Myytävät asunnot Espoo

 

Olemme koonneet myytävät asunnot Espoo -sivullemme kaikki Espoossa myynnissä olevat tai myyntiin tulevat asuntomme.

Lisäksi käymme läpi yleistä informaatiota Espoosta kaupunkina, asuinpaikkana ja ympäristönä.

Espoo on asukasmäärältään Suomen toiseksi suurin kunta heti pääkaupunkimme Helsingin jälkeen.

Vantaan tavoin Espoo koostuu useista eri taajamista, eikä sillä näin ole yhtä selkeää kaupunkikeskustaa, vaan palvelut jakautuvat tasaisesti taajamiin. Espoon hallinnollinen keskus on Espoon keskus, joka on kaupunginosa, josta löytyvät mm. kaupungintalo, valtuustalo ja virastotalo. Kaupallisia keskuksia Espoossa ovat mm. kauppakeskukset Iso Omena, Entresse ja Sello.

Espoosta sanotaan, että se on kuin Suomi pienoiskoossa. Eteläinen Espoo ulottuu Itämerelle ja hurmaa saaristomaisemallaan ja raikkaalla meri-ilmastolla. Pohjoisempana Espoosta löytyy useita - toki kohtalaisen pieniä – järviä. Aivan Espoon pohjoisimmissa osissa maasto muuttuu tunnelmaltaan erämaatyyliseksi. Siksi Pohjois-Espoo onkin suosittu kohde luontopolkujen ystäville.

Espoon keskellä sijaitsee oma kaupunkinsa, Kauniainen, joka on pinta-alaltaan Suomen pienin kunta.

Tarkastele seuraavaksi myytävät asunnot Espoo -sivullemme kokoamaamme asuntotarjontaa tai tutustu Espooseen asuinpaikkana lisää alempaa. Uskomme, että löydät monta potentiaalista vaihtoehtoa omaksi asunnoksesi kattavasta Espoossa myytävien asuntojen valikoimastamme.

 

Espoon kulkuyhteydet – täysi yhteys muuhun pääkaupunkiseutuun

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne on suunniteltu niin, että sama ja yhtenäinen lippujärjestelmä toimii Espoossa, Helsingissä, Vantaalla, Kauniaisissa, Keravalla ja Kirkkonummella. Espoon sisäinen julkinen liikenne koostuu pitkälti junien ja bussien luomasta kokonaisuudesta, mutta Länsimetrolla pääset puoleen väliin Espoon rannikkoa (Helsingistä päin tultaessa), eli aina Matinkylään asti. Länsimetron toista rakennusvaihetta on tarkoitus jatkaa vielä viisi pysäkkiä eteenpäin Kivenlahteen saakka.

Autolla Espoon sisällä on helppo liikkua, koska varsinaista kaupunkikeskustaa Espoolla ei ole, minkä takia aamu- ja iltapäiväruuhkat eivät keskity monen muun kaupungin tapaan tietyille alueille. Lisäksi valtaväylille siirtyminen on nopeaa, jolloin ympäri pääkaupunkiseutua pääsee liikkumaan lyhyessäkin ajassa. Pyöräilijöille Espoossa on yli 600 kilometrin verran pyöräkaistaa, joten pyöräilijöiden on kätevä liikkua Espoossa.

 

Tekeminen, harrastaminen ja vapaa-aika

Etsit sitten vauhdikkaampaa tai rauhallisempaa tekemistä, niin Espoosta löytyy tekemistä jokaiselle. Muutamia mainittavia kohteita ovat mm. koko perheen Angry Birds -puisto, WeeGee-talon viisi eri museota, Akseli Gallen-Kallelan museo, Vesipuisto Serena sekä lukuisat urheiluhallit ja -alueet, joissa harrastusmahdollisuudet ovat laajat. Lisäksi Espoon alueella sijaitsee Nuuksion kansallispuisto.

Nuuksion kansallispuisto on Espoon tunnetuimpia ja pääkaupunkiseudun suurimpia kansallispuistoja, koska sen pinta ala on 53 neliökilometriä. Nuuksion kansallispuistossa on neljä eri pituista luontopolkua pituuksiltaan 2 – 7,5 km. Kansallispuistosta löydät kauniin luonnon ja luontopolkujen lisäksi grillikatoksia, nuotiopaikkoja, kodan sekä savusaunan. Tunnetuksi Nuuksion kansallispuiston tekee myös se, että siellä asustelee erittäin uhanalaisia liito-oravia, joita onnekas luonnossa liikkuja voi päästä näkemään.

Tutustu tarkemmin myytävät asunnot Espoo -sivumme asuntotarjontaan sivuston yläosasta!

 

Koulutus ja työllisyys Espoossa

Espoon työllisyysaste on korkea, ja näin työttömyysprosentti on luonnollisesti alhainen. Koko maan keskiarvo työttömyysprosentissa on lokakuussa 2018 8,7 %, mutta Espoon työttömyysprosentti on vain 7,4 %.

Pääkaupunkiseudulla selvästi kolme kasvavaa alaa ovat rakennus-, teknologia- ja palvelualat. Jatkuva väestönkasvu tuo lisää rakennusalan työpaikkoja, ja väestörakenne sekä kasvava turismi lisäävät puolestaan palvelualan osaajien tarvetta erityisesti pääkaupunkiseudulla.

Espoossa sijaitsee ns. Innovaatiopuutarha, joka on Pohjois-Euroopan suurin innovaatiokeskittymä. Sen keskus on Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan alueilla. Innovaatiopuutarha on saanut nimensä siitä, että näillä alueilla sijaitsevat suuret kansainväliset yritykset sekä maailman kuumin Startup Sauna. Esimerkiksi Angry Birdsin kehittänyt Rovio on lähtöisin juuri Espoosta.

Opiskelijalle Espoosta löytyy monta arvostettua korkeakoulua, kuten Laurean ja Metropolian ammattikorkeakoulut sekä Aalto-yliopisto.

 

Yleistä tietoa Espoosta

Espoo lukuina:

Väkiluku: 280 247 (huhtikuu 2018)

Ikäjakauma: 0–14-vuotiaiden osuus 19,5 % - 15–64-vuotiaiden osuus 66,4 % - yli 64-vuotiaiden osuus 14,2 % (2016)

Äidinkieli: suomenkielisten osuus 77,5 %, ruotsinkielisten osuus 7,3 %, muut 15,2 % (2016)

Kunnallisvero: 18 %

Keskimääräinen neliöhinta vanhassa osakehuoneistossa: 3 534 €

Noin 3 500 euron neliöhinta tekee Espoosta Suomen kolmanneksi kalleimman kunnan vanhojen osakkeiden neliöhintojen perusteella. Hinnakkain asuinalue Espoossa on Tapiola, jossa neliöhinta on lähes 5 500 euroa, mikä on kuitenkin vain hieman Helsingin keskimääräistä neliöhintaa kalliimpi. Siksi Espoo on hyvä valinta asuinpaikaksi sellaiselle, joka haluaa asua pääkaupunkiseudulla ja lähellä Helsinkiä, mutta joka ei halua maksaa aivan Helsingin neliöhintoja asunnostaan.

Espoosta pääsee nopeasti Helsinkiin ja muualle pääkaupunkiseudulle autolla sekä julkisilla, varsinkin nyt Länsimetron valmistuttua. Lehdolla valitsemme kerrostalojen rakennuspaikat tarkasti vain hyvien kulkuyhteyksien läheisyydestä, jolloin liikkuminen on vaivatonta. Hyvät kulkuyhteydet lisäävät myös asunnon arvoa.

 

Myytävät asunnot Espoossa – kohtuuhintaisia kaupunkikoteja halutuilla sijainneilla

Espoosta ostettu asunto, joka sijaitsee hyvällä sijainnilla ja jonka rakentamisessa on seurattu asumisen nykyhetken sekä tulevaisuuden trendejä, on hyvä ratkaisu paitsi asumisen kannalta, mutta myös sijoitusmielessä.

Varsinkin ensiasunnon ostajalle asunnon ostaminen Espoosta on järkevää, sillä oma asunto alkaa kerryttämään varallisuutta heti ostohetkestä lähtien. Jos mielessäsi on asunnon ostaminen Helsingistä, niin ensi askel kohti tuota haavetta on monesti asunnon ostaminen ensiksi jostain muualta, kuin Helsingistä.

Rakennamme uudiskohteemme aina halutuille sijainneille hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden läheisyyteen, jolloin liikkuminen ja eläminen vilkkaalla pääkaupunkiseudulla on miellyttävää. Uudiskohteiden hyvä sijainti ja pääkaupunkiseudun vetovoiman lisääntyminen ennustavat myös sitä, että nyt hankitun asunnon hinta nousee tulevina vuosina.

Seuraamalla asumisen trendejä, eli rakentamalla yksinasujille, pariskunnille ja pienille perheille suunniteltuja asuntoja, takaamme myös sen, että asuntomme ovat haluttuja. Asunnon järkevä koko helpottaa asunnon jälleenmyyntiä tai vuokralaisen saamista, koska asuntoja ei ole suunniteltu ylisuuriksi, jolloin niissä asuminen olisi kallista.

 

Rakennamme avaria kaupunkikoteja moduulirakentamisen periaattein

Lehto Nero -kerrostaloasunnot ovat avaria kaupunkikoteja, joiden pohjaratkaisut on suunniteltu Suomen johtavien suunnittelijoiden ja arkkitehtien avulla mahdollisimman moderneiksi ja käytännöllisiksi.

Asuntoihin ei rakenneta ylimääräisiä väliseiniä, joten keittiö–olohuone -akseli on aina täynnä luonnonvaloa suurten ikkunoiden ansiosta. Suurten ikkunoiden asentaminen on mahdollista, koska asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys, jolloin seinäpattereita ei tarvita. Se tuo lisää tilaa ikkunoille, mutta mahdollistaa myös sinulle erilaisia sisustusmahdollisuuksia, kun pattereita ei tarvitse huomioida. Keittiötä koristavat laadukkaat pintamateriaalit sekä integroidut kodinkoneet.

Moduulirakentaminen tarkoittaa sitä, että käytämme uudiskohteiden rakentamisessa tehtaassamme valmiiksi rakennettuja keittiö- ja pesuhuonemoduuleja. Moduulit valmistamme vakioiduilla rakentamisen menetelmillä tehtaassamme, jolloin niistä tulee aina yhtä tasalaatuisia. Samalla vältymme kosteushaitoilta ja rakennusvirheiltä, koska työmaalla vaihtelevissa sääolosuhteissa tehtävä rakennusaika ja -määrä vähenevät valmiiden moduuleiden ansiosta merkittävästi. Moduulit sisältävät mm. LVIS-talotekniikan valmiiksi asennettuna.

Espoossa myytäviä asuntoja ilmestyy sivustollemme jatkuvasti sitä mukaa, kun käynnistämme uusia rakennusprojekteja. Ole siis tarkkana, niin ehdit varaamaan tarpeitasi vastaavan asunnon Espoosta.

 

Tarkastele myytävät asunnot Espoo -sivultamme vapaina olevia asuntoja

Espoo on muun pääkaupunkiseudun tavoin kasvukeskus. Espoon asukasluvun ennustetaan nousevan yli 300 000:een vuoteen 2030 mennessä. Laajentuva Länsimetro yhdistää Espoon entistä tiiviimmin Helsinkiin ja muuhun pääkaupunkiseutuun, minkä takia asunnon ostaminen Espoosta on hyvä sijoitus.

Sen lisäksi Espoo on asuinalueena mieluisa, koska luonto ulottuu rannikon merimaisemasta Espoon keskiosan järvimaisemiin ja aina Pohjois-Espoon erämaatyyppisiin luontopolkuihin. Palvelut Espoossa ovat lähellä ja liikenneyhteydet ovat hyvät.

Tutustu seuraavaksi tarkemmin myytävät asunnot Espoo -sivultamme löytyvään vapaiden asuntojen tarjontaan. Jos etsit itsellesi, tai etsitte teille, soveltuvaa kohtuuhintaista kaupunkikotia, niin uskomme valikoimamme tarjoavan monta hyvää vaihtoehtoa. Rakennamme uusia asuntoja kasvavalla tahdilla, minkä takia suosittelemme seuraamaan sivumme tarjontaa aktiivisesti.

Tutustu tarjontaamme ja varaa mieluisalta tuntuva asunto itsellesi.

Lähetä viesti

captcha