Sofia ja Jaakko: "Meidän ei tarvinnut käydä edes pankissa, vaan he soittivat meille." Ensiasuntoon Lehto Rahan avulla.

Sofia ja Jaakko: "Meidän ei tarvinnut käydä edes pankissa, vaan he soittivat meille." Ensiasuntoon Lehto Rahan avulla.

01.11.2019 Uudiskohteet, Ensiasunto, Lehto Raha, Haastattelut Lehto Raha - markkinointitiimi

Ensiasuntonsa Lehto Rahan kautta ostaneet vantaalaiset Sofia ja Jaakko Poikkimäki saivat mieluisan kolmion tarkkaan ajoitetulla toiminnalla.

Tavarat ovat jo paikoillaan, vaikka Sofia ja Jaakko Poikkimäki ovat muuttaneet vasta kaksi viikkoa sitten uuteen kotiinsa Vantaalla Kulorastaantielle. Viime vuonna naimisiin mennyt nuoripari osti yhdessä ensimmäisen asuntonsa uuden Lehto Raha -palvelun kautta.

- Tämä on siksi hyvä idea, että rahaa säästyy joka kuukausi itsestään. Jos joka kuukausi pitäisi laittaa vapaaehtoisesti monta sataa sivuun, se ei ehkä onnistuisi, vaan tuhlaisimme ne muuhun, Sofia kertoo.

Lehto Raha -sopimuksessa laaditaan ensin määräaikainen vuokrasopimus ja esisopimus asunnon ostamisesta. 12 kuukauden jälkeen viisi prosenttia asunnon velattomasta hinnasta hyvitetään takaisin, kun asunto lunastetaan. Asuntoa ei siis tarvitse rahoittaa pelkällä velalla. Omarahoitusosuus tarkoittaa sitä osaa asunnon velattomasta hinnasta, joka asukkaan tulee säästää asuntolainan pohjalle.

- Asumme nyt tavallaan vuokralla, mutta maksamme silti jo asuntoamme omarahoitusosuuden kautta - ja saamme asua heti uudessa kämpässä. Jos tavallisessa vuokra-asunnossa pitäisi asumiskulujen päälle säästää omaa asuntoa varten käsirahaa, se olisi haastavaa, Jaakko kertoo.

Sofia, 24, ja Jaakko, 25, olivat myös iloisia, että he eivät tarvinneet hankintaansa varten takaajia. Koko prosessi oli muutenkin helppo.

- Varasimme asunnon netissä, sitten menimme Lehdolle paikan päälle juttelemaan. Meidän ei tarvinnut käydä edes pankissa, vaan he soittivat meille.

Hankalin osuus oli se päivä, kun kohteet tulivat nettiin myyntiin.

- Halusimme nimenomaan kolmion, joten olimme omilla tietokoneilla ja painoimme jatkuvasti päivitä-nappulaa, jotta saimme mieluisan, pariskunta kertoo.

Yksiöstä isompaan asuntoon muuttaneet Sofia ja Jaakko arvostavat asunnossaan tilaa sekä puhtautta.

- Uudiskohteen seinillä ei ole esimerkiksi naulanjälkiä. Sekin oli hienoa, että saimme valita itse osan materiaaleista asuntoomme eri vaihtoehdoista.

Kun Poikkimäet ovat asuneet asunnossaan vuoden ajan, on aika lunastaa se omaksi.

- Kyllä tämä tuntui heti kodilta eikä vain kämpältä. Ensiasunnoksi tämä on erittäin hyvä, he sanovat.

Kulorastas edustaa uudenlaista puutaloasumista, jossa modernit ratkaisut kohtaavat lämpimän puun.

Suomalaista designia arvostavat Poikkimäet purkivat muuttolaatikot pikavauhtia.

- Se oli kaksi päivää ja koti oli tip top. Nyt vain sohva puuttuu.

Lue lisää Lehto Rahasta täällä.

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot