarkkaan niin, että pystyy olemaan ensimmäisenä liikkeellä, kun sopiva asunto tulee myyntiin. Monet asuntosijoittajat ovat nokkelia ja nopeasti liikenteessä.


Miten voisi olla ensimmäisten joukossa liikkellä?


Liittymällä Lehdon Sisäpiiriin esimerkiksi! Sisäpiiriläisenä saat tiedon tulevista kohteista ennen niiden julkistusta, jolloin on mahdollista napata parhaat päältä.


Kiinnostaako sinuakin asuntosijoittaminen? Etsitkö ihanteellista sijoitusasuntoa, josta saat helposti mukavan tuoton?

Tiesitkö, että viimeisin sisäpiirilistalle julkaistu kohteemme As. Oy Espoon Raide varattiin alle puolessa tunnissa täyteen? Lue lisää: Kohtuuhintaiset asunnot myyvät nykymarkkinassakin – Espoossa varattiin 66 asuntoa alle puolessa tunnissa

Liity Lehto Asuntojen Sisäpiiriin ja saat sähköpostiisi tulevien uudiskohteidemme tiedot jo ennen kohteiden julkistusta! Voit liittyä sisäpiiriin tästä.

Peppi Puhakka ja muut Lehdon asuntomyyjät auttavat myös mieluusti sijoitusasunnon valinnassa.

Myyntitiimin yhteystiedot löydät täältä: https://asunnot.lehto.fi/fi/yhteystiedot

 

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot