Uusi koti Vantaalta – mutta mistä? Esittelyssä Vantaan uudet ja uudistuvat asuinalueet!

Uusi koti Vantaalta – mutta mistä? Esittelyssä Vantaan uudet ja uudistuvat asuinalueet!

18.02.2019 Vantaa, Uudiskohteet, Asunnon ostaminen Aino

Uusi koti Vantaalta – mutta mistä? Esittelyssä Vantaan uudet ja uudistuvat asuinalueet!

Vantaalla rakennetaan nyt joka puolella. Lue Lehto Asuntojen kiinteistönvälittäjien sisäpiirivinkit lempikaupunkinsa uusista ja uudistuvista alueista – tunnetko jo ne kaikki? Listalla on niin ulkoilijan unelmia, perheiden paratiiseja kuin uusi urbaani kaupunkikeskuskin! Miten sinä haluaisit asua?

1.    Värikäs ja viihtyisä Pakkala

Miltä siellä näyttää? Aviapoliksen naapuriin kohoava kodikas Pakkalan kaupunginosa hurmaa värikkäällä ja tyylikkäällä uudella arkkitehtuurillaan. Pakkalantien itäpuolelle on aivan viime vuosina kohonnut raikasta uutta kerrostalokantaa kun taas tien länsipuoli on ihanan idyllistä pientaloaluetta, joka rajoittuu vehreään Tuulensuunpuistoon ja kutsuvana humisevaan metsään. Aviapoliksen asemalle on täältä vain kahden kilometrin matka, mutta Pakkalassa nautitaan silti rikkumattomasta rauhasta, lintujen laulusta ja kiireettömästä arjesta. Kaupungin parhaat shoppailu- ja ajanvietemahdollisuudet odottavat puolentoista kilometrin päässä Jumbossa ja Flamingossa. 

Kenelle alue sopii? Pakkala sopii kaikille vauvasta vaariin, sinkuista ja pariskunnista suurperheisiin. Ulkoilmassa viihtyville alue tarjoaa paljon: hiihtämään ja luistelemaan pääsee läheltä, kun taas Vantaan- ja Keravanjoen rannat sekä Tammiston luonnonsuojelualueen polut kutsuvat lenkkeiliöitä, uimareita ja harrastelijakalastajia. Kaupingin parhaat palvelut ovat täällä aivan käden ulottuvilla. Kehä III ei tänne näy eikä kuulu, mutta nopeuttaa mukavasti pakkalalaisten aamuja ja iltapäiviä. Helsinki-Vantaan ja Aviapoliksen työntekijät arvostavat lyhyttä työmatkaa, paljon matkustavat kotiin paluun helppoutta. Perheet kehuvat paitsi lähikoulua ja -päiväkotia, myös HopLopin, Flamingon ja Jumbon läheisyyttä sekä naapurikaupunginosan kansainvälistä koulua. Sinkkujen ja pariskuntien iltoja ja viikonloppuja piristävät Flamingon kylpylä, elokuvateatteri ja ravintolatarjonta. 

2.    Kohisten kasvava kaupunkikeskus Kivistö 

Miltä siellä näyttää? Vantaan Kivistö Kehäradan varressa elää vauhdikasta nousukautta. Viiden minuutin junamatkan päässä Aviapoliksesta sijaitseva dynaaminen kaupunginosa kutsuu niin uusia asukkaita, työpaikkoja kuin palveluitakin. Juna-aseman ja bussiterminaalin yhteyteen nousee upea uuden ajan elämyksellinen kaupunkikeskus puistoineen, leikkipaikkoineen, kävelykatuineen, kauppakeskuksineen ja julkisine palveluineen. Alueen yleisilme on siis moderni, mutta kuitenkin vehreä ja rauhallinen. Aseman lähellekin kohoavien kerrostalojen takapihalle jätetään mieluusti metsää.

Kuva: Muokkaaja Osm

Kenelle alue sopii? Kivistöä voi suositella erityisesti niille, jotka haluavat asua aivan erinomaisten kaupunkipalveljujen äärellä ja supernopeiden liikenneyhteyksien varrella. Täällä pärjää vallan mainiosti ilman omaa autoa, sillä rakenteilla olevaan kaupunkikeskukseen tulevat tarjolle niin kattavat julkiset kuin kaupallisetkin palvelut. Aviapoliksessa ja Helsinki-Vantaalla työskenteleville sekä paljon matkustaville Kivistö on suorastaan unelmakohde, sillä juna vie näille asemille nopeammin kuin matkalle napatun aamukahvin ehtii juomaan loppuun! Kivistö on myös erinomainen valinta aktiivisille perheille, jotka nauttivat laadukkaista lähipalveluista ja helposta mutta kuitenkin luonnonläheisestä ja turvallisesta arjesta. Sijoittajille kohisten kehittyvä Kivistö ja eritoten sen keskusta tarjoaa sekä vuokratuotto- että arvonnousupotentiaalia.

3.    Ulkoilijan unelma Pähkinärinteen Kolmikalliorinne

Miltä siellä näyttää? Pähkinärinteen uusin pientaloalue kohoaa rinteeseen, jolla kutsuu humiseva tammimetsä kauniine ja laajoine ulkoilureitteineen. Pian Kolmikallion jälkeen asfaltti muuttuu hiekkatieksi, joka mutkittelee verkkaisesti viehättävässä ja rauhallisessa maalaismaisemassa. Rinteen toisella puolella koulu ja kirjasto, neuvola, useat päiväkodit sekä lähikauppa palvelevat kaikki helpon kävely- tai pyörämatkan päässä. Vähän tuonnempana väikehtii Lammaslampi, jonka rannalla voi pelata ratagolfia perheen kesken ja jota ympyröi vehreä pururata. 

Kuva: Kotivalo

Kenelle alue sopii? Kolmikallio sopii erityisen hyvin luontoa ja ulkoilua rakastaville, aktiivisille ihmisille. Lenkkeilyn, hiihdon ja maastopyöräilyn ystävät ovat täällä elementissään, sillä metsäiset ulkoilureitit alkavat käytännössä takapihalta! Alue sopii niille, jotka nauttivat idyllisistä maalaismaisemista mutta myös helpoista lähipalveluista sekä nopeista kulkuyhteyksistä Helsingin keskustaan, Espooseen ja Vantaan palvelukeskittymiin. Pähkinärinne on erityisesti lapsiperheiden suosiossa ja Kolmikalliorinnekin rakentuu heidän tarpeitaan silmällä pitäen. Myös koiraihmisille Kolmikallio on varsinainen paratiisi. Upeat lenkkeilymaisemat kutsuvat joka suunnalla! 

4.    Kylämäinen Kulomäki 

Miltä siellä näyttää? Kulomäki on vähän kuin oma pieni kylänsä uudistuvan Korson kyljessä. Luonto viheriöi pienen ja uudistuvan asuinalueen ympärillä joka puolella. Asukkaita palvelevat kotoisasti oma kauppa, koulu ja päiväkoti. Kulomäen laajat lähimetsät, Korson kaunis Ankkapuisto ja Keravanjoen varsi ovat kuin luodut reippailuun raittiissa ilmassa. Kävely- tai pyörämatkan päässä Kulomäestä löytyvät Korson juna-asema, kaupat, kirjasto, monitoimikeskus, terveysasema ja muut palvelut.  Lumon liikuntahalli ja erikoislukio sijaitsevat myös noin puolentoista kilometrin päässä Kulomäestä. 

Kenelle alue sopii? Kylämäistä, yhteisöllistä asuinaluetta ja persoonallista kotia etsivälle  laatutietoiselle Kulomäki on hieno mahdollisuus. Lähipalvelujen ja luonnon ansiosta siellä viihtyvät mainiosti myös perheet. Peijaksen sairaalan työntekijöille, Helsinki-Vantaan ja Aviapoliksen työntekijöille sekä paljon matkustaville alue on myös kätevä ja rauhallinen tukikohta. Ensiasunnon ostajat arvostavat alueen erinomaista hinta-laatusuhdetta ja sijoittajat erikoislukion läheisyyttä. Tuusulanväylän ja Lahden moottoritien nopeiden yhteyksien ansiosta Kulomäki sopii hyvin myös työmatkailijoille.  

5.    Uudistuva ja kätevä Kaivoksela

Miltä siellä näyttää? Uudisrakentamisesta raikasta ilmettä viime vuosina saanut luonnonläheinen Kaivokselan kaupunginosa sijaitsee etelä-Vantaalla, Helsingin rajan tuntumassa. Vehreän Kaivokselan asukkaat nauttivat Vantaan suurimman kaupunginosan Myyrmäen palveluista ja mahdollisuuksista kilometrin ̶ parin päässä, mutta asuvat kuitenkin myyrmäkeläisiä naapureitaan paljon väljemmin ja viihtyisämmin ja helsinkiläisiä paljon edullisemmin. Yhdistelmä on suorastaan kadehdittavan kätevä!

Kenelle alue sopii? Rauhallisuutensa ja vehreytensä takia Kaivoksela on oivallinen pesäpaikka perheille. Asuinympäristö on kiireistä Myyrmäkeä seesteisempi, mutta silti koulu, päiväkoti ja kaupat löytyvät helposti omilta kulmilta. Harrastusmahdollisuuksia löytyy Myyrmäestä valtava valikoima niin aikuisille kuin lapsillekin. Työmatkalaisten aamuja jouduttavat Hämeenlinnanväylä, Kehä III, Kehärata sekä nopeat Helsingin-bussilinjat. Metropolian ammattikorkeakoulun keskittäminen Myyrmäkeen tuo lähistölle nelisen tuhatta opiskelijaa, joten Kaivoksela on myös sijoittajajien keskuudessa kuuma kohde!

Kiinnostaako jokin yllämainituista alueista tai uudiskohteista? Artikkelia varten haastatellut Lehto Asuntojen asuntomyyjät Marika Nurminen, Pasi Kukkola ja Anna Isotalo kolleegoineen kertovat mielellään lisää ja auttavat sinua toteuttamaan oman asumisunelmasi!

Katso kaikki vapaat Lehto Asunnot Vantaalla tästä. (Linkki: https://asunnot.lehto.fi/fi/asuntohaku/?location=vantaa&)

 

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot