Uusi lakimuutos mahdollistaa nyt asuntosijoittamisen aiempaa paremmin

Uusi lakimuutos mahdollistaa nyt asuntosijoittamisen aiempaa paremmin

13.06.2019 Sijoitusasunto, Asunnon ostaminen, Vuokraaminen Petri Kuutti, Lehto Asunnot Oy myyntijohtaja

Sijoitusasunnon ostaminen ja vuokraaminen omalle lapselle

Aiemmin oma lapsi ei voinut saada asumistukea vanhempien omistamasta asunnosta. Laki kuitenkin muuttui ja oma lapsi voi nykyään saada asumistukea vanhempien omistamasta asunnosta samoilla ehdoilla kuin muutkin – sukulaissuhde ei vaikuta asumistuen määrään.

”Oma lapsi saa asumistukea asumalla vanhempien omistamassa sijoitusasunnossa samoin ehdoin kuin kuka tahansa muukin.”

Eli vanhempi voi ostaa sijoitusasunnon lapsensa opiskelukaupungista ja lapsi maksaa vuokransa opiskeluaikana asumistukena.

Opiskelut kestävät yleensä 3-7 vuotta ja pienituloinen opiskelija saa järjestelystä hyvän taloudellisen edun. Luonnollisesti vanhemmat asunnon omistajina päättävät vuokran määrän ja se voi olla sama summa kuin asumistuki. Näin asumistuki kattaa hyvin vanhempien lainanhoitokulut.

Hyödyt opiskelijalle:


  1. Pienistä asunnoista on pulaa varsinkin kasvukeskuksissa ja vuokraamalla vanhempien sijoitusasunnon opiskelija varmistaa, että pääsee uuteen ja siistiin asuntoon. Näin hän ei myöskään joudu maksamaan kallista vuokraa vanhemmasta asunnosta.

  2. Kun vuokra on kohtuullinen, opiskelija voi keskittyä paremmin opiskeluun, koska järjestelyn ansiosta opiskelija saa huomattavan taloudellisen edun. Näin hänen ei tarvitse tehdä opiskelujen ohessa töitä, jolloin myös valmistuminen nopeutuu. Tästä hyötyvät sekä opiskelija että valtio.

  3. Vaikka vanhemmat pyytäisivät asunnosta normaalia vuokraa, niin vuokranmaksu on usein paljon joustavammin järjesteltävissä lapsen tarpeiden mukaan.

Hyödyt vanhemmille:


  1. Sijoitusasunnon vuokraaminen eteenpäin lapsen muutettua pois on usein hyvin vaivatonta, koska rakennamme kohteemme halutuille paikoille. Valtaosa kohteistamme on myyty jo puolivuotta ennen niiden valmistumista.

  2. Parhaassa tapauksessa vanhemmat mahdollistavat taloudellisen tuen ansiosta lapsen nopeamman valmistumisen. Lisäksi asunnon arvo on voinut nousta opiskeluaikana (3-7 vuotta) huomattavasti.

  3. Järjestely mahdollistaa vanhemmille erittäin helpon sijoitusasunnon hankkimisen.

Miksi Lehto sijoitusasunto?

Rakennamme sijoitusasunnot aina tämän hetken asumisen trendien ja tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä kasvukeskuksissa on huutava pula kohtuuhintaisista ja neliömäärältään pienemmistä yksiöistä ja kaksioista. Asunnoissamme ei ole hukkaneliöitä ja pohjaratkaisut ovat käytännöllisiä –tällöin sekä osto- että vuokrahinnat pysyvät maltillisina.

Käytännöllisten pohjaratkaisujen lisäksi Lehdon ainutlaatuinen rakentamisen konsepti mahdollistaa asuntojen nopean valmistumisen, jolloin ne alkavat tuottaa rahaa sijoittajille aikaisemmin.

Lehdon sijoitusasunnoissa yhdistyvät:


  • hyvät yhtiölainaehdot ja korkea yhtiölainaprosentti

  • erinomainen sijainti hyvien kulkuyhteyksien välittömässä läheisyydessä

  • kohtuuhinta myös kasvukeskuksissa

Rakentamisen konseptimme

Rakennamme kaikki kerrostaloasunnot moduulirakentamisen periaattein. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että nopeutamme kohteen rakentamisen läpimenoaikaa käyttämällä kuivissa ja vakioiduissa tehdasolosuhteissa valmistettuja keittiö- ja kylpyhuonemoduuleja. Kyseiset moduulit sisältävät valmiiksi asennettuna kaikki kosteat tilat, täysvarustellun keittiön sekä LVIS-talotekniikan.

Näin varmistamme kuivaketjun katkeamattomuuden sekä rakentamisen tasalaatuisuuden. Moduulien lopullinen ulkonäkö on yksilöitävissä, mutta niiden ydin on vakio. Konseptimme ansiosta kohde valmistuu nopeammin, mikä laskee rakentamisesta syntyviä kustannuksia ja mahdollistaa sijoittajalle vuokratulojen alkamisen parhaimmillaan useita kuukausia nopeammin.

Tutustu vapaana oleviin sijoitusasuntoihimme

Lehdon sijoitusasunnot ovat hyviä sijoituskohteita, koska rakennamme uudiskohteet ainoastaan kasvukeskusten halutuimmille paikoille monipuolisten kulkuyhteyksien läheisyyteen. Yksittäiset sijoittajat ja suurten yhtiöiden kautta sijoittavat löytävät valikoimastamme sopivan kokoisia asuntoja suurimmista kasvukeskuksista, joissa asunnon vuokraaminen eteenpäin on helppoa. Lisäksi Lehdon asunnot ovat kohtuuhintaisia ainutlaatuisen rakentamistapamme ansiosta.

Löydät kaikki vapaana olevat uudiskohteet Lehto Asunnot -sivustolta. Vastaamme mielellämme myös kaikkiin sijoitusasuntoja koskeviin kysymyksiisi, joten voit olla meihin suoraan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla.

Osta sijoitusasunnot Lehdolta! Rakennamme ne aina kasvukeskuksien halutuille paikoille ja halutun kokoisiksi, jolloin asuntomme ovat helposti vuokrattavissa.

Keskustele aiheesta

Suosituimmat artikkelit

Suosituimmat podcastit

Suosituimmat videot