Lehto Group Oyj: Lehto myy 542 asunnon asuntoportfolion (30.4.2019)

Lehto Group Oyj: Lehto myy 542 asunnon asuntoportfolion (30.4.2019)

06.05.2019 Uudiskohteet, Tiedotteet, Ulkomaat Veli-Pekka Paloranta, talousjohtaja, Lehto Group Oyj

Lehto Group Oyj:n tytäryhtiö Lehto Asunnot Oy (”Lehto”) ja saksalainen DWS, asuinkiinteistörahastonsa lukuun, ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti Lehto rakentaa ja myy 542 kerrostaloasunnon portfolion DWS:lle. Portfolioon sisältyy kuusi eri rakennuskohdetta, jotka sijaitsevat Espoossa, Turussa, Kirkkonummella, Riihimäellä ja Jyväskylässä. Osa kohteista on jo rakenteilla ja kohteet valmistuvat vuosien 2019 – 2020 aikana.

Sopimuksen mukaisesti Lehto myy kohteet vuokrattuina ja portfolion lopullinen kauppahinta määräytyy kohteiden toteutuvan vuokrahinnan ja vuokrausasteen perusteella. Osapuolet eivät julkista portfolion kauppahintaa.

Kohteet luovutetaan asiakkaalle erissä rakennusten valmistuttua, jolloin kohteet myös maksetaan. Lehto hoitaa kohteiden rakentamisaikaisen rahoituksen kassavaroillaan ja pankkilainoilla.

”On hienoa saada DWS:n kaltainen iso asiakas ja se osoittaa, että laadukkaille ja kohtuuhintaisille asuntokohteille hyvillä sijainneilla on kysyntää”, toteaa portfolion myynnistä vastannut Lehto Asunnot Oy:n sijoitusjohtaja Mikko Jalava.

”Olemme tyytyväisiä ensimmäiseen sijoitukseemme asuntokohteisiin Suomessa ja odotamme innolla Pohjoismaiden portfoliomme kasvattamista edelleen asuntokohteiden osalta”, kertoo DWS:n Martin Weikamp, joka vastaa DWS:n Pohjois-Euroopan kiinteistötransaktioista.

Sopimukseen liittyvät keskeiset riskit ovat sovitun vuokrausasteen täyttyminen ja tavoitellun vuokratason toteutuminen. Jos sovittu kohdekohtainen vuokrausaste ei toteudu sovitussa ajassa, ostajalla on oikeus olla ostamatta kyseistä kohdetta.

Portfolion myyntituotot ja kulut jakautuvat suhteellisen tasaisesti vuosien 2019 – 2020 välillä, eikä sopimuksella ole vaikutusta Lehdon aiemmin julkistamiin vuotta 2019 koskeviin taloudellisiin näkymiin.

Lisätietoja:

Veli-Pekka Paloranta, talousjohtaja, Lehto Group Oyj

puh. 0400 944 074

veli-pekka.paloranta@lehto.fi

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot