As. Oy Oulun Valjaskartanon rakennusurakka on jo puolessa välissä

As. Oy Oulun Valjaskartanon rakennusurakka on jo puolessa välissä

22.06.2020 Uudiskohteet, Haastattelut, Oulu, Ennakkomarkkinointi Aino, Lehto Asunnot Oy

As. Oy Oulun Valjaskartanon rakennusurakka on jo puolessa välissä

”Sijainti”, kuuluu luurista. Äänessä on Lehdon asuntomyyjä Miika Pihlajaniemi, joka listaa parhaillaan rakenteilla olevan As. Oy Oulun Valjaskartanon myyntivaltteja. ”Tämä on aivan loistavalla paikalla. Valjaskartanon osoite Isokatu 1 tarkoittaa, että täällä ollaan noin 500 metriä ydinkeskustasta.”

”Silti asuinympäristö on erittäin rauhallinen, Åströmin puiston vieressä ja Ainolan puiston läheisyydessä. Lähin koulu sijaitsee naapuritontilla. Perheille sopivia asuntoja kohteesta löytyykin mukavasti.”

Millaisia asuntoja As. Oy Valjaskartanossa on tällä hetkellä tarjolla?

”Aika lailla kaikki yksiöt kohteesta on jo myyty. Kaksioita on jäljellä vielä paria eri kokoa, samoin kolmioita ja neliöitä. Valinnanvaraa siis löytyy vielä tänään ainakin.”

Kertoisitko lisää eri asuntotyyppien kokohaitarista?

”Jäljellä olevat kaksiot ovat 39 ja 50 neliön kokoisia. Kolmioita on myymättä vielä muutama 60- ja 65,5-neliöinen. Vapaat neliökodit puolestaan ovat kooltaan 73 tai 83,5 neliötä.”

Edullista maalämpöä ja yhteiskäyttöauto

Kuulin, että As. Oy Oulun Valjaskartanon suunnittelussa ekologisuus on ollut yksi keskeisistä arvoista. Miten tämä puoli näkyy käytännössä taloyhtiön asukkaiden arjessa?

”Valjaskartanon ehdottomiin valtteihin kuuluu se, että kohde lämpiää maalämmöllä. Maalämpö on edullista, säästää energiaa ja on hyvin ennakoitavissa. Kaukolämmöllä lämpiävissä kohteissa riskinä on hinnannousu, jota maalämpökohteissa ei energialaskuun tule. Se on siis todella ennakoitava, ekologinen ja edullinen lämmitysmuoto.”

”Koska kyseessä on ekokohde, Valjaskartanon asukkaiden käyttöön tulee yhteiskäyttöauto. Sen voi varata kätevästi sovelluksella. Sähköautojen latauspisteitä löytyy tietysti myös, ja pyörille kattavasti lämmintä säilytystilaa. Pyöräilystä puheen ollen Valjaskartanolta onkin loistavat kulkuyhteydet eri puolille.”

Vastaavan työnjohtajan kuulumiset

Hei vain, Valjaskartanon vastaava työnjohtaja Aki Taskila. Mitäs kuuluu Valjaskartanon työmaalle? 

”Hyvää kuuluu, kiitos kysymästä. Aloitettiin hommat lokakuussa, ja kohde valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä.” 

Mitä teette parhaillanne siellä? 

”Tällä hetkellä meneillään on ulkoseinien eristys- ja levytystyöt sekä vesikattotyöt. Kylpyhuonemoduulit tulivat tehtaalta ja on jo asennettu paikoilleen. Muutamaan isompaan huoneistoon tehdään kylpyhuoneet ja keittiöt täällä paikan päällä."

”Seuraavaksi työmaalla alkavat tasoite- ja maalaustyöt, jonka jälkeen asennetaan kiinteät kalusteet.” 

Millainen kohde As. Oy Oulun Valjaskartano on ollut rakentaa?  

”Jos verrataan vaikka Toppilaan tehtyihin kerrostaloihin Oulun Laineeseen ja Oulun Valkamaan, joissa molemmissa olen ollut mukana, niin Valjaskartanossa on hieman enemmän isompia asuntoja.”  

”Rakennuksen muotokin on vähän erikoinen, ei-suorakulmainen. Se vaikuttaa hieman betoni- ja puurunkotyöhön. Mutta ei mitään radikaalia muutosta silti.” 

”Yksi iso ero aiempiin kohteisiin on se, että Valjaskartanon parkkihallin sisäänajoluiskat menevät talon alta, ja se on vaikuttanut perustus- ja pohjarakenteisiin jonkin verran. Vanha saneerattava valjastehdas aiheutti myös alussa omat haasteensa. Siinä oli ensi alkuun pientä päällekkäisyyttä, kun tuossa vanhalla puolella piti ensin saada purkutyöt valmiiksi, ennen kuin me päästiin tekemään tämän talon perustukset loppuun.” 

Millainen tunnelma työmaalla oli koronakevään aikana? 

”Hyvät oli tunnelmat. Ei ole ollut tautitapauksia. Vähän tuossa kiihkeimpään aikaan vuoroteltiin etätöissä työnjohdon puolesta. Palavereita ei myöskään pidetty paikan päällä.” 

Kohtuuhintaan arvostetussa naapurustossa

Kaikki hyvin siis työmaan kapellimestarillakin! Palataan hetkeksi vielä Miika Pihlajaniemen pakeille.

Kertoisitko vielä vähän lisää As. Oy Oulun Valjaskartanon vielä myymättömistä asunnoista?

”Toki! Asuntojen varustelutaso on aivan erinomainen. Esimerkiksi keittiön tyylikkäät integroidut kodinkoneet ja kylppäreiden laadukkaat Willeroy&Bochin seinämalliset wc-istuimet kertovat paljon asuntojen varustelutasosta. Vesikiertoinen lattialämmitys maalämmöllä on miellyttävä jaloille ja mahdollistaa isot, lattiasta lähtevät ikkunapinnat. Isojen ikkunoiden ja runsaan luonnonvalon ansiosta asunnot tuntuvat paljon isommilta, kuin mitä neliömäärästä voisi päätellä.”

”Mainitsemisen arvoista on myös esimerkiksi etelänpuoleisten 73-neliöisten neliökotien asunnon levyiset lasitetut parvekkeet. Kaikissa tämän kokoisissa kodeissa on myös iso liukulasiovi lasitetulle parvekkeelle. Arkea helpottamaan parvekkeille rakennetaan myös varastotilaa. Siis kellarikerroksen asuntokohtaisten irtainvarastojen lisäksi.”

”Suurimmissa asunnoissa on omat saunaosastot. Myös taloyhtiön sauna rakennuksesta löytyy.”

Entäpä As. Oy Valjaskartanon piha? Miltä siellä näyttää? Entä kohteen ympäristössä?

”Valjaskartanon sisäpihalle rakentuu viihtyisä ja vehreä pihakansi lasten leikkialueineen. Naapurissa on hieno vanha valjastehdas, johon Lehto rakentaa myös parhaillaan asuntoja. Ja puistoalue alkaa tosiaan heti kadun toiselta puolelta.” 

”Valjaskartanon ympäriltä löytyy tasokkaita ravintoloita kuten Rauhala. Eli virikkeitä ja elämyksiä on tarjolla naapurikorttelista alkaen.” 

Kenelle suosittelisit As. Oy Valjaskartanon koteja?

”Suosittelisin asunnonetsijöille, jotka haluavat asua kohtuuhintaan lähellä sekä keskustan palveluita että luontoa. Yhtiössä on isompia asuntoja keskimääräistä enemmän. Tämä alue on myös korkealle arvostettu omistusasujien parissa.” 

”Myös senioreille Valjaskartano on mainio valinta. Sijainti on keskeinen mutta rauhallinen, ja pohjaratkaisut tilavia.”

Haluatko tietää lisää? 

Asuntotiedusteluihin vastaa 30.6. saakka Ville Kimpimäki 050-9116183 / ville.kimpimaki@lehto.fi ja 30.6. jälkeen Miika Pihlajaniemi: 040-5437084 / miika.pihjalaniemi@lehto.fi

 

 

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot