Opiskelupaikkojen varmistuminen virkisti kesäkuussa pienten asuntojen kauppaa Oulussa

Opiskelupaikkojen varmistuminen virkisti kesäkuussa pienten asuntojen kauppaa Oulussa

01.09.2022 Tutkimukset, Sijoitusasunto, Asunnon ostaminen, Ensiasunto, Tiedotteet, Vuokraaminen

Asuntosijoittaminen aloitetaan yhä useammin vuokraamalla asunto omalle lapselle

Opiskelupaikkojen varmistuminen kesäkuussa virkisti kesäkuussa selvästi pienten asuntojen kaupankäyntiä erityisesti Oulussa. Useassa tapauksessa asunnon ostivat vanhemmat omalle lapselleen ja lapsi muuttaa asuntoon vuokralle syyslukukauden käynnistyessä. Asumistukea koskeva lakimuutos noin viiden vuoden takaa helpottaa omistusasunnon ostamista oman lapsen käyttöön. 

”Yleensä tilanne etenee konkreettisesti niin, että opiskelijalle etsitään ensisijaisesti vuokra-asuntoa, mutta mieleistä ei löydy. Samalla opiskelijan vanhemmat asiaa tutkiessaan havaitsevat, että ei ole enää järkevää maksaa korkeaa vuokraa, kun samalla hinnalla voisi lyhentää asuntolainaa. Tämä näkyi muun muassa kesä-heinäkuussa kauppoina As Oy Oulun Kapiteelissa, josta myytiin yhteensä 20 asuntoa”, toteaa Lehdon Asunnot-palvelualueen johtaja Tero Karislahti.

Muutoksia asumistukeen tehtiin vuonna 2017, jolloin opiskelijat siirtyivät yleisen asumistuen piiriin. Uudistuksen myötä myös vanhempiensa omistamassa asunnossa asuva opiskelija on oikeutettu asumistukeen. Näin asumistukea voi hyödyntää esimerkiksi oman opiskelija-asunnon lainan lyhentämiseen.

”Kun asiakkaat perehtyvät näihin mahdollisuuksiin, lopulta asuntosijoittamisen aloittaminen omalle lapselle vuokraamalla koetaan helpoksi ja turvalliseksi vaihtoehdoksi. Tämän myötä saadaan myös kokemusta asuntosijoittamisesta”, toteaa Tero Karislahti.Allekirjoita kauppakirjat syyskuussa – Lehto tarjoaa 2 vuoden hoito- ja vuokravastikkeet kaupan päälle!

Lehdolla on nyt käynnissä "asu 2 vuotta ilmaiseksi" kampanja, jossa Lehto sitoutuu maksamaan hoito- ja tonttivuokravastikkeet kahden vuoden ajan. Kampanjan avulla asunnonsijoittavat ja muutkin kodin ostajat saavat huomattavat edut. Etu koskee kaikkia Lehdon asuntoja, jotka ovat alle 300 000 €. Lisää kampanjasta pääsee lukemaan tästä.

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot